Ce Semnificatie are Aniversarea Casatoriei sau Nunții Pe Ani

Nuntă – unul dintre cele mai emoționante evenimente din viața noastră, o ocazie magică și de neuitat, frumoasă și extrem de romantică… Nici nu se putea fi altfel, deoarece două inimi iubitoare se unesc ca una singură, iar toate bucuriile, speranțele, grijile și momentele de fericire tinerii soț și soție vor împărți deja în două.

Nunțile sunt sărbătorite în mod magnific aproape întotdeauna, iar petrecerile sunt tradiționale pentru aproape toate națiunile din lume. Șampania, răpirea miresei și răscumpărarea ei, strigătele vesele: «Amar!» – toate ne sunt cunoscute fiecăruia dintre noi și sunt de mult timp atributele fiecărei noi nunți.

Aniversarea Casatoriei sau Nunții Pe Ani

Dar nu toată lumea știe că nunțile nu sunt doar noi. Ziua unirii familiei poate fi sărbătorită în fiecare an, atât soțul cât și soția, chiar și cei cu o experiență matrimonială foarte îndelungată, devenind în acea zi proaspăt căsătoriți, inspirați de dragostea lor. Fiecare astfel de nuntă are propriul nume și propriile tradiții, a căror esență este orientată spre numărul de ani pe care cuplul i-a trăit împreună.

Bineînțeles, aceste aniversări de nuntă sunt sărbătorite dacă soțul și soția au reușit să construiască o relație armonioasă și să creeze o familie destul de puternică. În cazul unei căsnicii proaste după 5 ani, ce fel de nuntă poate fi sărbătorită într-un mod distractiv și plăcut? O astfel de sărbătoare va ieși tensionată și lipsită de strălucire și nu va aduce decât amărăciune și regret pentru greșeala făcută cândva.

Cele mai multe cupluri se întreabă, cum se numesc aniversările de nuntă, deoarece se obișnuiește să se sărbătorească în fiecare an ziua de naștere a familiei în multe țări diferite din întreaga lume.

În acest articol, vom explica în detaliu toate aniversări de nuntă pe ani. Și sunt, apropo, chiar 100 de exemplare!

Ziua Căsătoriei!

Înainte de a analiza ce nunți există pe ani de căsătorie, de la 1 până la 100, să ne concentrăm pe ziua nunții.

Ziua în care cuplul face schimb de inele se numește «Nunta Verde», deoarece uniunea tinerilor căsătoriți abia se naște pe lume — fragilă, pură și delicată. Și din acest moment începe povestea interesantă a două inimi iubitoare.

«Nunta Verde» are simbol o coroniță de mirt.

Mirtul (Myrtus lat.) este un gen de plante lemnoase veșnic verzi din sud, cu flori albe pufoase care conțin ulei esențial. Mirtul mai era numit și o coroană de flori și frunze din copaci sau ramuri — un simbol al păcii, liniștii și plăcerii.

Simbolurile de sărbătoare – semn de tinerețe, prospețime și puritate, așa că se obișnuiește să se ofere flori de nuntă și să se decoreze sala și procesiunea de nuntă cu ele. De asemenea, puteți dărui un copac sau o plantă în ghiveci care va crește și se va întări alături de familie.

Ziua Căsătoriei

1-10 Ani de la Căsătorie

1 an – Nunta de Bumbac

Simboluri ale primei aniversări, materie foarte fragilă, simbolizând relația la fel de fragilă dintre soț și soție. Tinerii abia au început să se cunoască și relația lor este încă foarte fragilă, de unde și numele.

În mod popular se crede că primul an de viață împreună este marcat de activitățile extrem de active ale tinerilor căsătoriți în pat, ceea ce, de fapt, duce la uzura lenjeriei de pat din bumbac.

În această zi, cuplul face schimb de batiste de bumbac și bea o sticlă de șampanie oferită în ziua nunții lor. Dacă se dorește, pot fi invitați martorii de la nuntă și părinții, în calitate de oaspeți. Nu este obișnuit să se organizeze mari festivități.

2 ani – de Hârtie

Simbolul datei este hârtia, care se deformează și se sfărâmă la fel de ușor ca o uniune tânără. Cuplul trebuie să-și amintească faptul că, o dată foaie încrețită, nu va mai fi niciodată perfect netedă, indiferent cât de mult o vei netezi. Prin urmare, partenerii trebuie să depună toate eforturile pentru a-și menține casnicia. Toate tipurile de obiecte de hârtie (felicitări, cărți, certificate, bani etc.) sunt binevenite ca adouri.

3 ani – de Piele

Se oferă cadouri, articolele și produsele din piele naturală. Aceasta este prima aniversare mai mult sau mai puțin solidă. Denumirea vorbește de la sine: pielea nu mai este la fel de ușor de rupt sau de deteriorat ca hârtia sau bumbacul. Dacă sunt împreună de trei ani, înseamnă că se înțeleg bine, iar felicitările sunt de rigoare.

4 ani – Nuntă de In

Această sărbătoare este simbolizată de in, un material foarte rezistent, alcătuit din fibre bine țesute. Firele de in reprezintă cuplul, care în acest moment s-a atașat foarte mult unul de celălalt. În trecut, soția îi oferea soțului ei o cămașă de in brodată cu mâinile ei. Cuplurilor moderne le place să organizeze petreceri tematice, îmbrăcându-se în haine de in și încurajând invitații să facă același lucru (dress code). Cadourile sunt clare.

5 ani – de Lemn

Prima aniversare mică, dar adevărată. Lemnul este un material de construcție puternic. Puteți oferi orice cadou din lemn sau care simbolizează el. De asemenea, este tradiție ca soții să planteze în această zi un mic copac, care trebuie udat și fertilizat la fel ca și legăturile de familie.

6 ani – de Fontă

Această dată este marcată de fontă, un material aparent rezistent, dar capabil să se crape din cauza temperaturilor ridicate.

În psihologie, această perioadă este considerată de criză, având loc un număr mare de divorțuri. Familia este deja mai puternică în această perioadă, dar posibilitatea unei rupturi rămâne.

Pentru această aniversare, «tinerii căsătoriți» primesc, de obicei, veselă din fontă. În noaptea dinaintea sărbătorii, cuplul trebuie să curețe toate ustensilele de bucătărie din casă, spălând simbolic toate lucrurile rele din relația de cuplu. De asemenea, vă puteți decora casa cu ramuri de sorb pentru a alunga negativitatea.

Aniversare 7 ani – de Cupru

Cuprul nu este doar un metal puternic, ci și valoros. După ce au trecut împreună prin diverse greutăți, soțul și soția devin și mai apropiați și mai buni prieteni. Cunoașteți expresia «Strălucitor ca un nichel de cupru lustruit»? În același mod, asperitățile conflictelor majore sunt netezite în familie, iar relația devine stabilă. Este simbolic să vă dăruiți unul altuia monede de cupru.

8 ani – de Tinichea

Pentru ca tinicheaua să strălucească, aceasta trebuie să fie lustruită în permanență. Simbolul aniversar este o reamintire a faptului că nu te poți relaxa: dragostea trebuie îngrijită și întreținută. La urma urmei, într-un sens, o relație bună este o muncă. În ceea ce privește cadourile: o veselă bună nu este niciodată inutilă, dar un cuplu ar putea avea nevoie și de bani.

9 ani – de Faianță

În trecut, un servis de faianță în dulap era un indicator al bogăției familiei. Ceștile frumoase erau folosite pentru a bea cel mai bun ceai la ocazii speciale. O căsnicie de nouă ani, la fel ca și acel ceai, este considerată a fi «infuzată» și de bună calitate.

Dar, în același timp, relațiile se pot distruge din cauza nepăsării reciproce a soților: este la fel de ușor să se spargă o faianță fragilă. Cadourile tradiționale pentru această zi sunt vesela frumoasă și suvenirurile din faianță.

10 ani – de Staniu

Care e nunta, așa e și simbolul. Staniul, pe de o parte, este dur: nu poate fi deformat la fel de ușor ca hârtia, de exemplu. Pe de altă parte, obiectele din staniol sunt destul de flexibile. Acest lucru înseamnă că uniunea de 10 ani are un suport stabil sub forma unei gospodării comune, a copiilor, a împrejurimilor, a bunurilor materiale etc…

Soții au învățat arta compromisului și știu cum să cedeze unul în fața celuilalt, fără a aduce certurile mărunte într-un conflict acut, așa cum se întâmplă în primii ani de viață conjugală. Această sărbătoare se mai numește și Nunta Roz. Orice lucru care are legătură cu staniolul sau trandafirii poate fi oferit în dar. Sau asociat cu ei prin formă, culoare și semnificație.

Primii 10 ani sunt un indicator al modului în care oamenii se potrivesc unul cu celălalt din punct de vedere fizic, psihologic, intelectual și de altă natură. Dacă în acest timp, doi indivizi foarte diferiți au reușit să construiască un întreg microcosmos de la zero, adaptându-se, iertând greșelile, acceptând imperfecțiunile partenerului, atunci putem spune că întâlnirea lor nu este întâmplătoare. Ei au toate șansele să trăiască împreună pentru tot restul vieții lor.

11-20 Ani de la Căsătorie

11-20 Ani de la Căsătorie

Cum se numesc nunțile pe ani din a doua decadă?

11 ani – de Oțel

Oțelul este rezistent, neted și oglindit. Așa devine și relația de cuplu până la această dată: fără zimțiri și defecțiuni. Oaspeții invitați la sărbătoare pot face fericirea cuplului cumpărându-le mobilă, electrocasnice, veselă și alte obiecte realizate din oțel. Acestea pot fi fotolii frumos sculptate, scaune sau un cuier de podea. Soțul și soția fac schimb de accesorii și bijuterii din argint (ceasuri, butoni de manșetă, cercei, brățară, inel sau sigiliu etc.).

12 ani – de Nichel

Există o teorie conform căreia această aniversare ar trebui sărbătorită atunci când familia împlinește 12.5 ani, ignorând pragul de 12 ani. Unii oameni sărbătoresc ambele date, alții sărbătoresc una dintre ele. Nu există nicio diferență în ceea ce privește gustul sau culoarea. Același lucru se poate spune și despre cadouri: în afară de vesela tradițională, orice cadou fără simbol este binevenit.

13 ani – de Dantelă

Dantela trezește în noi un sentiment de tandrețe, de admirație. Denumirea acestei nunți sugerează cuplului că romantismul nu trebuie uitat niciodată, chiar și după 13 ani. De asemenea, materialul din dantelă reflectă complexitatea celor două destine: soțul și soția au foarte multe lucruri în comun, ceea ce face ca uniunea lor să fie un mare avantaj pentru amândoi, lucru de care ar trebui să țină cont și ei.

În această zi ar trebui să oferiți ceva alb (și albul poate fi orice), din pânză (lenjerie de pat, de exemplu), cu motive de dantelă.

14 ani – de Agat

Agatul simbolizează bunăstarea, bogăția și prosperitatea. Până în acest moment, cuplul are copii destul de maturi, locuri de muncă și venituri stabile și valori familiale bine stabilite. În familie există ordine și confort. Astfel de legături sunt practic imposibil de rupt. În calitate de cadou se potrivește perfect obiecte realizate din piatră-simbolică: decorațiuni de interior și bijuterii.

15 ani – de Cristal

De asemenea, ea este si nunta de sticlă. Prima denumire este mai des folosită în popor, pentru că sună mai frumos. Cristalul este la fel de transparent ca și legăturile de familie după 15 ani de căsătorie. Cadoul ar trebui să fie ceva scump și valoros (vază de cristal, ceas de perete, suveniruri).

16 ani – de Topaz

După unele surse, nu se sărbătorește.

Nunta este simbolizată de topaz, o piatră semiprețioasă care are calitățile unui talisman. Logodnicii își oferă reciproc tot felul de obiecte care au ca element topazul. De exemplu, soției i se poate oferi o brățară sau colier. Bărbaților le va plăcea un cuțit de vânătoare cu un mâner decorat cu pietre, un stilou scump sau un inel. Trebuie să se țină cont de interesele și preferințele persoanei căreia îi este destinat cadoul.

17 ani – de Roz

Cea de-a 17-a aniversare este un moment în care soții, după ce au trecut prin multe, își pot permite să se bucure unul de celălalt, umplându-și spațiul cu tandrețe, grijă și romantism. Cadourile tradiționale includ un buchet de trandafiri, orice în roz, culori roșii și cu printuri simbolice. Pe masă ar trebui să fie vin roz sau șampanie.

18 ani – Turcoaz

Turcoazul este asociat cu liniștea, armonia, ceva aerisit și ușor. Aceasta este atmosfera care ar trebui să domine într-o căsnicie de 18 ani. Copiii au crescut, carierele sunt împlinite, casa este aranjată. Acest lucru îi lasă să se bucure de roadele muncii și ale investițiilor lor. Bijuteriile din turcoaz și obiectele din turcoaz și nuanțele sale sunt de actualitate ca și cadouri.

19 ani – de Rodie

Simbolul este rodia, ca o piatră prețioasă, care simbolizează abundența, bogăția și luxul. Relațiile sunt ca un vin bun care crește în valoare cu fiecare an de păstrare. Cu toate acestea, atunci când alegeți un cadou, vă puteți baza pe ideea că rodia este, de asemenea, un fruct delicios și suculent.

20 de ani – de Porțelan

Aniversarea este la fel de grațioasă și frumoasă ca și simbolul său. Dar nu uitați: dacă scăpați porțelanul din greșeală sau îl aruncați intenționat, acesta se va strica ușor. Este o reamintire pentru soți să se prețuiască și să fie atenți unul cu celălalt, chiar și după 20 de ani. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la cadouri — cele mai frecvente alegeri sunt vesela frumoasă și suvenirurile.

21-30 de Ani de la Nuntă

21-30 de Ani de la Nuntă

21 de ani – Aniversare de Opal

Opalul este un simbol al fidelității, calității și durabilității. Pentru a-și dovedi sentimentele, soții își oferă unul altuia bijuterii din opal, cum ar fi pandantive sau inele împerecheate. Nu se obișnuiește să se invite oaspeți la această dată. Cu toate acestea, dacă au chef, de ce nu? Prietenii și rudele pot oferi tot felul de cadouri pentru această ocazie.

22 de ani – de Bronz

Un indicator al durității si integrității cuplului. Sunt binevenite cadourile din bronz sau cu o nuanță de astfel de material (rame de tablouri, o oglindă mare cu ramă de bronz, statuete, vaze și alte obiecte de interior). Data este importantă. La fel ar trebui să fie și cadourile.

23 de ani – de Beril

Berilul este un mineral al echilibrului mental, armoniei și iubirii. Dar nu toate varietățile sunt pietre prețioase. Astfel, o sărbătoare de 23 de ani se poate transforma într-o căsătorie goală, mai degrabă decât într-o uniune aprobată «de sus». Pentru a-și dovedi unul altuia că sentimentele lor sunt adevărate, «tinerii căsătoriți» își fac cadouri cu pietre scumpe derivate din beril (de exemplu, smarald sau acvamarin).

24 de ani – de Satin

Reprezintă o uniune lină, frumoasă, plină de înțelegere și sprijin. Soției puteți să-i oferiți o bluză de satin și trandafiri, soțului o cămașă sau o cravată, prietenilor o față de masă sau o lenjerie de pat de lux.

25 de ani — de Argint

Un sfert de secol este sărbătorit sub auspiciile argintului: cu această ocazie se oferă prietenilor cadouri din acest metal prețios (veselă, tacâmuri, bijuterii etc.). Culorile argintului sunt, de asemenea, foarte binevenite pe masă și în decorul încăperii în care vor avea loc festivitățile aniversare.

26 de ani – Aniversare de Nefrit

Jadul sau nefritul este apreciat ca un material deosebit de rezistent, care este dificil de distrus chiar și prin atac chimic. Se crede că o sărbătoare de 26 de ani are același nivel de stabilitate. De asemenea, se crede că nefritul are proprietăți terapeutice și că atrage norocul. Aniversarea este sărbătorită fără oaspeți sau într-un cerc foarte mic. Cadourile sunt potrivite.

27 de ani – de Copac Rosu

Copac rosu (mahon) este un simbol al nobilimii, înțelepciunii, răbdării și bogăției. Se obișnuiește să se cumpere statuete, mobilier, obiecte de uz casnic, aparate, suveniruri și decorațiuni interioare din lemnul simbolului numelui.

28 de ani – de Nichel

Cu o îngrijire adecvată, nichelul rezistent strălucește și luminează. Relația de cuplu devine la fel de puternică și frumoasă până la această aniversare. De obicei, această dată și cea de după ea nu sunt sărbătorite — își păstrează toată «puterea» pentru cea de-a 30-a aniversare. Soțul și soția pot petrece un timp minunat împreună prin schimbul de cadouri simbolice (portțigarete, suport de pahar, ac de păr, pieptene, oglindă etc.).

29 de ani – de Catifea

Simbolizează o relație caldă, grijă și sprijin. Până în acest moment, cuplul devine suflet pereche care se cunoaște și se acceptă reciproc. Catifeaua este un material luxos. Cel mai bine este să sărbătoriți aniversarea într-un restaurant bun, cu mâncare și băuturi scumpe. Se obișnuiește ca cei doi să poarte haine de catifea: soția într-o rochie, iar soțul cu papion sau pantaloni (cum vă place).

30 de ani – de Perle

Înțelepciunea, puritatea și fertilitatea sunt simboluri ale celei de-a 30-a aniversări. Este o dată de sărbătorit alături de copii, nepoți și rude apropiate. Soțul îi dăruiește soției sale un colier de 30 de perle. Bărbații primesc o agrafă de cravată sau butoni de manșetă cu perle (puteți să vă inventați singuri).

31-40 de Ani de la Nuntă

31-40 de Ani de la Nuntă

Probabil că ați observat că denumirile aniversărilor de nuntă pe ani sunt inventate cu un motiv. Fiecare dintre ele are o semnificație specială care reflectă relația cuplului în diferite momente ale vieții lor de căsătorie.

Am putea spune că strămoșii noștri, pe baza experienței personale, au alcătuit literalmente un manual de instrucțiuni pentru soți, descriind ce și cum ar trebui să se întâmple în căsnicie în diferiți ani. Și mergem mai departe.

31 de ani – Aniversare Insorită

Aici nu există un simbol specific. Puteți să vă dăruiți unul altuia și prietenilor orice lucru asociat cu căldura, bucuria și soarele. Poate fi un candelabru frumos, o excursie la mare (dacă data cade vara), un șemineu, un pulover galben. În general, este loc pentru ca imaginația să fie lăsată să zburde.

32 de ani – de Cupru

Cuprul este strălucitor și frumos, dar se oxidează atunci când este expus la diferite substanțe. Poate că acesta este motivul pentru care strămoșii noștri ne-au sfătuit să nu marcăm această dată.

33 de ani – de Piatră

I se mai spune și de Căpșună. Unirea familiei este la fel de puternică ca o piatră. Două destine împletite ca niște tufe de căpșuni. Ce să dăruim? Produse din orice piatră — simple și scumpe (de la o masă tapițată cu piatră până la bijuterii cu pietre scumpe). Ar fi frumos un coș cu căpșuni.

34 de ani – de Chihlimbar

Simbolul principal este ambră galbenă. Și, din nou, cu un motiv. Înainte de a deveni o piatră frumoasă și prețioasă, chihlimbarul parcurge un drum lung, de la o rășină vâscoasă la un solid. La fel și o căsnicie se schimbă, se perfecționează de-a lungul anilor, devenind o comoară pentru cuplu. Cadourile sunt clare.

35 de ani – de Coral sau Pânză

Pânza este o țesătură rezistentă, care caracterizează o relație de căsătorie care nu se poate rupe după 35 de ani de căsnicie. Coralul este cunoscut pentru că se întinde, organizând o pânză complicată, dar frumoasă. Este vorba despre două persoane care sunt strămoșii generațiilor următoare (copii, nepoți, strănepoți etc.).

Idei de cadouri sunt multe aici: pânză și produse din coral (haine, cuverturi de pat, genți, perdele și alte produse textile, bijuterii, suveniruri).

36 de ani

Noi nu avem un nume pentru această dată și nu este sărbătorită.

37 de ani – de Muselină

Simbolul principal este muselina, o țesătură scumpă și frumoasă, a cărei producție necesită mult timp. Paralela cu relațiile de familie este clară: căsătoria necesită investiții morale și rezistență din partea celor implicați. Nu este nevoie de festivități grandioase. Soții își oferă unul altuia haine de muselină.

38 de ani – de Mercur

Mercurul este un metal, dar lichid, care este asociat cu duritatea și moliciunea în același timp. Să-l dăruiți ca dar nu este, desigur, permis (vaporii săi pun în pericol viața). În acest caz, sunt suficiente orice cadouri în roșu și argintiu.

39 de ani – Nunta de Crepe

Numele provine de la țesătura densă, crep. Se referă la legătura puternică dintre cei doi, la forța cuplului. La sărbătoare sunt invitate cele mai apropiate persoane, iar cadourile sunt în mare parte din crep (de obicei articole de garderobă).

40 de ani – Aniversarea Rubinului

Aniversarea este simbolizată de rubin, o piatră prețioasă de culoare roșie. Iar roșul este culoarea mantiei regale, asociată cu luxul, noblețea și puterea, la fel ca o căsnicie de 40 de ani. Cadoul perfect atât pentru soție, cât și pentru soț ar fi o bijuterie din rubin (un inel, verighetă sau pereche de inele, brățări, colier etc.).

41-50 de Ani de Căsătorie

Nunta de Aur

41 de ani

Aniversarea nu are nume și nu este sărbătorită.

42 de ani – de Perlă

Perla are o semnificație mistică: se crede că aduce oamenii mai aproape unul de celălalt, promovează înțelegerea reciprocă într-un cuplu și aduce fericire celor îndrăgostiți. În mod tradițional, soția primește un colier alb ca zăpada, format din 42 de perle. Soția poate alege un cadou pentru iubitul ei, de exemplu, o cămașă cu butoni de perle sau un cuțit decorativ cu mâner din perle.

43 de ani – de Flanelă

Flanelul este o țesătură moale care vă poate ține căldura chiar și la temperaturi scăzute. Simbolul aniversar sugerează că un soț și o soție, la 43 de ani de la căsătorie, ar trebui să fie capabili să mențină focul aprins în casă. În calitate de cadou sunt ideale halatele, pijamalele, carourile, cuverturile de pat și alte materiale textile din flanelă.

44 de ani – de Topaz

Încă o dată al cărei simbol este topazul. Și dacă cuplul nu a sărbătorit prima nuntă cu topaz (16 ani), acum are o ocazie minunată să o facă. Pentru idei de cadouri, consultați descrierea aniversării de 16 ani.

45 de ani – de Safir

Safirul este un protector împotriva răului și a negativității, o piatră a iubirii și a bunătății. Cadoul principal pentru cealaltă jumătate este o bijuterie cu o piatră simbolică. Este ca un schimb de amulete. Invitații oferă cadouri la alegere, dar trebuie să fie ceva valoros (așa e dată!).

46 de ani – de Lavanda

Lavanda este o floare delicată care aduce liniște. Este la fel de liniștită și armonioasă pentru un cuplu cu 46 de ani de istorie în spate. Ei au trăit și au trecut prin multe și nu au nevoie de agitație. La sărbătoare sunt invitați cei mai apropiați oameni.

Pentru decorarea banchetului folosiți tonuri de albastru-celest. Cadourile ar trebui să vizeze crearea unei case confortabile (perdele frumoase, balansoar, lampă de podea etc.) Și bineînțeles, nu uitați de buchetul de lavandă.

47 de ani – Cașmir

Cașmirul este un material plăcut și dens, care se remarcă prin faptul că este complet non-alergic pentru oameni. Până în acest moment, soții nu se mai supără de mult timp unul pe celălalt. Dimpotrivă, ei sunt ca două părți dintr-un singur întreg, incapabili să-și imagineze viața fără jumătatea lor. Cadourile tradiționale sunt articolele din cașmir.

48 de ani – de Ametist

Ametistul este la fel de transparent și pur ca și relația de cuplu. Ei nu au nimic de ascuns sau de împărțit. Nu mai poartă măști de mult timp și se iubesc cu toate defectele lor. Cadoul principal sunt bijuteriile cu pietre. În plus, orice poate fi oferit ca un cadou.

49 de ani – de Cedru

Aniversarea poartă numele cedrului, un copac care trăiește câteva sute de ani și care a perseverat în condiții nefavorabile. În același mod, cuplul a îndurat diferitele încercări ale vieții timp de 49 de ani și nu s-a pierdut unul pe celălalt. Obiectele realizate din lemn de cedru sunt cele mai simbolice cadouri pentru această dată (mobilier, rame, podele etc.).

50 de ani – de Aur

La această aniversare, aurul este dăruit sub toate formele, de la bijuterii din aur la veselă aurită. Nu oricine ajunge să trăiască pentru a vedea o astfel de aniversare. De aceea, valoarea unei căsătorii este la un nivel record.

55-100 Ani de Căsnicie

70 de ani – Nunta de Platină

În continuare sunt prezentate numele nunților în funcție de anul aniversar. După 50 de ani de conviețuire, se sărbătoresc doar datele complete care se termină cu 0 și 5.

55-a de – Smarald

În acest moment, cuplul ajunge la o vârstă înaintată. Este dificil, dacă nu imposibil, pentru ei să se ocupe de organizarea pretențioasă a sărbătorii. Această misiune ar trebui să fie preluată de copii și nepoți. În ziua acestei nunți și a următoarelor, se adună doar rudele. Este binevenită multă verdeață, atât pe masă, cât și în interior. Puteți felicita cuplul oferindu-le o excursie de vacanță în familie (poate la un sanatoriu pentru a-și menține sănătatea).

60 de ani – Diamant

Diamantul este cea mai scumpă piatră, reflectând valoarea ridicată a unei căsătorii de 60 de ani. Imaginați-vă: un cuplu a trăit împreună de aproximativ două ori mai mult decât înainte de a se cunoaște! Este uimitor! În mod ideal, diamantele ar fi un cadou, dar nu toată lumea are mijloacele necesare pentru a le cumpăra. Așa că puteți dărui orice lucru care este bun pentru familie.

65 de ani – de Fier

Fierul este un metal simplu, dar puternic, care poate rezista la diferite condiții meteorologice. La fel ca relația dintre un soț și o soție care au trăit unul lângă altul timp de 65 de ani. Sentimentele lor sunt foarte reale, deoarece au fost testate pe o perioadă atât de lungă de timp. Cadourile sunt, bineînțeles, din fier.

70 de ani – de Platină

Simbolul principal al datei ar trebui să fie harul experimentat de «tinerii căsătoriți», în timp ce privesc în urmă la viața lor și își întâmpină numeroșii urmași la sărbătoarea lor.

Ce se dăruiește în această zi? Ceea ce au nevoie părinții sau bunicii dumneavoastră. Poate că locuința lor are nevoie de renovare, de mobilă nouă sau de o mașină. Ar trebui să le faceți viața bunicilor dvs. cât mai confortabilă posibil pentru a le prelungi anii de declin rapid.

75 de ani – de Coroană

Este un fenomen rar în zilele noastre, care merită respect și onoare. Pentru o astfel de realizare, soților li se oferă medalii (este posibil chiar din metale prețioase) și coronițe.

80 de ani – Stejar

Simbolul este stejarul — un copac cu o viață îndelungată, care nu se teme de nicio schimbare a vremii. Este același lucru cu căsătoria: este puțin probabil ca astfel de jubilații să divorțeze. Soților li se dăruiește mobilier de stejar și obiecte din lemn.

90 de ani – Granit

Granitul este un material durabil, care nu are probleme cu temperatura, apa sau vântul. Puțini oameni ajung să trăiască pentru a vedea o astfel de aniversare. Prin urmare, dacă soții au reușit, copiii trebuie să organizeze cea mai bună vacanță pentru ei. Puteți dărui și coroane, și medalii pentru lungimea căsătorie. Cadourile de granit sunt, de asemenea, binevenite. Deși cel mai bun cadou pentru un cuplu în vârstă va fi atenția persoanelor dragi lor.

100 de ani – Nunta Roșie

100 de ani – Nunta Roșie

În întreaga istorie, o astfel de căsătorie a fost sărbătorită o singură dată. A fost in Azerbaidjan, în 2012, care a dat numele celei de-a 100-a aniversări. La acel moment, «mirele» avea 126 de ani, iar «mireasa» 116. Dacă tu sau oricare dintre prietenii și rudele tale sunteți suficient de norocoși să sărbătoriți o astfel de dată, ca prezentare alege cu îndrăzneală bijuterii din platină.

La orice aniversare vor fi potrivite felicitările cu cele mai calde urări scrise din inimă. Cuvintele calde, cuvintele de recunoștință vor fi plăcute de auzit atât de soți unul de la celălalt, cât și de la oaspeții invitați. Și, bineînțeles, nu uitați de tortul cu un număr corespunzător datei.

Ссылка на основную публикацию