Ce Înseamnă FULL

Probabil că ați întâlnit cuvântul «FULL» undeva pe internet și doriți să aflați ce înseamnă.

În ultimii zece ani, limba noastră s-a schimbat foarte mult. Acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește diversele cuvinte de argou pe care adolescenții le folosesc cu mare plăcere. Cunoașterea doar a câtorva cuvinte din argoul tinerilor nu este suficientă pentru a înțelege perfect un adolescent. Sau pentru a înțelege discursul unui anumit cerc de oameni. Dar este suficient pentru a începe să vă îndreptați în această direcție.

Cu dezvoltarea tehnologiei digitale, toate acestea sunt de înțeles, dar o persoană departe de argoul la modă poate auzi adesea expresii al căror sens nu-l înțelege.

Un astfel de termen este «FULL» — ce înseamnă și în ce situații poate fi folosit? Cuvântul este foarte ambiguu, așa că haideți să îl explicăm cât mai detaliat posibil.

Ce este «FULL»?

Mai mult de 90% din toate cuvintele sau argoul tinerilor provin din videoclipurile muzicale americane. Și, de asemenea, din modul în care comunică adolescenții occidentali în general. Majoritatea cuvintelor care sunt pe buzele tuturor astăzi (mai ales pe Internet) provin din limba engleză.

Dacă vedeți un cuvânt pe care nu-l cunoașteți, puteți fi siguri că este probabil o transliterare a unui cuvânt englezesc. Prin urmare, tineresc Full este comunul englezesc — full. Dar ce înseamnă în realitate?

Cea mai populară semnificație se traduce prin «plin», «complet», «întreg».

Și în aproape toate cazurile de combinații de cuvinte englezești, este lipsită de ambiguitate. Acum, dacă auziți de la alți oameni — Full și alte forme, sensul său va fi aproape întotdeauna — «plin». Cuvântul este folosit destul de des pe net în diferite domenii de comunicare.

În limbajul nostru, «FULL» este un argou, care denotă aproximativ următoarele:

 • nivel maxim;
 • complet;
 • plin;
 • până la capăt.

Termenul poate fi numit în mod sigur universal, deoarece» Full» poate fi aplicat aproape oricărui obiect sau fenomen.

Cel mai probabil, cuvântul provine din argoul sportiv, unde expresia «to go full send» este folosită de mult timp pentru a însemna «să dai tot posibilul» atunci când faci o cascadorie.

A fost adesea folosit de schiori și snowboarderi, dar astăzi a devenit popular și în rândul oamenilor obișnuiți. De exemplu, expresia «full send» înseamnă să te dedici 100% unui lucru fără să te gândești la consecințe.

În mod remarcabil, chiar și utilizatorii mai în vârstă urmează exemplul celor mai tineri și folosesc cuvântul unde ar putea spune «plin», «întreg» sau «peste tot». Acesta este adesea folosit de bloggeri, gameri, funcționari și liber-profesioniști. Pentru că fiecare vrea să adopte ceva nou, tineresc și la modă.

Ce înseamnă cuvântului «FULL» in rețea?

În funcție de context, cuvântul «full » poate fi folosit în multe situații diferite. Dar cel mai adesea este folosit în comentariile postărilor de pe rețelele de socializare și în chat în care oamenii comunică și partajează fișiere. Să vedem cum poate fi folosit.

Cel mai simplu exemplu este acela că te duci la feed-ul tău și te uiți la postările interesante. La un moment dat, vă atrage atenția un fragment video pe care ați dori să îl vedeți în întregime. Este probabil să vedeți comentarii de la alți utilizatori sub videoclip în care vă cer «să renunțe full» sau «unde full»?

În acest caz, este vorba de versiunea întreagă a videoclipului. De exemplu, o astfel de cerere este adesea făcută ca răspuns la un «gif» care prezintă un cadru în buclă dintr-un film.

În consecință, sintagma: «arată full» poate fi aplicată la o varietate de conținuturi:

 1. Imagini și fotografii. Adesea, acestea sunt postate într-un format comprimat, așa că mulți oameni cer o versiune completă — originală.
 2. Text. De exemplu, un utilizator vede doar o parte dintr-o publicație și, pentru a vizualiza versiunea completă, i se cere să arate full.
 3. Gif-uri. Atunci când vi se cere să încărcați un videoclip pe baza căruia a fost realizată imaginea.
 4. Muzică. Full va însemna compoziția originală/integrală.

O altă opțiune este atunci când un utilizator cere ajutor pentru a găsi un full meme. În acest caz, este vorba de imaginea originală fără inscripții.

Full poate fi folosit atunci când un grup închis de rețele sociale pe un canal a rămas fără locuri libere. Într-o astfel de situație se obișnuiește să se spună: «Avem fullca».

În mod separat, merită menționat un alt sens al cuvântului, care este popular în principal cu băieții tineri. Versiunea completă poate fi adresată autorului publicației care a postat videoclipul sau imaginea în procesare. Iar full înseamnă a o cere în original.

Sau un clip care nu a fost prelucrat anterior, fără efecte speciale, filtre etc. aplicate. Aceasta este denumirea obișnuită pentru o continuare a unui videoclip pentru adulți sau pur și simplu un film de natură intimă. Când cineva a postat online o mică parte dintr-un film ca acesta. Sau când o fată a postat o parte din corpul ei gol.

Și reacția obișnuită a băieților la o astfel de glumă este să ceară «full» în mesajele private. Cu alte cuvinte, o continuare, dacă este implicată o fată goală. Sau versiunea completă a filmului. În acest context, astfel de cereri sunt adesea criticate. Deoarece pot fi adresate minorilor.

Așadar, dacă întâlniți cuvântul «full» pe rețelele de socializare sau în altă parte pe internet, probabil că este vorba despre versiunea completă a unui videoclip, fotografii, text și altele.

Ce este «FULL» în sport electronic?

Cyber-sportul — este un domeniu în sine, plin de termeni de argou diferiți. Dar în privința termenului «full», gamerii profesioniști și nou-veniții deopotrivă s-au obișnuit de mult timp cu el.

Cuvântul «Full» este adesea folosit în jocurile pe calculator. Mai ales în cele în care se creează grupuri sau clanuri online. Cu un atac ulterior împotriva altor grupuri de jucători. Într-un astfel de caz, celor care doresc să se alăture unui clan sau grup li se spune că echipa este deja Full, Full-team. Adică, grupul este recrutat, este supraaglomerat și nu mai sunt locuri.

La ei poate însemna:

 1. Versiunea completă a jocului/intervenția.
 2. A avea un set complet de arme, cartușe și muniție pentru a lupta într-un meci/turneu.
 3. Fullka este o formație completă de jucători.
 4. Full buy — cumpărarea a tot ce ai nevoie pentru joc.

Cuvântul «full», la rândul său, înseamnă plin, maxim. De exemplu, un cont în joc este complet dezvoltat, în care sunt disponibile toate nivelurile și caracteristicile.

Full este considerat un termen universal în diferite jocuri. În general, înseamnă să ai anumite statistici ale personajului: sănătate, daune, viteză etc.

Diferenta dintre «FULL HD» si «HD»

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale cuvântului englezesc «Full» este în industria cinematografică.

La întrebarea «Ce este mai bun: Full HD sau HD» se poate răspunde printr-o simplă comparație. Pentru început, trebuie să înțelegeți că HD se referă la calitatea imaginii sau, așa cum sunt numite în mod profesional, la formatele de rezoluție.

În cazul HD, rezoluția este de 1920×720. Deoarece se obișnuiește să se măsoare acest format în puncte, aproape toate sursele video indică doar un parametru vertical de 720p în fila «calitate».

Fiecare fan al filmelor și serialelor TV știe probabil că există o etichetă promoțională care se schimbă — Full HD. Dar nu toți utilizatorii știu ce se ascunde după această etichetă. Termenul a fost introdus pentru prima dată în 2007 de către compania Sony.

Prin standardul lor, aceasta înseamnă o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli sau puncte analogice pe ecran. Acest format vă permite să vizionați filme de înaltă calitate.

Ce este «FULL HOUSE»?

Fanii pokerului sunt, de asemenea, cunoscuți cu acest termen în limba engleză.

În mod ciudat, full house nu are nimic în comun cu definițiile anterioare ale unui full. În general, full house este definiția unei combinații bune de cărți în poker, și anume trei cărți de o valoare și două de altă valoare. Se spune că meritul unei astfel de combinații este al doilea după o carte din punct de vedere al puterii și straight flush, care, de fapt, este practic o combinație din poker care are un eveniment important.

De asemenea, merită menționat și serialul TV care s-a numit «Full Hase», care, întâmplător, este un titlu potrivit pentru situația care se derulează pe parcursul filmului. Două fete — adică o parte a combinației — se mută într-un apartament în care locuiesc deja 3 tineri — doua parte a combinației full house. Nu a fost un serial suspendat, dar cel puțin a fost filmat timp de trei ani și a avut audiențe destul de bune.

Ce inseamna «FULL-TIME»?

Din denumire se poate înțelege deja că este vorba de la cuvântul full «plin» și time «timp». Adică, traducerea literală a acestei expresii din engleză ar suna ca «timp plin» pentru a efectua un serviciu sau alte activități similare. Adică, dacă auziți o astfel de expresie în contextul spațiului-timp, rețineți că evenimentul sau alt obiect care este menționat în acest context va avea loc în timp deplin.

De obicei, termenul este folosit pentru a se referi la timp. Full-time poate însemna ocupare maximă a forței de muncă, cu normă întreagă. Expresia poate fi folosită cu referire la un eveniment sau la un film. În acest caz, înseamnă că se va desfășura în întregime, fără a tăia bucăți inutile.

Aceeași expresie se aplică și în sport — «full time» înseamnă că meciul va dura exact atât timp cât prevăd regulile.

Pentru a da un exemplu, un joc precum hocheiul ar fi mai ușor de înțeles. Dacă comentatorul sau un oficial de meci menționează «full time», înseamnă că se va dedica tot timpul meciului. Acest termen poate fi întâlnit și în transmisiunile online. De exemplu, «3:2 FT» indică faptul că meciul s-a încheiat.

În gimnastica artistică, există elementul Full Planche, în care brațele gimnastei sunt drepte, iar corpul este pe o linie paralelă cu solul.

Este imposibil să nu menționăm conceptul de full-time în industria auto. Termenul se referă la tracțiunea integrală permanentă a unei mașini, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să fie cuplată manual, așa cum se întâmplă în cazul unor mașini.

Mulți experți care au venit cu reglementări legate de automobile discută întrebarea: «Ce este mai bine: tracțiune permanentă sau integrală?». Până în prezent, nu există un răspuns argumentat la această întrebare, cel puțin din câte știm noi.

Alte semnificații ale cuvântului «FULL»

În desen, fullbody înseamnă un personaj de mărime întreagă. Fullart este un desen care este atent detaliat.

Este imposibil să nu menționăm faptul că specialiștii în marketing sunt foarte pasionați de acest termen. Acesta este motivul pentru care prefixul «full» poate fi găsit în aproape fiecare segment de afaceri care oferă bunuri și servicii.

De exemplu:

 • Procedurile cosmetologice — «Full Face».
 • Locuri de muncă — «Full Stack».
 • Echipamente digitale — cameră cu cadru complet «Full Frame».
 • Program de training — «Full Body».

Să rezumăm

Este dificil să se dea o definiție generală a acestui termen, deoarece el este folosit în diferite domenii. Cu toate acestea, caracteristica sa principală este că «full» înseamnă întotdeauna ceva realizat de 100%.

Acum știți totul despre cuvântul «FULL» — ce este, unde se aplică și în ce situații ar fi potrivit să îl aplicați.

Ссылка на основную публикацию