Cum Scoti Ceara De Pe Haine: 37 soluții

Ceara — este o substanță plastică de culoare galben-maronie. Poate fi, de asemenea, albă sau maro-închis și, în funcție de temperatură, solidă sau lichidă. Este folosită de oameni pentru a face lumânări pentru iluminat și în scopuri decorative.

Lumânările decorative creează o atmosferă romantică, subliniază solemnitatea atmosferei și caracterul special al momentului actual. Doar că, din păcate, compoziția din care este realizat acest element de decor se topește la ardere și lasă pete inestetice pe fața de masă, haine, covor și, uneori, pe canapea.

Cum Scoti Ceara De Pe Haine

Urmele de ceară au o caracteristică specifică — ceara acoperă țesătura cu o crustă și o face imună la detergenți. Este inutil să «lucrați» cu crusta dură cu ajutorul produselor de îndepărtare a petelor. Se pune întrebarea: cu ce și cum să scoți ceara de pe haine pentru a reda moliciunea țesăturii? Metodele de îndepărtare a cerii sunt selectate în funcție de tipul de țesătură.

IMPORTANT! Ceara de lumânare poate fi de origine naturală sau artificială, ceea ce determină modul de spălare a contaminării de pe țesătură. Este deosebit de greu de spălat parafina colorată, care este utilizată la fabricarea lumânărilor de suveniruri și a celor parfumate.

Este greu de îndepărtat petele de ceară, parafină?

Folosind metodele prezentate în acest articol, veți rezolva problema cu ușurință și într-o perioadă scurtă de timp. Ceara – este un produs al albinelor, care include lipide naturale. Acestea se solidifică la o anumită temperatură. Parafina – o substanță chimică formată dintr-un amestec de hidrocarburi. Moleculele ambilor compuși nu sunt solubile, deci nu sunt absorbite în fibrele țesuturilor, ci doar le învelesc.

Principiul de îndepărtare a petelor de ceară și parafină este de a elimina acizii grași și de a descompune structura solidului. Singura problemă poate fi reprezentată de coloranți (în cazul cerii colorate). Cu toate acestea, cu ajutorul detergenților și al produselor moderne de îndepărtare a petelor, și acestea pot fi îndepărtate. Citește și: Cum să scapi de părul de pisică de pe haine rapid și eficient.

Recomandări generale pentru îndepărtarea cerii/parafinii

AMINTIȚI-VĂ! Vorbind despre cum să scoți ceara de lumânare de pe haine, este important să urmezi un anumit număr de reguli. Respectând recomandările stricte, cu siguranță nu vă veți strica hainele și, în același timp, veți obține rezultatul dorit.

Să le enumerăm:

 1. Trebuie să începeți să îndepărtați pata doar atunci când ceara s-a întărit. Dacă veți încerca să ștergeți parafina proaspătă, pata nu va face decât să se mărească.
 2. Cu toate acestea, nu trebuie să întârziați în îndepărtarea petei. Cu cât ceara rămâne mai mult timp pe material, cu atât va fi mai dificil să scăpați de pată.
 3. Nu vă așteptați ca articolul murdar să poată fi spălat în mod obișnuit. Lumânările sunt fabricate din materiale dense și grase, așa că va trebui să se folosească metode combinate.
 4. Dacă este necesar să spălați o pată de ceară întărită necolorată de pe lucruri albe, «Înălbitor» tradițional va fi suficient. După înmuiere, lucrul se spală în mod obișnuit.
 5. Haina colorată poate fi înmuiată în oțet timp de 30 de minute. Pentru a crește eficiența remediului, merită să completați rețeta cu acid citric.
 6. Alegeți cu atenție instrumentele de lucru. Periile prea aspre pot deteriora materialul delicat. Multe gospodine curăță reziduurile de ceară cu o periuță de dinți. Aceasta are scame netede care nu deteriorează țesătura.
 7. Dacă există pete mari de ceară pe haine, acestea trebuie curățate în prealabil. Partea netedă a unui cuțit sau a unei foarfeci va fi suficientă.
 8. Înainte de a folosi solventele, trebuie să știți cum să îndepărtați în siguranță ceara de lumânare de pe haine cu acest remediu. Este necesar să îl testați pe o bucată mică de țesătură. Dacă după astfel de măsuri nu vor exista dungi și culoarea va fi păstrată, puteți utiliza în siguranță compoziția selectată.

Ceara Pe Haine

IMPORTANT! Nu folosiți diferite metode de curățare dacă pe eticheta țesăturii scrie «se spală numai în uscat».

Cum să scot ceara de pe țesătură?

Pentru a îndepărta astfel de pete, nu este întotdeauna necesar să mergeți la o curățătorie chimică. În cele mai multe cazuri, este destul de realist să le ștergeți și să le curățați de pe haine cu ajutorul unor metode și compoziții casnice obișnuite, care sunt întotdeauna la îndemână în orice casă. Alegeți cel mai convenabil lifehack și începeți să rezolvați problema!

Detergent de spălat vase

Această metodă este optimă pentru îndepărtarea cerii de pe suprafața materialelor aspre, cum ar fi hainele exterioare. Principala recomandare este de a alege un detergent cu o consistență groasă.

Pentru a îndepărta ceara de pe haine, urmați un algoritm simplu:

 1. turnați o cantitate suficientă de gel pe zona contaminată;
 2. acoperiți zona tratată cu polietilenă sau cu o pungă alimentară obișnuită;
 3. mențineți detergentul pe îmbrăcăminte timp de 8-12 ore înainte de răzuire și spălare;
 4. îndepărtați orice reziduu de ceară de pe țesătură (cu mâna sau cu o perie);
 5. trimiteți îmbrăcămintea la mașina de spălat sau spălați-o la mână.

Remarcați – dacă nu aveți încredere în abilitățile dumneavoastră și nu vă pricepeți la curățenie, mergeți la curățătorie. Unele pete complexe pot fi îndepărtate doar de către profesioniști. Iar dacă pata este mică și sunteți serios — folosiți sfaturile noastre! Vă garantăm că, cu o abordare corectă, veți putea rezolva problema rapid și singur. Află: cum să scot petele de vin roșu de pe haine.

Abur și încălzire

Îndepărtarea unei pete de ceară de lumânare se poate face la cald — cu ajutorul aburului sau al unui fier de călcat. Dar aceste metode nu sunt potrivite pentru toate situațiile. Ele nu sunt folosite pentru a îndepărta ceara colorată/parafina. Faptul este că colorantul poate pătrunde mai adânc în fibrele țesăturii și atunci va fi și mai dificil să scăpați de pată.

Daca ceara/parafina nu este colorată, remediul va fi de ajutor:

 • Fier de călcat convențional — așezați articolul murdar pe masa de călcat cu partea murdară în sus și puneți o cârpă de bumbac sub pată. Încălziți fierul de călcat la temperatura maximă și călcați ușor zona murdară prin cârpa suplimentară. Ceara se va topi și va începe să se absoarbă în cârpa de bumbac/hârtie. Aceasta va trebui să fie înlocuită periodic. Când ați reușit să curățați complet cârpa de aglomerările de ceară/parafină, mai rămâne un singur lucru de făcut. Va fi necesar să trimiteți hainele la spălătorie. Citește și: cum sa cureti fierul de calcat.
 • Abur — există câteva opțiuni pentru a îndepărta petele de ceară mai delicat decât folosirea unui fier de călcat. Puteți încălzi un ceainic sau o oală cu apă și țineți obiectul murdar deasupra aburului. Vei lăsa pata de ceară să se topească fără a risca integritatea țesăturii. Murdăria topită trebuie ștearsă cu un șervețel de hârtie. În plus, pentru a îndepărta ceara de pe haine, puteți folosi un aparat de curățat cu aburi sau un uscător de păr. Dacă rămân dungi grase, îndepărtați-le cu un produs de îndepărtare a petelor.
 • Lingură încălzită — aceasta este o opțiune rapidă, dar va funcționa pentru o pată mică. Așezați foi de hârtie sub și deasupra hainelor. Țineți lingura în apă clocotită timp de un minut și puneți partea convexă a tacâmului pe pată. Toată ceara se va topi și se va transfera pe suprafața hârtiei.

Cum să eliminați parafină din haine

LUAȚI AMINTE! Există unele lucruri care nu pot fi călcate deloc. De exemplu, o șapcă sau o pălărie din bumbac se pătează cu parafină. În astfel de cazuri, articolele de garderobă trebuie înmuiate în apă fierbinte timp de câteva minute și apoi curățate cu o perie și săpun de rufe.

Amoniac

Puteți scăpa de petele de parafină lăsate de o lumânare topită cu ajutorul alcoolului amoniacal. Pentru a face acest lucru, preparați o soluție slabă combinând 1 lingură de alcool și 1 litru de apă rece și turnați-o din abundență pe pată. Această metodă este perfectă pentru orice țesături care necesită o manipulare delicată.

Peroxid de hidrogen

Cu ajutorul unui remediu obișnuit, care poate fi găsit în orice farmacie, puteți salva cu ușurință un lucru pătat. E drept că, cu ajutorul peroxidului de hidrogen, se spală de obicei ceara de pe țesăturile de culoare deschisă, de obicei de origine naturală. Materialele colorate pot fi stricate de lichid.

Procedeți în această ordine:

 1. indepărtați cea mai mare parte a murdăriei cu o pilă de unghii sau o perie;
 2. așezați haina pe o suprafață plană, orizontală;
 3. așezați o folie/un pachet sub pata de ceară;
 4. turnați o cantitate mică de peroxid pe zona cu probleme;
 5. acoperiți zona murdară cu un polietilenă de culoare închisă;
 6. puneți un prosop deasupra;
 7. așteptați aproximativ o oră și evaluați rezultatul.

Toate metodele de mai sus vă permit să scăpați complet de petele de parafină. Principalul lucru este să efectuați cu atenție și precizie lucrările de curățare. Dacă din prima dată hainele nu au fost complet curățate, procedura trebuie repetată. Citește și: cum sa cureti rasina de pe haine.

Congelare

Nu toate țesăturile pot fi expuse la temperaturi ridicate. Congelarea este potrivită pentru materialele cu texturi complexe. Această metodă ajută la îndepărtarea cerii de lumânare colorate de pe haine.

Puteți alege din mai multe opțiuni:

 • În congelator — înfășurați articolul murdar și trimiteți-l în congelator într-o pungă. Parafina se va solidifica și va deveni casantă în câteva ore. Contaminarea poate fi apoi îndepărtată prin frecare ușoară.
 • În aer liber, pe timp de iarnă geroasă — puteți îngheța contaminarea pe balcon sau afară și apoi frecați zona pătată cu o perie. În cazul în care petele de ceară rămân pe țesătură după procedură, folosiți un agent de îndepărtare a petelor.
 • Versiunea simplificată cu un cub de gheață — dacă articolul nu încape în congelator, țineți un cub de gheață într-o pungă pe locul de murdărie. Ca și în cazul celor două opțiuni anterioare, îndepărtați particulele fragile de ceară cu o perie. După această manipulare, spălați obiectul.

Cu ce se curata ceara de lumanare de pe haine

Congelarea va ajuta la curățarea cerii întărite, dacă o folosiți în timp util — imediat după ce ceara a ajuns pe țesătură. Și despre cum sa scoți guma de mestecat de pe haine am povestit într-un alt articol.

Alcool etilic

Se umezește un disc de bumbac sau o bucată de bandaj de tifon într-o soluție de alcool etilic și se șterge suprafața țesăturii în locul în care este murdară. Pentru a preveni creșterea dimensiunii petei, atunci când tratați treceți de la marginea petei spre centru, nu invers. După ce partea principală a cerii s-a dizolvat, articolul poate fi spălat la mașină la cea mai înaltă temperatură posibilă.

Terebentină

Există un alt răspuns la întrebarea cu ce și cum se spală ceara de lumânare de pe haine. Terebentina este foarte potrivită pentru țesăturile aspre — în acest fel puteți scoate petele de pe pantaloni sau paltoane. Dar nu uitați că este interzisă folosirea ei pe materiale delicate. Nu înmuiați hainele în ea. Există riscul ca fibrele țesăturii să se dizolve pur și simplu.

Acest produs poate îndepărta ceara de pe haine în doar câteva minute. Pentru a scăpa de o pată proaspătă, va fi suficient să înmuiați un disc de bumbac în terebentină și să frecați ușor locul contaminării. În cazul în care urmele lumânării nu sunt detectate imediat, este necesar să aplicați un tampon cu terebentină pe locul murdar și să îl mențineți timp de aproximativ o jumătate de oră — numai în acest fel puteți obține un rezultat pozitiv.

Alcool și sare

Pentru a îndepărta petele de ceară, este eficient să combinați mai multe componente. De exemplu, puteți combina alcoolul etilic și sarea. Aceste două componente vă vor ajuta să îndepărtați rapid ceara de pe haine după epilare, precum și după o simplă lumânare.

Procedeți după cum urmează:

 1. mai întâi răzuiți cu grijă bucățile de ceară;
 2. apoi se pune o bucată de vată de bumbac umezită cu alcool pe zona contaminată;
 3. după 15 minute, zona cu probleme se presară cu sare grunjoasă de masă;
 4. după ce se șterge zona murdară, pata lăsată de lumânare se spală cu săpun de rufe;
 5. Tot ce trebuie să faceți este să clătiți articolul.

Dacă nu reușiți să scoateți ceara complet, încercați o metodă mai lungă. Pregătiți un terci din alcool și sare de masă, aplicați-l în strat gros pe zona contaminată și așteptați câteva ore. După aceea, va trebui să spălați pata de ceară de lumânare de pe haine într-o mașină de spălat sau manual. Dar, cum speli adidașii la mașina de spălat și manual — instrucțiunile sunt pe acest link.

Bicarbonat de sodiu

Cum să îndepărtezi petele de ceară

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru a face față pigmenților coloranți. După înmuierea și îndepărtarea substanței în sine, pata se tratează cu o soluție de bicarbonat de sodiu, preparată în proporție de 1:4. Dacă țesătura tolerează bine impactul mecanic, pata trebuie frecată cu o perie sau cu un burete tare.

Solvent

Pentru a spăla petele de ceară de pe haine sau pentru a îndepărta murdăria de pe mobilă vor ajuta solvenții chimici.

Potrivit:

 • Kerosenă.
 • Benzină.
 • Acetonă.
 • White spirit.

Înainte de a utiliza unul dintre produse, asigurați-vă că țesătura este suficient de puternică și rezistentă la astfel de lichide. Testați efectul acestuia pe partea inferioară a obiectului.

Această opțiune este ideală pentru țesăturile colorate și catifele:

 1. umeziți un disc de bumbac sau un tifon împăturit cu soluție;
 2. așezați discul pe pată timp de o jumătate de oră;
 3. de îndată ce lichidul se usucă, puneți lucrul în mașină și spălați-l pe modul necesar — temperatura nu trebuie să depășească treizeci de grade.

Rețetă universală. Puteți face un amestec amestecând benzină (50 g), alcool etilic (10 g) și amoniac (35 g). Înmuiați bine un disc de bumbac și aplicați-l pe pată timp de câteva minute. Apoi, spălați articolul în mod obișnuit.

AVERTISMENT! Produsul trebuie introdus în mașina de spălat numai după ce solventul s-a uscat complet — dacă nu așteptați ca substanța chimică să se evapore, pata se va fixa pentru totdeauna în țesătură.

Produse chimice de uz casnic

Nevoia de substanțe chimice apare atunci când petele rămân pe țesătură — de la ceară naturală sau parafină colorată. Se acordă prioritate agenților care dizolvă grăsimile. Detergenții cu oxigen sub formă de pulbere sunt capabili să îndepărteze amprenta de ceară de pe haine. Formulele de gel fără clor sunt, de asemenea, de încredere pentru a îndepărta petele.

Pentru a îndepărta ceara de lumânare de pe haine la domiciliu se folosesc agenți de îndepărtare a petelor cu alcool, și nu neapărat pentru țesături. Puteți încerca un detergent pentru sticlă. După un astfel de tratament, amprenta este spălată cu succes cu săpun sau pulbere.

Unele dintre cele mai populare includ:

 • «ITALWAX» – creată pentru a îndepărta petele de la ceara de epilare, dar este potrivită pentru uz universal.
 • «Dr.Beckmann Stain Remover» – expert sub formă lichidă — îndepărtează ceara și petele de la lumânări.
 • «Citrus Gel de la Prochem» – nu îndepărtează doar ceara, ci și guma, în prealabil trebuie să răzuiți particulele mari de murdărie. Citește și: cum cureti lipiciul de pe orice suprafață.
 • «Koch Chemie» – soluție de îndepărtare a petelor pentru curățarea uscată a mașinilor — se aplică pe suprafață cu un șervețel absorbant.
 • «Spartan Chewing Gum Remover» – produsul se pulverizează pe pată și o îngheață fără frig, apoi reziduurile de ceară se îndepărtează cu ușurință prin frecare.

Solvent pentru curatare ceara

Înainte de a utiliza orice produs disponibil în comerț pentru a îndepărta ceara de pe țesături, citiți cu atenție instrucțiunile. Este posibil ca produsele să nu fie potrivite pentru anumite materiale. Sau s-ar putea să nu fie adecvate pentru articole colorate/cu culori deschise. De asemenea, asigurați-vă că testați o cantitate minimă de produs pe o zonă puțin vizibilă sau pe o bucată de țesătură similară.

Îndepărtarea urmelor de grăsime

După ce ați reușit să îndepărtați ceara de pe suprafața produsului, veți vedea probabil o pată de grăsime pe acesta. Puteți afla mai multe despre, cum sa scoti petele de grasime de pe haine in conditii casnice, folosind remedii populare și substanțe chimice speciale din articolul nostru.

Acesta poate fi îndepărtat prin aceste metode:

 1. Cu ajutorul pudrei de talc. Se presară pudra pe zona contaminată și se pune deasupra orice obiect greu. După 10 minute, frecați zona tratată cu o perie și apoi clătiți hainele.
 2. Terci de sodă. Se amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă caldă. Aplicați compoziția rezultată pe pată și țineți-o timp de 15-20 de minute, apoi frecați-o cu o perie. Etapa finală este spălarea în mod obișnuit.
 3. Apă micelară. Soluția demachiantă atrage impuritățile uleioase, deci este potrivită și pentru îndepărtarea petelor de ceară. Înmuiați un disc de bumbac în apă micelară, aplicați-l pe zona pătată timp de 5 minute și vedeți rezultatul dorit.

Îndepărtarea cerii de pe diferite țesături

Pentru a vă asigura că ceara/parafina este spălată fără a distruge materialul, trebuie să știți cum să tratați cel mai bine diferitele tipuri de țesături. Haideți să aflăm ce recomandă experții și ce greșeli trebuie evitate în acest proces.

Curățarea pielii

V-ați ceruit jacheta de piele sau geaca preferată? V-ați picurat din greșeală ceară de lumânare pe geantă sau pe mănuși? Va fi mult mai ușor să scăpați de ceară decât în cazul altor materiale.

Metoda de congelare descrisă mai sus va funcționa pentru dumneavoastră. După ce ați ținut lucrul în congelator sau afară pe timp de iarnă, timp de câteva ore, îndoiți produsul din piele pe jumătate în locul murdar. Ca urmare, ceara se va crăpa, iar dvs. puteți curăța cu ușurință ceara de pe articolul din piele prin simpla frecare cu o perie. După prelucrare, ștergeți zona curățată cu un disc de bumbac.

Dacă trebuie să îndepărtați o pată de grăsime de la ceară, acetona, amoniacul, terebentina vă vor ajuta. Înmuiați un disc de bumbac în produsul ales și ștergeți zona contaminată a articolului din piele.

Îndepărtarea cerii de pe jeans

Se poate îndepărta urmele de ceară și petele de pe jeans în aproape orice mod. Călcarea, aburul și înghețarea vor fi suficiente: datorită structurii dense a materialului nu se vor strica. De asemenea, puteți utiliza rețeta de mai sus cu alcool și sare. Cu toate acestea, uneori trebuie să repetați această procedură de aproximativ 4-5 ori.

O altă metodă eficientă în cazul unei pete nu prea vechi este spălarea cu înmuiere timp de o jumătate de oră. Veți avea nevoie de apă încălzită la o temperatură de 50-60 de grade și de un detergent potrivit. După înmuiere, blugii se spală cu săpun de rufe, iar apoi — în mod obișnuit în mașină.

Agenții de spălare pot fi utilizați de orice fel, dar este mai bine să evitați amoniacul. Acesta poate strica culoarea materialului din denim.

Îndepărtarea petelor de pe blană

Nu este ușor de îndepărtat ceara de pe blană, deoarece aceasta nu poate fi spălată, călcată sau tratată cu apă fierbinte. Cea mai ușoară metodă este înghețarea. După ce ați răcit-o, începeți să îndepărtați parafina cu degetele de la rădăcină până la vârfurile scamelelor, cât mai atent posibil. Acționând prea brusc, puteți smulge toate firele.

Curățarea piele de căprioară

Îndepărtarea cerii de pe diferite țesături

Spre deosebire de blană, pielea de căprioară poate rezista la căldură. Folosiți un fier de călcat și treceți pata de ceară printr-o bucată de hârtie curată.

IMPORTANT! Pielea de căprioară acoperită cu material suplimentar trebuie aplicată pe fierul de călcat, nu invers (fierul de călcat pe țesătură). Timpul de expunere nu este mai mare de 3 secunde. În caz contrar, veți strica materialul.

Dacă totuși nu reușiți să îndepărtați petele de ceară, va trebui să folosiți metode mai serioase.

De exemplu, pregătiți o astfel de soluție: 50 ml de benzină, 35 ml de amoniac si 10 ml de oțet de vin.

Înmuiați un disc de bumbac sau o bucată de vată în amestecul preparat. Puneți-o pe pată și lăsați-o timp de 1 minut. Ștergeți haina cu o cârpă umedă și evaluați rezultatul.

Prelucrarea materialelor sintetice

Materialele sintetice și țesăturile delicate nu se tratează, de obicei, cu un fier de călcat fierbinte. Nailonul, kapronul, poliesterul sub influența temperaturii ridicate sunt distruse, iar hainele se strică. În cazul produselor care pot fi călcate, folosiți temperatura minimă pentru a îndepărta ceara. De asemenea, puteți folosi o metodă alternativă — cu ajutorul unui uscător de păr.

Pentru a îndepărta petele inestetice se poate folosi benzină sau terebentină. Un disc de bumbac înmuiat în oricare dintre cele două lichide se folosește pentru a freca zona murdară. Apoi se spală în apă caldă și se clătește.

Bumbac și In

Articolele confecționate din fibre naturale se curăță cel mai ușor prin călcare. Uitați-vă mai întâi pe eticheta produsului pentru a vedea la ce temperatură maximă poate fi călcat. Alimentarea cu abur trebuie oprită în timpul procesului.

Curățarea țesăturilor delicate

În cazul produselor din mătase, lână, organza, sunt potrivite cele mai delicate metode. De exemplu, îndepărtarea cerii cu un gel de spălat vase de înaltă calitate. Pe lucrul murdar, în locul potrivit, turnați puțin din mijlocul ales. După o jumătate de zi, spălați hainele.

De regulă, o astfel de procedură este suficientă pentru a elimina complet contaminarea.

Cum să cureţi ceara de pe covor?

În cazul în care covorul este murdar, cum să eliminați ceara rapid și în siguranță? Situația este complicată de o grămadă lungă. Dacă acoperirea este naturală, atunci puteți folosi încălzirea, de exemplu, cu un uscător de păr.

Va fi posibilă îndepărtarea cerii de pe covor atât prin încălzire, cât și prin congelare. După aplicarea unui pachet de gheață, crusta se sfărâmă bine. Apoi, ceara de lumânare de pe covor se spală cu o soluție puternică de sodă sau cu spumă de săpun.

Cum altfel puteți îndepărta ceara de pe un covor? Remediile din magazin fac față perfect pigmenților și petelor de grăsime. De asemenea, o soluție de peroxid de hidrogen, care este testată în prealabil pe o zonă puțin vizibilă, va fi capabilă să curețe covorul de ceară. După uscare, este de dorit să o spălați pentru a preveni decolorarea.

Cum să cureţi ceara de pe covor?

De obicei, tratamentul cu peroxid de hidrogen este tolerat de covoare și palas fără consecințe.

Cum cureți ceara de pe canapea?

Fanii cinei la lumina lumânărilor și ai întâlnirilor romantice se confruntă adesea cu pete de ceară pe mobilierul tapițat. Cum se curăță ceara în acest caz? Folosiți din nou metoda de congelare, dar nu merită să încălziți pata de ceară, deoarece nu va fi posibilă absorbția completă a acesteia, iar substanța lichidă va pătrunde mai adânc în interior.

Puteți îndepărta crusta de ceară de pe mobilă cu un obiect dur, dar nu prea ascuțit. Îndepărtați reziduurile cu o soluție de alcool. Dacă ceara este colorată, folosiți agenți de îndepărtare a petelor care pot fi spumați convenabil. Nu este de dorit să udați cu apă mobilierul tapițat. După ce detergentul a acționat, se îndepărtează cu o cârpă uscată sau cu aspiratorul.

White-spirit este un alt remediu alternativ atunci când alte produse de îndepărtare a petelor eșuează. După testare, se aplică pe pată punctual, se așteaptă dizolvarea, se îmbibă într-o batistă uscată sau într-un șervețel de hârtie.

Produsul de îndepărtare a petelor Amway sub formă de spray poate face față bine petelor de ceară de pe mobilă.

Concluzie

Desigur, nu este întotdeauna posibil să vă spălați singur ceara și să scăpați de petele de pe un pulover, jachetă, față de masă și alte produse textile. Uneori, doar mijloacele profesionale pot face față problemei.

Specialiștii serviciului de curățenie știu cum să curețe ceara și parafina, să îndepărteze petele de grăsime și vopseaua de pe toate tipurile de materiale. Rezultatul curățeniei uscate profesionale este restabilirea aspectului impecabil al obiectului și niciun risc pentru sănătate. Agenția de curățenie utilizează produse ecologice și hipoalergenice.

Ссылка на основную публикацию