Cum să scoți vopseaua din blugi

În blugi ne simțim mai liberi, stăm în ei pe bănci, ne plimbăm în parcuri, îi purtăm ca ținută elegantă și mergem la serviciu în ei. Se pare că acesta este motivul pentru care blugii ajung cel mai adesea în situații neplăcute, sau mai bine zis, noi ajungem în situații neplăcute în ei. Și deja există o pată de neînțeles pe pantalonii noștri preferați. «Vopsea!», — ne gândim cu disperare și căutăm modalități, cum să scoți vopseaua din blugi.

White spirit și acetonă

Acetona este un salvator al vopselei. Umeziți un tampon de bumbac în ea și încercați să frecați ușor petele. Există riscul de a strica materialul, deoarece acetona poate dizolva vopseaua blugilor. Cu toate acestea, dacă acționați cu atenție și nu umeziți țesătura, efectul pozitiv va fi. Țesăturile negre sau de culori strălucitoare încă nu recomandăm curățarea în acest mod. Este mai bine să o aplicați blugilor de culoare deschisă sau albă.

Detergent de pete

Dacă aveți acasă un produs de îndepărtare a petelor, potrivit pentru blugi, îl puteți folosi, dar mai întâi citiți ce fel de murdărie poate fi îndepărtată cu ajutorul acestuia.

Iar dacă nu aveți niciun mijloc în casă, pentru a nu aștepta ca pata să se usuce definitiv, frecați-o cu săpun și înmuiați-o. Apoi, fără să pierdeți timpul, mergeți la magazin și cumpărați fie un bun demachiant, fie white spirit și curățați pata cu acest mijloc. După aceea, trebuie să vă spălați blugii manual sau într-o mașină automată.

Benzină

Cum să scoți vopseaua din blugi folosind benzină:

  1. În primul rând, încearcă să freci urmele de vopsea cu o perie tare sau să răzuiești cu un cuțit, dar nu exagera, pentru a nu rupe țesătura.
  2. Apoi, aplicați benzină pură. Pe partea din spate trebuie să puneți o cârpă sub pată pentru a absorbi excesul de lichid, iar pe partea din față frecați cu grijă mai întâi marginile petei, apoi apropiați-vă din ce în ce mai mult de centru.
  3. După aceea, săpuneți locul unde se află pata cu săpun, frecați bine și clătiți.
  4. În cele din urmă, puteți spăla blugii într-o mașină de spălat.

Alcool

Alcoolul nu poate îndepărta vopseaua pe bază de ulei, dar poate ajuta la eliminarea petelor de cerneală. Înmuiați pata de cerneală în alcool înainte de a o spăla. Puteți amesteca alcoolul cu glicerină pentru a face fibrele țesăturii blugilor mai moi. Când amestecul a stat pe țesătură o vreme, a fost absorbit și a acționat, spălați pantalonii în mașina de spălat.

Notați acest articol
Добавить комментарий