Cum Scapi De Părul De Pisică De Pe Haine: 19 sfaturi utile

Animalele de casă aduc o mulțime de emoții pozitive și fac parte din familie, însă procesul de năpârlire a pisicilor poate cauza o mulțime de probleme pentru stăpânii lor. Rasele cu părul neted își lasă părul pe toate suprafețele, inclusiv pe haine. Cum să scapi de părul de pisică de pe haine rapid și eficient? Ce trebuie să faceți atunci când o pisică năpârlește și părul este împrăștiat peste tot?

Pentru a rezolva problema, merită să ții cont de recomandări și să folosești câteva metode testate care te vor ajuta să uiți odată pentru totdeauna de părul agățat. Pentru ca hainele dvs. să rămână prezentabile și îngrijite, există metode și instrumente testate care vor îndepărta rapid firele de pe haine.

De ce năpârlesc pisicile?

Năpârlirea la pisici este un fenomen sezonier. Își aruncă blana cum pisici de casă asa și de stradă primăvara și toamna, dar primele o fac și iarna, în timpul sezonului de încălzire. De asemenea, părul pisicilor cade foarte mult după ce nasc, din cauza schimbărilor hormonale din organism. Acest lucru este normal, va trebui să așteptați.

Cu toate acestea, dacă părul pisicii dvs. se desprinde atât de mult încât creează goluri în blana, ar trebui să mergeți imediat la veterinar. Acest lucru ar putea indica o deficiență de vitamine sau o boală gravă.

Ce poti sa faci daca pisica naparleste?

Proprietarii se întreabă adesea: Ce să faci ca pisica nu sa naparleasca? Pentru a minimiza amploarea dezastrului, obișnuiți să neteziți blana o dată pe zi cu o mănușă specială. Pisicile cu părul lung trebuie să fie pieptănate cu perii. În timpul verii, vă puteți duce animalul de companie la un toaletator, care îi va face o tunsoare interesantă, de exemplu, a-la leu.

Interesant. Pisicile folosesc o metodă proprie de a scăpa de părul în exces — lingerea. Medicii veterinari recomandă să îi dați animalului de companie o pastă specială pentru a elimina părul din stomac sau să îi oferiți să mestece iarbă verde.

Cum se piaptănă părul unei pisici? Totul depinde de rasa de animale. Există o concepție greșită conform căreia persanii sunt mai bine pieptanați cu o perie de scame. În realitate, acest instrument nu este potrivit, deoarece traumatizează grav blana moale și literalmente aerisită a pisicii. Oferiți atenție la piepteni sau perii confecționați din materiale de calitate.

Pisicile cu părul scurt pot fi pieptănate cu o mănușă de cauciuc, iar pisicile britanice și scoțiene cu un furminator, care face o treabă excelentă pe sub blană.

Asigurați-vă că animalele dvs. de companie sunt bine hrănite — hrăniți-le exclusiv cu hrană uscată sau umedă de înaltă calitate, de preferință o dietă holistică. Studiați posibilitatea de a trece la sistemul de hrănire BARF, bazat pe hrănirea animalelor cu carne, legume și fructe proaspete. Acest lucru va menține un echilibru de vitamine și minerale și va menține animalul dumneavoastră de companie sănătos.

Perii pentru pisici de colț de perete reprezintă o altă modalitate de a reduce cantitatea de puf din apartament. Acestea sunt fixate pe colțurile proeminente și prelucrate cu menta pentru pisici. Pisica o va aprecia și se va bucura să-și frece tot corpul de ea. Plăcere pentru pisică, mai puțină bătaie de cap pentru dumneavoastră!

Celor mai multe pisici nu le place să se scalde, dar o dată la jumătate de an puteți organiza o zi de baie și să le spălați cu șampon. Alegeți un detergent în funcție de tipul și lungimea blănii. Finalizați cu un balsam pentru a ajuta la reducerea staticii și pentru a netezi părul.

Cum scapi de părul de pisică de pe haine?

Aparatele speciale care pot fi achiziționate de la magazinul de bricolaj pot fi folosite pentru a îndepărta eficient scamele de pe orice articol de îmbrăcăminte.

Avantajele acestora includ:

 • ușurința de utilizare;
 • siguranța pentru textile;
 • în majoritatea lor, au un cost redus.

Rolă lipicioasă

Un dispozitiv accesibil la buget și foarte popular care este folosit pentru a îndepărta scamele fine, murdăria și lâna. Aceasta este o rolă cu o duză de lucru cilindrică și vă permite să curățați hainele destul de repede.

Țineți rola de mâner și prelucrați zonele liniare ale țesăturii. Suprafața lipicioasă colectează nu numai părul, ci și praful, resturile de fire etc. După aceea, îndepărtați stratul contaminat și continuați operațiunea.

Mulți producători au dezvoltat modele de role lipicioase reutilizabile acoperite cu gel lipicios. Se utilizează, de asemenea, pe covoare, care tind să acumuleze o mulțime de scame fine, multe dintre ele în locuri greu accesibile.

Perie specială care curăță părul

Un dispozitiv simplu care îndepărtează cu ușurință părul de pe haine, este ca o perie de masaj. Pentru a curăța produsul, treceți-l de sus în jos și, în acest proces, îndepărtați părul înfășurat cu mâinile.

Se poate selecta o perie specială pentru diferite tipuri de haine. Îndepărtarea delicată a scamelelor curăță suprafețele rapid și temeinic, fără a deteriora țesătura. În cazul în care produsul nu îndepărtează complet murdăria, merită să-l reaplicați cu o rolă pentru haine.

Burete de îndepărtare a părului

Pentru proprietarii de câini sau pisici, este o idee bună să folosiți un accesoriu reutilizabil pentru a scăpa de părul care degradează semnificativ aspectul hainelor. Într-o astfel de situație, ar trebui să se achiziționeze un burete de cauciuc.

El ajută la îndepărtarea eficientă a tuturor scamelelor. Utilizați un burete uscat pentru curățare. Frecați zona murdară cu ea. Apoi spălați cu apă și săpun, clătiți bine cu apă curată și uscați.

Mănușă din cauciuc

Acest produs vă ajută să vă îngrijiți animalul de companie, dar poate fi folosit și pentru a îndepărta părul de pe mobila tapițată, de pe lenjeria de pat sau de pe hainele dumneavoastră. Este ușoară și ocupă puțin spațiu. În plus, mănușa este reutilizabilă — o garanție a faptului că este economică.

Este ușor de utilizat — îmbrăcați mănușa pe mână și treceți ușor peste țesătura hainelor. Nu este nevoie să o umezești în prealabil. Când murdăria a fost colectată, clătiți mănușa cu apă curentă și uscați-o.

Aspirator cu perie turbo

Soluția perfectă pentru mobila tapițată, lenjeria de pat, covoarele cu fir scurt, diferite tipuri de haine etc. Peria adună chiar și cele mai lipicioase fire de păr și blană, funcționează foarte eficient, economisind timp de periaj.

Dezavantajul este zgomotul produs de capul (rola) care rulează în interiorul acestuia. Poate fi mai zgomotos decât aspiratorul în sine. Un accesoriu pentru aspirator poate fi folosit pentru a curăța rapid hainele. Seamănă cu o perie care se rotește pentru a prinde și a ondula firele de păr. Anumite modele sunt echipate cu perii turbo specializate pentru curățarea părului de animale de casă.

Mașină electrică

Dispozitivele sunt foarte căutate în special de proprietarii de animale de companie. Există o abundență uriașă de ele, iar prețul lor scăzut le face o opțiune accesibilă pentru orice casă.

Aparatul face o treabă bună cu orice tip de îmbrăcăminte care și-a pierdut aspectul original. Aparatul este, de asemenea, utilizat pe suprafețe cum ar fi mobilierul, păturile, cuverturile de pat și carouri.

Lâna este colectată într-un rezervor special și apoi eliminate. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea produsului — aparatul are o plasă de protecție care previne deteriorarea țesăturii.

Aparat de bărbierit

Acest aparat este foarte rapid și eficient în combaterea scamei fine care a pătruns adânc în produs. Pentru a îndepărta părul de animale de companie, trebuie să folosiți o mașină nouă cu lama ascuțită, trecând-o pe haină de sus în jos. Merită să vă opriți din când în când pentru a elimina fibrele cu mâna.

Este important să fii extrem de atent să nu lași lamele ascuțite să taie hainele.

Remedii populare

În absența unor aparate speciale, ar trebui să apelați la metode populare încercate și testate care pot îndepărta cu succes părul de pe toate hainele. Puteți alege tehnici la prețuri accesibile folosind produse care sunt de obicei disponibile în stocul de acasă.

Bandă adezivă

Puteți folosi bandă adezivă. Aplicarea sa este organizată conform principiului rolei lipicioase: lâna de pe haină este pur și simplu lipită de partea lipicioasă a benzii.

Există mai multe metode de aplicare a acestuia:

 • Tăiați o rolă largă de bandă adezivă în benzi mici. Aplicați fiecare bandă pe rând pe zona murdară a hainei. Apoi rupeți banda cu o smucitură, ținând-o pe loc cu mâinile haina.
 • Banda dublu-adezivă este lipită pe partea superioară a produsului, iar cealaltă parte este atașată la rola de lemn. Se presează cu ajutorul acului de rulare pe toată bucata și apoi se îndepărtează materialul lipicios.
 • Înfășurați banda adezivă în jurul palmei mâinii, apoi folosiți o mișcare de scuturare pentru a trece peste țesătură în direcția scamei. Când banda este complet plină, întoarceți mâna cu palma în sus.

Este recomandabil să nu folosiți o bandă de adeziv de mai mult de 2 ori, deoarece își pierde proprietățile lipicioase.

Piatră ponce

O piatră ponce este folosită pentru țesături groase, pulovere și haine de flux. Datorită suprafeței sale dure, îndepărtează rapid scamele și lâna de pe îmbrăcăminte. Această metodă nu este recomandată pentru țesăturile delicate. Mișcările de jos în sus nu trebuie să aibă o presiune excesivă, deoarece materialul îndepărtează stratul superior de țesătură.

Secvența de operațiuni este următoarea:

 1. Pregătiți o suprafață dură pentru prelucrare.
 2. Luați o bucată mică de piatră ponce și treceți-o ușor peste zona murdară, fără a exercita o presiune excesivă.
 3. îndepărtați părul rămas cu bandă adezivă sau cu palma mâinii.

Mătură umedă

Un mod simplu, dar fiabil de a aduna lâna de pe podea este să folosiți o mătură umedă. Înainte de a mătura, mătura este scufundată de mâner într-o găleată cu apă, iar excesul de umiditate este stors.

Părul de animale se adună pe mătură atunci când aceasta este măturată, așa că trebuie îndepărtat pe măsură ce zona este prelucrată.

Materiale cu efect static

Nu disperați dacă ați observat puful de blană de pe pantalonii dvs. preferați dacă nu aveți la îndemână un bandă adezivă, o piatră ponce sau o unealtă specială. Înainte de a curăța hainele din lână, este o idee bună să analizați sfaturile despre cum să folosiți uneltele la îndemână.

 • Folosiți o șosetă sau un ciorap de capron. Trageți produsul pe mână și deplasați-l ușor pe suprafața țesăturii, apăsând bine capronul pe ea. După un timp, îndepărtați resturile colectate și continuați procedura. Alegeți ciorapi confecționați din kapron de culoare deschisă, pentru a nu păta haina.
 • Similar metodei anterioare, o clapetă de nailon ajută la eliminarea părului enervant. Datorită capacității sale de a se electriza atunci când este frecată, toată lâna este atrasă și hainele devin curate.
 • Un șervețel antistatic conceput pentru lucrările pregătitoare înainte de vopsire va permite curățarea cu succes a lucrurilor. Se găsește în magazinele de vopsitorie sau în showroom-urile auto. Articolul este șters într-o singură direcție cu această cârpă.

Măsuri de prevenire

Este important ca proprietarii de animale de companie cu blană să fie conștienți de posibilitatea de a preveni apariția părului pe articolele de îmbrăcăminte.

Următoarele recomandări vă vor ajuta:

 1. Electricitatea statică, care face ca lâna să fie atrasă de haină, trebuie eliminată de pe mătase. În acest scop, puteți trage bluza printr-un obiect metalic. Un ac englezesc atașat la partea inferioară ajută.
 2. Acumularea de scame este cauzată de elementele din cauciuc. Este recomandabil să evitați achiziționarea de produse cu acest tip de decor.
 3. Adăugați agenți antistatici speciali — lichid de clătire — la spălare.
 4. Folosiți huse din polietilenă sau din pânză pentru depozitarea hainelor.
 5. Atunci când călcați hainele care atrag lâna, pulverizați-le în prealabil cu spray-uri care au proprietăți antistatice.
 6. Nu lăsați hainele pe scaune sau pe umerașe deschise dacă în casă sunt câini sau pisici. Este o idee bună să le puneți imediat deoparte într-un dulap încuiat.

Îngrijirea sistematică a animalelor de companie este o măsură preventivă esențială. Pisicile, câinii, în special cei cu părul lung, trebuie periați în mod regulat. O astfel de măsură reduce în mod semnificativ gradul de poluare a aerului și a hainelor cauzată de scamele de blană.

Curățarea diferitelor obiecte din casă

Părul de animale nu se lipește doar de haine. Acesta poate ajunge pe carouri, covoare, tapițerie și chiar în mașina de spălat.

Mobilă tapițată

O modalitate de a rezolva problema lânii de pe obiectele de mobilă este de a folosi un antistatic. Firele de păr de animale electrificate se lipesc foarte ușor de orice suprafață.

Pentru a le îndepărta de pe mobila tapițată, este suficientă cea mai simplă metodă:

 1. Umeziți ușor șervețelul cu antistatic.
 2. Ștergeți suprafețele pe care se lipește lâna cel mai des.

Atunci când prelucrați mobila tapițată, acordați atenție tipului de tapițerie. În cazul în care țesătura este suficient de groasă, curățarea poate fi efectuată cu o perie rigidă. Va trebui să fie clătit într-o găleată cu apă în timpul curățării.

Alte opțiuni constau în efectuarea unui proces de curățare similar celui la care sunt supuse hainele. Se pot folosi o rolă lipicioasă, o mănușă de cauciuc și alte instrumente.

Tapițeria de tip velur, care are un puf mic, poate fi curățată cu bandă adezivă. În cazul în care, după curățare, puful pare încrețit, acesta poate fi înviorat prin periere. Tapițeria din piele este prelucrată cu antistatic cu ajutorul unei cârpe din microfibre.

Covoare și carouri

Covoarele acumulează părul animalelor de companie mai mult decât orice altă suprafață. Există mai multe moduri de a o curăța. Cea mai simplă metodă este de a folosi un aspirator cu funcție de curățare a părului.

Pentru a ține situația sub control, este recomandabil să aspirați covorul de cel puțin două ori pe săptămână pentru a-l menține curat. Procesul de prelucrare este mai eficient dacă suprafața acoperită este mai întâi umezită cu un agent antistatic sau cu un balsam diluat la jumătate cu apă.

Pe lângă aspirare, se pot folosi următoarele metode:

 • Mătură umedă.
 • Perie rigidă.
 • Mănușă de cauciuc (în cazul în care suprafața covorului este relativ mică pentru curățarea manuală) etc.

Lenjerie de pat

Într-o casă cu animale, părul poate fi găsit oriunde, chiar și pe așternuturi.

Următoarele metode sunt potrivite pentru un rezultat bun:

 • Uscați rufele într-o mașină care are această funcție.
 • Folosiți o rolă lipicioasă.
 • Folosiți bandă adezivă.
 • Când spălați rufele, adăugați un antistatic în timpul fazei de clătire.

Pentru a reduce la minimum problema părului de animale de companie pe patul dumneavoastră, este indicat să renunțați la lenjeria de pat din satin.

Concluzie

Întrebarea despre cum să scapi de părul de pisică de pe haine este un subiect important pentru proprietarii de animale de companie. Trebuie să aveți răbdare și instrumente care să vă ajute în această situație dificilă.

Cu ajutorul acestor sfaturi, este posibil să găsiți o opțiune bugetară care vă va permite să aveți grijă în mod eficient de lucrurile care au fost afectate de păr și alte murdării. Și, bineînțeles, nu trebuie să uitați să curățați camera în mod regulat cu o cârpă umedă.

Ссылка на основную публикацию