Cum Scoti Petele De Grasime De Pe Haine

Grăsimea poate fi unul dintre cele mai dificile tipuri de pete de îndepărtat de pe haine. Cu toate acestea, există câteva metode eficiente pe care le puteți încerca pentru a scăpa de aceste pete nedorite.

Metoda 1: Folosirea săpunului de vase

  1. Aplicați săpunul de vase direct pe pată. Săpunul de vase este conceput pentru a descompune grăsimile, ceea ce îl face ideal pentru îndepărtarea petelor de grăsime.
  2. Frecați ușor zona cu degetele pentru a ajuta săpunul să pătrundă în țesătură.
  3. Lăsați săpunul să acționeze timp de 15-20 de minute.
  4. Clătiți haina cu apă caldă. Dacă pata persistă, repetați procesul.

Metoda 2: Folosirea bicarbonatului de sodiu

  1. Presărați bicarbonat de sodiu pe pată. Bicarbonatul de sodiu este un absorbant natural și poate ajuta la extragerea grăsimii din țesătură.
  2. Lăsați-l să acționeze peste noapte.
  3. Periați bicarbonatul de sodiu de pe haină și verificați dacă pata a dispărut. Dacă nu, puteți încerca să repetați procesul sau să utilizați o altă metodă.

Metoda 3: Folosirea alcoolului izopropilic

  1. Aplicați alcool izopropilic pe pată. Alcoolul izopropilic poate ajuta la descompunerea grăsimii.
  2. Tamponează ușor pata cu o cârpă curată. Nu frecați, deoarece acest lucru poate împinge grăsimea mai adânc în țesătură.
  3. Clătiți haina cu apă caldă. Dacă pata persistă, repetați procesul.

Concluzie

Îndepărtarea petelor de grăsime poate necesita puțin efort, dar cu răbdare și cu metodele potrivite, puteți readuce hainele la starea lor inițială. Încercați aceste metode și vedeți care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Notați acest articol