Cum Scapi De Plosnite De Pat: 22 moduri

Din pacate, ploșnițele de pat – reprezintă o problemă comună chiar și în lumea modernă. Și nu contează dacă locuiți – în case bine situate, în cămine curate sau în apartamente bine întreținute – acestor «colegi» indiferent. Singur să scapi de ploșnițe de pat dintr-un apartament sau o casă nu este ușor și, uneori, ai nevoie de un serviciu specializat, care se ocupă de dezinfectare.

Ploșnițele de pat sunt ectoparaziți, ceea ce înseamnă că sug sânge. Preferă sângele uman, dar vor mânca și sângele animalelor de companie. Odată ajunși într-o locuință, acești mici paraziți îi privează instantaneu pe toți ocupanții de liniște și confort.

Rezolvarea problemei – cum să scoți ploșnițe de pat din apartament și să-ți cureți complet casa – va trebui să faceți un efort. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să studiați teoria, să înțelegeți, cum arată, de unde apar plosnitele de pat și unde trăiesc, să planificați respingerea sau exterminarea lor, să alegeți un produs și să treceți la «operațiune». Acesta se va încheia cu succes dacă citiți cu atenție articolul până la capăt.

Cum arată ploșnițele de pat?

Insectele din această specie variază în mărime și culoare. Pentru a alege metoda corectă de eliminare, trebuie să știți cum arată ploșnița de pat. Corpul este ușor turtit, de culoare galben-murdar sau maro-închis, ajungând la o lungime cuprinsă între 2,5 și 10 mm (în dependență de saturația sângelui). Din cauza acestei structuri, este dificil (aproape imposibil) să se elimine paraziții pe cale mecanică.

Apropo, în natură, parametrii corporali ai femeilor și bărbaților sunt diferiți. Masculul pare mai compact, adică mai mic, și, de obicei, dimensiunea parazitului nu depășește 6 mm.

Pe capul insectei se găsește o așa-numită pipetă, concepută pentru a străpunge țesuturile și a suge sângele. Maxilarele (superioare/inferioare) sub formă de peri neramificați formează 2 canale – late și înguste.

Așadar:

  • Primul – are rolul de a «înghiți» sângele.
  • Al doilea – servește la emiterea salivei în locul mușcăturii.

Pe măsură ce se saturează, «sugătorii de sânge» devin mai rotunzi, se mișcă mai încet și capătă o nuanță sângeroasă.

Este un parazit cu un ciclu de transformare incomplet. În timpul dezvoltării sale, larvele sar peste stadiul de pupăză. Micii dăunători ies imediat din ouă. Atunci când insectele ies pentru prima dată din ouă, nu au o lungime mai mare de 1,5 mm.

Larvele se dezvoltă în decurs de o lună în condiții confortabile în zona infestată. La început se disting prin dimensiunea compactă a corpului lor și prin învelișurile exterioare de culoare deschisă. Treptat, larva se întunecă, devine cafenie spre sfârșitul ciclului de dezvoltare.

Cum arata muscaturile de plosnite?

Apariția paraziților domestici nu trece neobservată. Mușcăturile de ploșnițe de pat încep să apară foarte repede. La prima vedere, acestea pot părea a fi urmele țânțarilor sau ale altor insecte care, de asemenea, beau sânge. În același timp, crește riscul de complicații, cu consecințe care pot pune viața în pericol în unele cazuri. Pentru a preveni aceste consecințe, trebuie să știți exact cine și cum arată mușcăturile de ploșnițe. Apoi, alegeți opțiunile de tratament.

Astfel de insecte fac o serie de înțepături în piele. Aceasta este trăsătura lor distinctivă, deoarece majoritatea celorlalți paraziți (țânțari și păduchi) au nevoie doar de o singură mușcătură pentru a obține cantitatea necesară de hrană. Ca urmare, urmele atacului apar în mod haotic.

Pentru a identifica o mușcătură, fiți atenți la o serie de semne:

  1. Înțepăturile pe piele (puncte roșii sau de culoare deschisă în centrul petelor) formează o aparență de linie dreaptă.
  2. Ploșnița se deplasează pe o distanță scurtă pe măsură ce se satură și nu se târăște prea departe de puncția inițială, astfel încât după contact rămân între 2 și 5 sau mai multe pete, în funcție de intensitatea foamei și de stadiul de dezvoltare a parazitului, de exemplu larvele sug mai puțin sânge într-o singură abordare.
  3. Consecințele contactului cu paraziții apar dimineața, deoarece gandacii de pat atacă atunci când oamenii dorm, insectele hematofage se târăsc afară din ascunzătoare după miezul nopții.
  4. Dacă doriți să știți cum arată o mușcătură, rețineți că primele semne ale acesteia nu diferă de cele ale unui atac de țânțar: se dezvoltă hiperemia, locul de înțepătură se umflă, dar marginile sunt indistincte și forma poate fi neuniformă.
  5. Trebuie să afli, cum mușcă ploșnița de pat: preferă să se târască pe zonele expuse ale corpului pentru a suge sângele, o sondă este introdusă sub piele, este mai groasă decât cea a unui țânțar, are o structură diferită și un aparat gural mai puternic.

Este important să înțelegeți cât de des mușcă un ploșniță. Un adult va ataca rar. O masă este suficientă pentru 1-1,5 săptămâni. Se poate părea că, din acest motiv, numărul de mușcături pe piele într-o infestare plată va fi mic. În realitate, hiperemia este detectată zilnic, deoarece numărul de ploșnițe de pat de pe proprietate crește în fiecare zi. Ei nu atacă în același timp, ci mușcă victima care este mai aproape. Din acest motiv, mușcăturile apar imediat la diferiți ocupanți ai apartamentului, iar numărul lor diferă și ele.

Este important să înțelegem, cum mușcă ploșnițele care locuiesc într-un obiect mic. În acest caz, numărul de înțepături ale pielii de pe corp este multiplicat, deoarece paraziții atacă o singură victimă. Ca urmare, zona afectată a pielii exterioare se extinde.

Cat de periculoase sunt plosnitele de pat?

Atunci când într-un apartament apar ploșnițe, în primul rând, acestea sunt neplăcute. Imediat se pune întrebarea – ce pericole și consecințe pentru sănătate pot prezenta aceste insecte?

Mușcăturile afectează sănătatea și bunăstarea persoane:

  • Acumulare de ploșnițe – este o priveliște neplăcută.
  • Mușcăturile provoacă alergii, iritații, diverse boli transmisibile și uneori lasă cicatrici.
  • Persoana dezvoltă adesea probleme psihologice, o tulburare a sistemului nervos din cauza fricii de însăși prezența lor.
  • S-a constatat că este posibil să se contracteze hepatita «B» de la aceștia prin contact uman sau prin produse de origine umană.
  • Dureri de cap, febră.
  • La locul mușcăturii apar semne de inflamație.
  • Scăderea nivelului de hemoglobină din sânge, care este frecventă la copii și la femeile însărcinate.
  • Oboseală rapidă și capacitate de muncă redusă.
  • Gândacii de pat sunt purtători ai multor boli – tifos, tularemie, tuberculoză, febră galbenă, sifilis și SIDA.
  • Te privează de o noapte bună de odihnă, pentru că dormitul într-un pat infestat cu ploșnițe este un chin!

Dacă găsiți câteva mușcături pe corp în prima noapte, este posibil ca a doua zi să fiți atacați de o întreagă colonie de acești paraziți sugători de sânge. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să vizitați imediat un medic, care vă va ajuta să evitați dezvoltarea consecințelor neplăcute ale unui atac violent. Reacțiile alergice pot duce la deces dacă nu sunt tratate prompt.

De unde apar plosnitele

Întrebarea, de unde provin plosnitele de pat într-un apartament îngrijorează pe oricine care a găsit într-o dimineață numeroase mușcături pe corp. Mulți oameni cred că este cauzată de o igienă precară, dar acest lucru nu este adevărat.

Ploșnițele de pat pot infesta chiar și cea mai bine întreținută casă. De cele mai multe ori, acestea provin din apartamentele vecine. Prin urmare, este esențial să vă avertizați vecinii și să colaborați înainte de a alege o metodă de control. În caz contrar, insectele pot să reapară după un timp.

Acești paraziți ajung în casă din următoarele motive:

  1. Adus de către locuitor — este foarte ușor să aduci acasă un parazit pe haine sau pe pantofi. Acesta poate fi luat dintr-un magazin, dintr-un loc public sau de pe hainele altei persoane. De asemenea, nu este neobișnuit ca ploșnițele să fie aduse după ce călătoresc. Parazitul poate fi găsit în lenjeria de pat din hosteluri, hoteluri și apartamente închiriate.
  2. A avut loc o migrație naturală — acestea pot proveni de la vecinii de la orice etaj. Se pricep foarte bine să se cațere pe canalele de ventilație și pe pereții casei, așa că se deplasează liber între etaje și apartamente, pe etaj.
  3. Oaspeții au adus-o pe hainele lor — nu este neobișnuit ca o persoană să nu-și dea seama că a luat un gândac de pat de pe hainele sale și l-a lăsat în apartamentul altcuiva.
  4. Ploșnițe cumpărate împreună cu mobilierul sau obiectele de uz casnic — este foarte frecvent ca mobilierul la mâna a doua să ducă la apariția ploșnițelor în casă. În special dacă mobilierul este un pat sau un fotoliu. De asemenea, acestea trăiesc adesea în aparate sau cărți.
  5. Dacă ați cumpărat un apartament cu mobilă de la proprietarii anteriori, mai ales dacă mobila este destul de veche, este probabil ca ploșnițele să fi trăit acolo mult timp și că pur și simplu le-ați «moștenit».
  6. În cazuri foarte rare, un animal de companie poate fi un vector — astfel de situații s-au întâmplat, dar sunt extrem de rare. Din acest motiv, nimeni nu este în siguranță. Chiar dacă vă verificați cu atenție hainele și le curățați în fiecare zi, nu vă puteți proteja împotriva dăunătorilor. Este foarte dificil să scăpați de ei după aceea.

Este dificil de identificat sursa — de unde apar plosnitele într-un apartament. Dacă vă întrebați, de unde vin ploșnițele de pat, este indicat să analizați evenimentele majore recente: achiziții de electrocasnice, de mobilier, venirea unor oaspeți etc. Dacă nu au avut loc astfel de evenimente, este probabil ca paraziții să se fi strecurat dinspre vecini.

Unde traiesc si se ascund plosnitele?

Odată intrate în casă, acestea se reproduc rapid și încep să depună larve. Deși se numesc «ploșnițe de pat», acestea se pot ascunde în mai multe locuri decât în fotolii și sofale. Cel mai important lucru este să fie cât mai puțin vizibil posibil. Ele aleg colțuri întunecate, crăpături și locuri unde oamenii se uită rar.

Deci, ar putea fi:

  • Locuri de dormit — paturi, canapele, fotolii, rafturi pentru depozitarea lenjeriei de pat. Când căutați urme, acordați mai multă atenție saltelelor și păturilor, în special cusăturilor.
  • Decorațiuni de perete — tablouri, rafturi, covoare, ceasuri. Orice lucru care atârnă pe pereți și care este rar mutat de acolo. Le place foarte mult să locuiască în astfel de locuri retrase și să lase larvele acolo.
  • Plinte și colțuri, tapițerie — adesea, casele au mici goluri între pardoseală și plinte sau îmbinări inexacte în colțuri. Aceste zone întunecate, greu accesibile, vor fi cu siguranță ocupate de ploșnițe.
  • Sisteme de depozitare — în principal dulapuri și comode, dar dacă acestea nu sunt disponibile, pot exista coșuri de depozitare, sertare, sertare și elemente structurale ale dressingului. Toate locurile în care sunt depozitate textilele ar trebui cu siguranță inspectate.
  • Prizele și întrerupătoarele — sunt unul dintre cele mai bune ascunzători — este extrem de dificil de detectat paraziții care locuiesc în spatele prizei.
  • Tapet — în unele locuri, tapetul se poate desprinde de pe pereți. Acolo unde se desprinde, ploșnițele pot crea cuiburi.

Aceștia pot fi identificați după semne vizibile, cum ar fi punctele negre și solzii maronii de pe învelișul chitinos, pe care le elimină atât larvele în timpul mutății, cât și adulții.

Remedii naturale contra plosnitelor

Mulți oameni își pun adesea întrebarea — cum să lupți cu ploșnițele de pat fără a te răni pe tine sau pe animalele tale de companie? Trebuie remarcat faptul, că remediile populare pentru ploșnițe sunt acum disponibile și, în mare parte, ieftine, ceea ce reprezintă principalul lor avantaj.

Majoritatea nu ucid ploșnițe, ci le exploatează «slăbiciunile», oferindu-le un disconfort persistent și forțându-le să «fugă» cât mai departe posibil (ceea ce ne convine, în principiu). Unele, în schimb, sunt mortale și trebuie să știți cum să le folosiți.

Pelin

Un insecticid/repulsiv natural. În cazul nostru, pelinul proaspăt tăiat sau uscat (este de preferat primul), precum și uleiul său esențial, decoctul cu infuzie și tinctura vor da rezultate.

Aroma de pelin este distinctă, înțepătoare, dar nu arzătoare. Nu este neplăcut. Pentru a dormi liniștit, se pune puțin pelin sub saltea și/sau sub perne, reînnoindu-se periodic.

În paralel, uleiul esențial, decoctul, infuzia sau tinctura diluată se pulverizează pe rama patului și pe podeaua de sub acesta. Toate acestea se fac în fiecare seară, timp de 10-15 zile la rând. Rezultatul final, paraziții își dau repede seama: «este timpul să fugim».

Spilcuță

Este la fel de insecticid ca și pelinul. Ajută, de asemenea, la eliminarea altor «vecini neplăcuți», cum ar fi gândacii și alte insecte cu un simț olfactiv ascuțit (furnici, țânțari, muște etc.). Citește și: Cum sa scapi de gandacii de bucatarie.

Spilcuță proaspătă sau uscată, decocții, infuzii, tincturi și uleiuri esențiale vor oferi un «miros» persistent și neplăcut pentru paraziți, dar aproape imposibil de distins pentru nasul uman.

În consecință, este potrivit pentru a combate insectele adulte și pentru a le împiedica să «infesteze». Se utilizează în același mod ca și pelinul, timp de 2-3 săptămâni. Dezavantajul — că este mai dificil de cumpărat ulei esențial de spilcuță și este rar disponibil pe piață.

Avantajul — nu numai că spilcuța creează un miros persistent, dar evidențiază și substanțe care «deprimă» activitatea sistemului nervos al ploșnițelor de pat atunci când sunt inhalate, făcându-i să aibă crampe, să paralizeze și să moară rapid.

Valeriană

Are proprietăți insecticide și acționează ca un antiseptic. În cazul paraziților, efectul antiseptic este relevant, deoarece aceștia sunt vectori cunoscuți ai multor agenți patogeni ai multor boli.

Plusul — este reprezentat de efectele benefice ale valerianei asupra sistemului nervos. Este bună pentru persoanele care sunt stresate din cauza deficitelor de somn cauzate de o «vecinătate» neplăcută.

Ierburile proaspete sau uscate de valeriană sunt greu de găsit. Mai ușor de procurat o tinctură alcoolică, care este utilizată pentru detectare și pentru a preveni probabilele «migrații» ale insectelor.

Se diluează tinctura în raport 1:2 cu apă, se pulverizează acolo unde este nevoie, cu grijă mai ales în dormitor și în apropierea posibilelor «canale de ingestie», o dată la 2-3 zile. Periodicitate: 10-15 zile.

După aceea, închideți camera timp de 2 ore, părăsiți-o și ventilați-o bine când vă întoarceți.

În cazul în care sunt prezente pisici/câini și dacă acestea nu pot fi «transferate» temporar, este mai bine să se folosească remedii alternative. Animalele reacționează la valeriană în moduri specifice (fiecare este diferit).

Ulei din arbore de ceai

Acum să vedem — cum să scapi de ploșnițe de pat acasă folosind uleiuri esențiale?

Un remediu popular universal cu proprietăți insecticide/antiseptice. În același timp, forțează ploșnițele să plece și dezinfectează casa de tot ce au lăsat «dăunător» în urmă.

Aroma poate fi descrisă ca fiind una preferată, dar nu este nici aspră, nici neplăcută. Puteți să tratați zilnic «zona afectată» și să trăiți acolo în același timp, nu provoacă disconfort.

După ce ați găsit cuiburile, «înconjurați-le» cu 3-5 picături de ulei esențial. Pentru pulverizarea «solidă», pregătiți o compoziție de 35-40 de picături la 1 litru. Uleiul esențial nu se amestecă bine cu apa, așa că scuturați energic și frecvent pulverizatorul în timpul procesului.

Ulei esențial de lavandă

Unul dintre cele mai detestate mirosuri de ploșnițe. Este inofensiv pentru oameni și chiar are un miros plăcut. Gândacii de pat nu îl pot tolera mult timp și vor părăsi curând un loc care miroase neplăcut pentru ei. Ploșnițele au un simț al mirosului ascuțit. Dacă puneți în casă lumânări aromate și bețișoare cu uleiuri esențiale, acestea vor respinge insectele.

Diatomitul (sau kieselgur)

Produs pe bază de piatră. Diatomitul este o pulbere fină de culoare albicioasă sau gri deschis. Este utilizat în producția vegetală ca insecticid natural, ecologic.

Produsul este aproape inodor, cu un simț al mirosului bine dezvoltat se poate «mirosi» o ușoară aromă și, prin urmare, ploșnițele de pat nu se tem să «intre în el» și sunt pur și simplu «prinse».

Întindeți diatomat peste punctele de mișcare reale și posibile. Reînnoiți la fiecare 2 zile.

Particulele abrazive de diatomit deteriorează în mod inevitabil învelișurile chitinoase exterioare ale indivizilor și, în paralel, umiditatea este extrasă din organismul neprotejat. Toate acestea sunt percepute instinctiv ca fiind o situație care pune în pericol viața.

În 10 zile, multe insecte sunt moarte, iar cele care supraviețuiesc sunt «respinse». Pentru a scăpa complet de ele, trebuie să continuați să împrăștiați pulberea timp de cel puțin încă 7 zile.

Atunci când se lucrează cu pulberea este important să se protejeze organele respiratorii sau este mai bine să se încredințeze acest lucru unor profesioniști, deoarece aceștia au ținute speciale.

Piretrina

Piretrul este reprezentat de capitulele uscate ale crizantemelor «cinerariifolium» și «coccineum». Este greu de găsit, dar este posibil, chiar cumpărat online dacă se dorește. Ingredientul său activ, piretrinele, are un efect insecticid.

Piretrul nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor de companie din casă. Dar consumul său de către cei care locuiesc pe pat (prin inhalare sau înghițire) poate provoca convulsii și paralizie.

Aplicare: presărați produsul în jurul cuiburilor detectate, în apropierea zonei de dormit, de-a lungul principalelor «drumuri» ale insectelor. Repetați (reînnoiți) zilnic până la «expulzarea» completă.

Oțet + Ammoniac

Este o greșeală să credeți că oțetul sau amoniacul vor ucide gândacii. Pur și simplu nu le place mirosul acestor substanțe, asta e tot. Prin urmare, este mai potrivit ca măsură preventivă.

  1. Se prepară o soluție cu oțet într-un raport de 1:1 pe bază de apă. Amestecul se folosește pentru a șterge ferestrele, atât în interior, cât și în exterior, deoarece peri speciali de pe picioarele ploșnițelor le permit să se deplaseze cu ușurință de-a lungul pereților exteriori ai casei. Acestea pot parcurge o distanță de aproximativ 1 metru în doar 1 minut.
  2. Dacă folosiți amoniac, acesta poate fi adăugat în apă în timpul curățării umede, în proporție de 2 linguri de amoniac la fiecare găleată de apă. După evaporare, amoniacul creează o peliculă transparentă pe suprafață care are un miros respingător pentru insecte pentru o perioadă lungă de timp.

Este înțelept să efectuați acest tratament periodic dacă locuiți într-o casă mai veche, unde plângerile legate de activitatea insectelor sunt mult mai frecvente.

Terebentină + Kerosen

Se utilizează terebentină sau kerosena atunci când alte metode s-au dovedit ineficiente. Toate remediile de pe listă au un miros înțepător care este intolerabil pentru oameni și care duce adesea la otrăvire.

Terebentina este utilizată pentru prepararea soluțiilor active:

  • 300 ml terebentină + 300 ml alcool etilic + 15 g camfor;
  • 600 ml terebentină + 600 ml acid carbolic + 0,005 ml acid salicilic;
  • 20 ml terebentină + 20 ml kerosena + 1150 ml apă clocotită;
  • 250 ml terebentină + 250 ml kerosena + 60 g naftalină.

Amestecul ar trebui aplicat în zonele în care au fost găsite insectele de pat. Camera trebuie apoi sigilată timp de cel puțin 24 de ore. După aceea, camera trebuie curățată și ventilată temeinic.

Atenție! Sunt posibile urme reziduale și deteriorarea anumitor acoperiri.

Prelucrare termică

Ploșnițele au nevoie de un mediu cu o temperatură de +20°C … +30°C pentru a supraviețui corespunzător.

O scădere sau o creștere a temperaturii este distructivă pentru ele. Puteți profita de acest fapt pentru a ucide insectele care trăiesc în saltele, în mobila veche și în toate acele lucruri pe care le-am împachetat cu grijă în saci etanși.

Dacă o infestare cu insecte de pat are loc vara, scoateți tot ce puteți afară, la soare. Nu este sigur că toți indivizii vor muri dintr-o dată; repetați procedura timp de mai multe zile la rând. Dacă este iarnă, puteți scoate obiectele afară, în ger, și să supuneți paraziții unui tratament la rece.

Generator de abur

Această metodă de distrugere se bazează pe expunerea la temperaturi ridicate.

Generatorul de aburi trebuie folosit pe toate suprafețele care permit acest lucru, pe toată mobila și textilele din casă, inclusiv pe covoare și pe îmbinările dintre podea și perete. Mulți recomandă să se prelucreze și pereții, dar există posibilitatea ca tapetul să se desprindă de la suprafață sub o astfel de expunere.

Apropo, generatoarele de aburi puternice sunt, de asemenea, utilizate de serviciile profesionale.

Cum sa alegi un insecticid contra ploșnițelor?

Această recenzie se bazează pe feedback-ul utilizatorilor care și-au expus experiențele pe diverse forumuri. Toate substanțele chimice pot fi achiziționate atât pe piață, cât și din magazinele online.

Cum să alegi cel mai eficient repelent pentru ploșnițe:

  • «Zonder» — produs în Olanda și în Rusia. O emulsie foarte concentrată. Se distinge prin spectrul său larg de acțiune. Un produs profesional, dar potrivit și pentru utilizarea de către «persoane obișnuite».
  • «Zona Delta» — producător China, Germania, India și alte țări. Este disponibil sub forma unei suspensii vâscoase. Principalul avantaj: efect «rezidual» îndelungat, un tratament durează 1,5-2 luni de protecție împotriva insectelor.
  • «Agran» — fabricat în India. În ciuda «aromei» sale acide persistente, Agran este popular. Și asta datorită eficienței și acțiunii sale de lungă durată… 3-5 săptămâni de protecție garantată de producător.
  • «Solfac EW50 — insecticid German. Potrivit pentru utilizare oriunde. Folosit în principal atunci când este vorba de dimensiuni industriale. Este inodor și nu lasă pete pe suprafață.
  • «Combat Super Spray» — fabricat în Coreea de Sud. Este disponibil într-o sticlă practică, este inodor și nu lasă urme pe suprafețele tratate. Toxicitatea produsului este evidentă în primele 24 de ore.
  • «Raid» — produs de multe țări. Un produs viral care paralizează sistemul nervos al insectelor. Pentru un rezultat pozitiv este necesar a doua tratare după 2 săptămâni.
  • «Buff-Karbofos» — nivelul ridicat de calitate al producătorului German garantează clientului. Un agent neurotoxic împotriva ploșnițelor și a larvelor. Are un miros foarte înțepător, neplăcut și lasă o peliculă uleioasă la suprafață.

Am enumerat doar un număr mic de produse, deși există un număr foarte mare pe piață. În fiecare zi apar din ce în ce mai multe. Tot ce rămâne de făcut este să faceți alegerea corectă.

Prevenirea

Pentru a nu fi nevoit să folosiți substanțe chimice sau să apelați la servicii speciale, vă puteți proteja cât mai mult posibil asigurându-vă, un mediu nefavorabil pentru ca insectele de pat să se instaleze în casă.

Pentru aceasta, este necesar:

  1. Atunci când cumpărați lucruri, mobilier și aparate, verificați-le pentru a vedea dacă nu sunt ploșnițe sau, de preferință, tratați-le în prealabil, de exemplu, cu un aparat de curățare cu aburi.
  2. Prelucrați hainele și animalele de companie și verificați dacă nu sunt insecte.
  3. Când vă întoarceți după o absență îndelungată, curățați-vă hainele și pantofii. De preferință, duceți-le la o curățătorie chimică.
  4. Pentru a scăpa de dăunători, este indicat să călcați hainele și lenjeria de pat și să folosiți un aparat cu aburi.
  5. Masticati toate fisurile, îmbinările și colțurile din casă și lipiți părțile libere ale tapetului.
  6. Curățați în mod regulat în umezeală și treceți prin lucrurile care sunt folosite rar.

Pentru a rezuma

După cum a fost constatat, ploșnițele nu sunt neobișnuite nici măcar în lumea modernă. Răspândirea lor este rapidă. Dacă găsiți unul, trebuie să luați măsuri imediat.

Puteți folosi remedii populare sau substanțe chimice profesionale pentru a combate dăunătorii. Cu toate acestea, este dificil să scăpați de insectele într-un apartament atunci când acestea sunt răspândite, astfel încât dezinfecția profesională este adesea necesară.

Ссылка на основную публикацию