Cum Scoti Rugina De Pe Haine: 31 trucuri

Orice persoană preferă să poarte haine curate și ordonate. Dar chiar și cei mai înflăcărați îngrijitori se întâmplă uneori să pună diverse pete pe țesătură. Acestea pot fi — pete de cafea, ceai, suc, compot, sânge, grăsime, pete de vin roșu și alte tipuri de murdării.

Există o mulțime de modalități de a scăpa de ele, de la detergenți de rufe de calitate până la produse specializate pentru îndepărtarea petelor. Dar, uneori, trebuie să vă confruntați cu pete neobișnuite precum rugina.

Cum să scoti rugina de pe haine

Dacă unele tipuri de pete pot fi îndepărtate cu o spălare obișnuită, atunci dungile roșii închise de la contactul cu metalul ruginit pot aduce o mulțime de probleme. Mai ales de multe ori această problemă apare cu hainele copiilor. Astăzi vă vom spune cu ce și cum să scoti rugina de pe haine in conditii casnice corect, pentru a nu provoca multe probleme în viitor.

ATENȚIE! Pentru a îndepărta petele inestetice, se recomandă utilizarea remediilor active de casă sau a lichidelor speciale din categoria produselor chimice de uz casnic. Atunci când alegeți un produs de curățare și efectuați procedura, este important să țineți cont de calitatea țesăturii și de recomandările suplimentare pentru utilizarea agenților anti-rugină.

Cauzele apariției petelor de rugină pe haine

Petele ruginite pot apărea din mai multe motive. Și sunt destul de multe. Citește și: Cu ce sa cureți rugina de pe fier.

Acestea pot fi:

  • Obiecte metalice uitate în buzunare, tije de uscător neprelucrate, care în timpul procesului de spălare încep să se oxideze și lasă dungi corespunzătoare.
  • Urmele de rugină pot fi cauzate de elementele metalice de pe îmbrăcăminte: fermoare, nasturi, embleme, bijuterii și așa mai departe.
  • Puteți atinge din greșeală obiectele ruginite de afară: mânerul unei uși, lacătul de garaj, ranga, stâlpul, banca.
  • Un fier de călcat cu aburi poate lăsa, de asemenea, picături (scurgeri) sau pete ruginite. Puteți afla: Cu ce sa cureți fierul de calcat de arsura.
  • Uscarea hainelor pe caloriferele de încălzire. Radiatoarele nu sunt întotdeauna perfect vopsite, iar atunci când hainele umede ating metalul gol, se formează rugină neplăcută.

Rugina de pe haine este considerată a fi o pată greu de îndepărtat, mai greu de eliminat decât murdăria obișnuită. Dar nu disperați în prealabil și dați adio lucrurilor dumneavoastră preferate trimițându-le la coșul de gunoi. Există multe modalități, cu ce și cum sa cureti rugina de pe haine la domiciliu.

Există opțiuni simple și mai complicate, dar toate sunt eficiente și testate de gospodine cu experiență. Merită să ne oprim asupra fiecăruia dintre ele mai detaliat și să luăm în considerare instrucțiunile detaliate pentru a efectua o astfel de problemă dificilă.

Tipuri de țesături și specificul spălării lor

Îndepărtarea urmelor de coroziune de pe țesături trebuie să se facă nu numai în funcție de gradul de murdărie, ci și de calitatea și culoarea țesăturii. Pentru a evita deteriorarea structurii fibroase și pentru a păstra culoarea, trebuie selectat detergentul potrivit. Citește și: cum să scoți slime de pe haine in conditii casnice.

ȚINEȚI MINTE!! Cea mai importantă regulă, a cărei respectare garantează la 90% că scăpați de pată, este spălarea rapidă. Cu cât rugina rămâne mai mult timp la suprafața țesăturii, cu atât va pătrunde mai adânc în fibre și cu atât va fi mai greu să scăpați de pată fără urmă.

Cum să scapi de rugină de pe haine din diferite țesături:

  • «Țesături negre» — prezența pigmentului întunecat necesită o utilizare atentă a unor agenți puternici. Astfel de lucruri sunt prelucrate cu compoziții de glicerină, pastă de dinți, oțet diluat. Utilizarea clorului și a acizilor puternici este inadmisibilă.
  • «Articolele colorate» — hainele care au un desen fac parte din grupul „dificil”. Multe înălbitori pot înrăutăți culoarea, așa că alegeți doar acele mijloace care se disting printr-o acțiune delicată. Pentru cei colorați sunt potrivite rețete cu oțet, glicerină, pastă de dinți. Lucrurile colorate nu trebuie lăsate la soare și supuse procesului de prelucrare cu clor.
  • «Țesătură alba» — în cazul în care materialul de culoare deschisă este de origine naturală (bumbac, in, vâscoză), este permisă utilizarea înălbitorilor cu clor sau acid pentru curățarea acestuia. Dintre remediile casnice, sunt permise acizii citric și oxalic.
  • “Jeans, (Denim)» — tesătura densă folosită la fabricarea blugilor si jachetelor este greu de curățat. Pentru a îndepărta urmele de rugină se folosesc mijloace care au o bună capacitate de penetrare. Oțetul, acidul citric, produsele chimice de uz casnic sunt potrivite.
  • «Sintetica» — pânză subțire realizată din fibre artificiale este sensibilă la reactivi puternici. Se recomandă curățarea lor cu lichide universale (detergent de vase) sau amestecuri pe bază de glicerină, oțet, acid citric.
  • «Bumbac, In» — naturale sunt rezistente la acizii organici (citric, oxalic, acetic). Produsele chimice de uz casnic concepute pentru aceste țesături sunt, de asemenea, potrivite.
  • «Mătase, satin» — țesăturile delicate nu tolerează substanțele agresive și impactul mecanic puternic sub formă de frecare. Pentru curățarea lor folosiți compoziții neutre cu acțiune blândă.

Cauzele apariției ruginei pe haine

Țesături delicate, deosebit de sensibile la multe substanțe chimice, așa că este mai bine să duceți lucrul scump la curățătorie chimică.

Pregătirea hainelor de îndepărtarea petelor

Rugina trebuie îndepărtată imediat. Dar nu vă grăbiți să începeți spălarea: dacă pur și simplu spălați articolul pătat în mașina de spălat, pata se va încorpora în fibre și va fi imposibil să o îndepărtați.

Prin urmare, înainte cum sa indepartezi rugina de pe haine, este necesar să pregătiți lucrul în prealabil. Atunci procedura va fi cât mai eficientă posibil. Nu contează ce culoare are țesătura. Există reguli generale pentru haine albe, colorate, întunecate. Dacă faceți totul corect, puteți confrunta rapid cu rugina și să păstrați materialul întreg. Citește și: cum scoți guma de mestecat de pe haine.

Lucrări pregătitoare:

  1. Pregătiți uneltele necesare: perie, discuri de bumbac, burete, soluție de îndepărtare a petelor.
  2. Stabiliți tipul de țesătură. Produsele puternice pot fi folosite pentru țesăturile din bumbac, în timp ce produsele delicate pot fi folosite pentru a curăța lâna, materialele sintetice și țesăturile delicate.
  3. Aplicați întotdeauna agenți de curățare speciali de pe partea inferioară a țesăturii. Acest lucru va ajuta la evitarea dungilor care pot apărea dacă nu se curăță corespunzător.
  4. Dacă hainele sunt pline de praf, acestea trebuie scuturate.
  5. Zona care urmează să fie spălată trebuie să fie cât posibil mai curată.
  6. Nu frecați intens pata cu o perie sau cu mâinile — așa murdăria va pătrunde mai adânc. . Folosiți tampoane de bumbac sau discuri în acest scop. Acestea sunt mai comode, mai sigure și nu deteriorează țesătura.
  7. Îndepărtați rugina imediat ce este detectată. Cu cât o faceți mai repede, cu atât mai mari sunt șansele de a obține un rezultat excelent. Petele vechi sunt mai mult timp și mai greu de îndepărtat.

IMPORTANT! Agentul de curățare pe care l-ați ales trebuie încercat mai întâi într-o concentrație mică. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a testa modul în care țesătura va reacționa la această procedură. În cazul în care sunt vizibile dungi de vopsea sau culoarea s-a schimbat, cel mai bine este să puneți produsul deoparte și să alegeți unul nou, mai potrivit.

Cu ce se scoti petele de rugina de pe haine albe?

Aceasta este o lucrare destul de dificilă și minuțioasă, deoarece nu este ușor să obții o culoare albă perfectă, dar este posibil, deoarece este mult mai ușor sa cureti rugina de pe haine albe decât de pe cele colorate. Există câteva metode enumerate mai jos care merită folosite.

Puteți utiliza metode mai agresive fără să vă faceți griji că produsul va coroda culoarea materialului și că articolul va fi diluat. Cu toate acestea, merită totuși să testați produsul ales pe o zonă puțin vizibilă a țesăturii pentru a vă asigura că nu deteriorează fibrele.

Pentru a îndepărta rugina de pe hainele deschise și de pe adidașii albi, nu folosiți înălbitor cu clor. (Apropo, aflați — cum să speli adidașii la mașina de spălat) După un astfel de tratament, pata poate pătrunde în țesătură și va fi și mai dificil să o scoateți. Este mai bine să folosiți compoziții delicate de oxigen. Acestea nu vor distruge structura țesăturii și vor îndepărta pata rapid.

Suc de lămâie sau acid

Cu ce se scoti petele de rugina de pe haine albe

Pulberea de acid citric ajută la eliminarea cât mai rapidă a acestui tip de murdărie. Tot ce trebuie să faceți este să luați 60-80 de grame de acid citric și să îl combinați cu două pahare de apă rece. Amestecați și puneți soluția pe foc.

Când amestecul aproape ajunge la fierbere, se ia de pe foc și se prelucrează cu el articolul de îmbrăcăminte murdar, lăsându-l timp de 5-7 minute. În cazul în care murdăria nu a fost îndepărtată complet, puteți repeta procedura de încă câteva ori.

Apoi clătiți bine articolul în apă rece și, dacă este necesar, se poate efectua spălarea normală.

Pe lângă aceasta, lămâia poate ajuta la îndepărtarea ruginei. Stoarceți sucul și frecați-l în murdărie cu un burete. Puteți folosi sucul de lămâie și printr-o altă metodă, acesta se diluează la jumătate cu apă caldă. Se umezește cu lichid zonele contaminate, se lasă să acționeze 15 minute, apoi se spală. Procedura poate fi repetată de mai multe ori.

Sare și acid tartric

Pentru a scăpa de rugina de pe hainele albe, un terci făcut din sare fină de masă și acid tartric vă va ajuta.

Componentele se amestecă în proporții egale și se adaugă câteva picături de apă caldă. Compoziția se freacă în locurile de murdărire și se lasă hainele astfel încât zonele tratate să se afle sub razele directe ale soarelui.

După ce articolul se usucă, spălați-l manual sau la mașină.

Terebentină și pudră de talc

Puteți șterge urmele roșii de metal după cum urmează:

  1. Umeziți petele cu o cantitate mică de terebentină, aceasta nu trebuie să se răspândească după marginile petei.
  2. Se presară pudră de talc deasupra zonei prelucrate și se pune o foaie de hârtie groasă peste ea. Lăsați-o să acționeze timp de până la 20 de minute.
  3. Încălziți fierul de călcat și treceți-l peste hârtie. Apoi se scutură talcul, se spală la mână și la mașină.

Produse de curățare sanitară

Detergentul pentru obiecte sanitare este bun la dizolvarea și îndepărtarea petelor de rugină, dar nu este potrivit pentru țesăturile subțiri. Aplicați produsul pe pată și frecați ușor cu un disc de bumbac. Așteptați 15 minute: când compoziția va acționa, tratați pata cu o perie și spălați-o cu mult praf. Clătiți bine și lăsați să se usuce la aer.

Produse sanitare de curățare a ruginei

IMPORTANT! Nu utilizați produse care conțin clor, altfel pot apărea pete galbene pe hainele albe.

Amoniac

Un astfel de preparat farmaceutic precum amoniacul are proprietăți de albire. Se aplică pe locurile pătate de rugină în forma sa pură.

Folosind un tampon de bumbac îmbibat în amoniac, frecați ușor petele cu o mișcare de frecare, mergând de la marginile petei spre centru. În acest proces, tamponul de vată se murdărește, așa că trebuie înlocuit periodic cu unul nou.

Pasta de dinți

Dacă trebuie sa scapi de petele de rugină de pe haine albe și delicate, folosește pastă de dinți albă sau pudră de dinți obișnuită. Compușii colorați, în special cei albaștri sau roșii, pot lăsa urme pe o haină albă. Tamponați pasta pe pată și lăsați-o timp de 25-30 de minute, apoi spălați-o în mod obișnuit.

Acid clorhidric + amoniac

Cum să elimini rugina de pe hainele albe cu siguranță? O soluție de două procente de clorură de hidrogen în care trebuie să scufundați zona cu pată va fi de ajutor. Așteptați până când aceasta dispare complet și abia apoi scoateți-o din soluție. După aceea, pregătiți un bazin cu doi litri de apă rece și adăugați acolo 5¬6 linguri de amoniac. Clătiți articolul de îmbrăcăminte curat în ea și apoi uscați ca de obicei.

Bisulfit (numit și hidrogenosulfit)

Dacă nu puteți folosi agenți care conțin clor și acizi, puteți folosi înălbitorul hidrosulfit. Acesta se descurcă mai rău cu urmele vechi de rugină, dar le îndepărtează destul de bine pe cele proaspete.

Pentru a face acest lucru:

  1. Dizolvați 1 linguriță de hidrosulfit într-un pahar cu apă.
  2. Încălziți soluția la o temperatură 60 de grade.
  3. Umeziți pata de rugină cu produsul, așteptați aproximativ 5 minute și trimiteți produsul la spălat.

Pudră pentru copii și terebentină

Cum să elimini rugina de pe haine acasă?

Remediu destul de neobișnuit, dar care poate rezolva cazul petelor. Pudra nu trebuie să conțină impurități. Se ia terebentină și se aplică cu grijă, cu ajutorul unui tampon sau disc de bumbac, pe zona murdară, încercând să nu se atingă locurile curate.

Țesutul prelucrat cu terebentină se presară cu pudră pentru copii, se acoperă cu șervețele de hârtie sau cu un prosop și se lasă timp de 15 minute. După ce locul curățat se calcă cu un fier de călcat printr-o foaie de album.

Remediile populare ajută la curățarea petelor proaspete, dar pentru a îndepărta murdăria veche este mai bine să folosiți remedii profesionale și produse de îndepărtare a petelor. Dacă nu aveți timp să căutați produsul potrivit sau vă este teamă să nu stricați țesătura delicată, este mai bine să dați articolul la o curățătorie chimică.

Pete de rugina pe haine colorate

Se crede că articolele albe de garderobă sunt cele mai greu de curățat, dar nu este așa. Adevărul este că pe materialele de culoare aprinsă este cel mai ușor să se deterioreze pigmentul: în acest caz, culoarea se poate estompa și deveni mai ternă, în urma căreia articolul de garderobă așteaptă coșul de gunoi. Cu toate acestea, există câteva „lifehack-uri” eficiente pentru a rezolva problema în acest caz.

Dacă doriți să îndepărtați petele acasă, alegeți produse delicate, fără clor și acizi.

Glicerină și aditivi

  • Metoda este potrivită pentru îndepărtarea petelor proaspete. Luați praf de cretă albă și glicerină lichidă. Amestecați-le într-un raport de 1:1 pentru a face un terci. După aceea, aplicați amestecul pe țesătură și lăsați-l timp de 24 de ore.
  • O altă metodă este utilă pentru curățarea țesăturilor delicate. Amestecați glicerină și detergent de vase în proporții egale, aplicați amestecul pe pată și lăsați-l peste noapte. Apoi spălați hainele cu pudră.
  • Un alt aditiv care îmbunătățește proprietățile de curățare ale glicerinei este ceapa. Un astfel de remediu este potrivit pentru toate tipurile de țesături și va curăța cu grijă chiar și cele mai delicate materiale. Tocați ceapa decojită într-un blender și adăugați 50 ml de glicerină. Aplicați amestecul din abundență pe pată și lăsați-l timp de 3 ore. Apoi scuturați compoziția de pe haine și tamponați țesătura cu suc de lămâie. Clătiți țesătura sub jet de apă și spălați hainele în mod obișnuit.

Singurul dezavantaj este mirosul caracteristic, care este ușor de eliminat prin spălare regulată.

Oțet și aditivi

  • Oțetul ajută, de asemenea, la eliminarea perfectă a dungilor problematice. Acesta nu numai că nu decolorează materialul, dar are și proprietatea de a fixa culoarea. Așadar, trebuie să diluați 3-4 linguri de oțet simplu de masă în 5 litri de apă călduță, dar nu foarte fierbinte. Înmuiați lucrurile. Așteptați aproximativ 10-12 ore, după care puteți spăla lucrul în modul obișnuit.
  • Puteți proceda altfel: scufundați zona contaminată a țesăturii timp de 3-5 minute într-o soluție de apă cu acid acetic încălzită la 80-90 de grade Celsius (2 linguri de acid acetic 70% la un pahar de apă). Prelucrarea se efectuează numai în vase emailate. Apoi, țesătura se spală cu apă caldă, unde pentru a neutraliza reziduurile acide se adaugă amoniac diluat cu apă (1 lingură la 2 litri de apă).
  • Sare de bucătărie, oțet și bicarbonat de sodiu. Luați ½ lingură de bicarbonat de sodiu, o jumătate de pahar de sare și 2 linguri de oțet. Amestecați ingredientele cu 300 ml de apă. Aplicați soluția pe pată și așteptați 1 oră, apoi spălați manual și clătiți cu apă.

Cum să elimini rugina din hainele

Detergent de mașină de spălat vase

O modalitate eficientă de a obține rugina de pe hainele colorate este de a le înmuia într-o soluție pe bază de detergent pentru mașina de spălat vase.

Se prepară după cum urmează:

  1. Pentru 1 litru de remediu se iau 120 ml de glicerină, se combină între ele. Amestecul se dizolvă în 5 litri de apă la temperatura camerei.
  2. Înmuiați hainele în soluția preparată timp de 5-6 ore. În acest caz, bazinul cu haine se acoperă cu o folie de polietilenă.
  3. Procedura se finalizează prin spălarea cu mâinile sau cu ajutorul unei mașini.

Detergent de baie

Orice produs de curățare a căzii de baie este o modalitate excelentă de a face față ruginei de pe obiecte. Produsul se toarnă pe pată și se lasă timp de 15 minute, ulterior trebuie să frecați puternic pata cu o perie tare. Apoi clătiți lucrul și spălați-l în mașină.

Tiosulfat de sodiu

Se diluează 15 g de hiposulfit în apă. Se încălzește amestecul la 65 de grade și se înmoaie tesatura în el. Țineți-o până când urmele de rugină se curăță de pe țesătură. Apoi clătiți hainele în apă caldă și spălați-le.

Acid oxalic

O cantitate mică de cristale de acid se amestecă cu o linguriță de apă caldă. Apoi se ia un disc de bumbac, se înmoaie în lichid și se pune pe pată. Se freacă rugina până când aceasta dispare complet.

Înălbitor pe bază de clor

Amestecul se aplică pe murdărie și se șterge după 5 minute. După aceea, se spală bine. Pentru a îndepărta delicat pata, trebuie folosit un agent de îndepărtare a petelor pe bază de oxigen.

Dacă nu este posibil să îndepărtați murdăria, este mai bine să duceți articolul la o curățătorie chimică. Acest lucru vă va scuti de nervi și de timpul de căutare a produsului potrivit.

Produse de uz casnic

Produsele chimice de uz casnic pentru îndepărtarea ruginei sunt bune în lupta cu astfel de contaminanți. Dar mijloacele trebuie alese astfel încât să nu conțină clor. Nu toate țesăturile pot rezista unui astfel de tratament, păstrându-și starea inițială. Adesea, o astfel de procedură duce la o schimbare a culorii materialului.

Produse de uz casnic împotriva ruginei
Piața de produse chimice de uz casnic oferă multe agenți de îndepărtare a petelor și înălbitori care se descurcă cu petele de rugină. Pentru curățarea hainelor, se recomandă utilizarea lichidelor și a gelurilor care sunt concepute special pentru țesături.

IMPORTANT! Înainte de a achiziționa un produs chimic în acest scop, este util să citiți cu atenție instrucțiunile anexate. Nu este nerezonabil să studiați caracteristicile țesăturii, indicate pe eticheta hainelor. Principalul punct este să o încercați într-un loc care să fie mai puțin vizibil. După ce v-ați familiarizat cu rezultatul, puteți înțelege dacă merită să îndepărtați petele de rugină cu această compoziție.

Regulile de eliminare a petelor sunt următoarele:

  1. Aplicați cu grijă agentul chimic pe pată, astfel încât să acoperiți cât mai puțin zonele necontaminate.
  2. Articolul se lasă timp de 15 – 20 de minute.
  3. Hainele se spală cu ajutorul unei mașini de spălat, selectând spălarea intensivă. Este de dorit să se adauge în apă agent de îndepărtare a petelor.

«Dr. Beckmann Expert»

Produs sub formă de gel de la producătorul German. Formula nu conține fosfați, clor, parfumuri.

Produsul special din această serie este conceput pentru a combate petele de rugină proaspete și vechi și urmele de deodorant.

Potrivit pentru: rufe albe și colorate, piele, covoare.

Conform instrucțiunilor, se înmoaie zona pătată cu lichidul și se lasă timp de o oră. În timpul înmuierii, țesătura nu trebuie lăsată să se usuce, așa că, dacă este necesar, se aplică o nouă porție de produs pe pată.

În cazul în care murdăria este deosebit de puternică, măriți ușor timpul de expunere. După prelucrare, spălați în mod obișnuit.

În cazul în care pata de rugină este proaspătă, nu este nevoie să se înmoaie haina. Adăugați «Dr. Beckmann Expert» în mașina de spălat și spălați la ciclul lung.

«Rust Remover»

«Rust Remover» este un produs utilizat pentru a curăța metalele de coroziune. De asemenea, este bun pentru a îndepărta petele de sânge, mangan și rugină de pe haine. Dar nu îl folosiți pentru țesături delicate – substanțele din compoziție pot distruge fibrele.

Produsul conține acid oxalic. Se utilizează pentru a reduce intensitatea culorii petelor foarte persistente. Pentru a îndepărta petele, «Rust Remover» se aplică pe un șervețel și se folosește pentru a tampona pata fără a freca țesătura. Se păstrează 5-10 minute. După ce rugina a dispărut, se spală articolul.

Nu se recomandă pentru: lână, acrilic, poliamidă, poliester.

Solutie de indepartat urmele de rugina

«OXY color»

Produsul de îndepărtare a petelor «OXY color» – îndepărtează cele mai dificile pete de pe țesăturile colorate și albe (urme de grăsime, cafea, ceai, vin, fructe, suc, iarbă, pete de vopsea, sânge etc.) atât în apă rece, cât și în apă caldă.

Potrivit pentru țesături naturale și sintetice, îmbrăcăminte, fețe de masă, prosoape de bucătărie. Păstrează și reîmprospătează strălucirea culorilor.

Pentru a curăța petele, se dizolvă ½ în 500 ml de apă, se aplică soluția pe pete și se lasă timp de o jumătate de oră. Apoi, trebuie să vă spălați hainele în mod obișnuit. Pentru un efect optim, se pot adăuga 1-2 linguri în mașină.

Proprietăți principale: Îndepărtează eficient contaminanții alimentari. Conținutul de oxigen activ este mai mare de 30%. Conține substanțe care prevenesc formarea de calcar. Blând cu culoarea și structura țesăturii. Sigur pentru țesăturile colorate. Lingură de măsurare în interiorul cutiei.

«Spray Spot Cleaner»

Spray biodegradabil, hipoalergenic, cu acțiune delicată. Aparține categoriei de spray-uri universale. Caracteristica distinctivă este prezența unui miros puternic.

Este destinat pentru: alb, negru, bumbac colorat, haine sintetice.

Nu există clor în compoziție, dar există aditivi speciali. Înainte de utilizare, scuturați flaconul și pulverizați pe pată de la o distanță de 15-20 cm. Se menține timp de maximum 3-5 minute. Apoi se spală bine cu pulbere.

Producătorul nu recomandă utilizarea «Cleaner» pentru curățarea articolelor din piele.

În concluzie

A scăpa de rugină la domiciliu este real atât cu ajutorul metodelor populare, cât și cu ajutorul substanțelor chimice de uz casnic.

Pentru a îmbunătăți efectul, puteți combina substanțe simple, dar respectați timpul de expunere indicat și nu depășiți limitele maxime.

Nu se recomandă combinarea produselor industriale!

Țineți cont de tipul și culoarea țesăturii, de costul articolului, de disponibilitatea la domiciliu a substanțelor necesare pentru îndepărtarea ruginii – și veți fi cu siguranță mulțumit de rezultatul excelent.

Ссылка на основную публикацию