Cum Cureți Rugina De Pe Metal

Rugina — fenomen natural, care apare atunci când fierul/oțelul intră în contact cu umiditatea/oxigenul. Este un proces coroziv, care poate deteriora metalul și îi reduce rezistența. În acest articol, noi vom spune, cum să cureti rugina de pe metal.

Cele mai bune remedii împotriva ruginei

Produsele chimice nu sunt întotdeauna cele mai bune de curățare. Ele nu numai că pot fi toxice, dar pot și deteriora suprafețele.

Bicarbonat de sodiu

Poate fi diluat cu apă până la consistența unei smântâni lichide, pentru a putea fi aplicat pe suprafață. Curățați rugina din acest caz folosind periuță dentară, apoi clătiți suprafața.

Folie

Folosind o bilă din folie obișnuită cumpărată dintr-un magazin alimentar, puteți îndepărta fără efort rugina de pe robinete, chiuvete, căzi, vase. Ajunge să rostogoliți o bilă pe care o frecați puțin deasupra petei.

Cola

Acest sifon dulce cel mai bun pentru a spăla orice urmă a coroziunii din fier. La americani, ea este folosită pentru a curăța partea inferioară a camioanelor, capota ruginită a mașinilor, toaletele, chiuvetele (nu numai pentru a depista placa/rugina, dar și/sau țevile înfundate).

Oțet alb

Partea deteriorată trebuie scufundată în oțet timp — câteva ore, după care rugina desprinsă trebuie îndepărtată mecanic. Dacă articolul e mare, oțetul poate fi turnat deodată peste suprafață. Puteți folosi o folie alimentară, înmuiată în oțet și folosită la înlocuirea unei perii din oțel.

Conform unor rețete, oțetul alb este amestecat cu sare (1 lingură la 300 ml oțet) și făină, remediul este tratat cu zonele deteriorate, apoi spălat.

Pasta dentară

Pasta albă, fără coloranți/aditivi, poate curăța perfect petele roșii din haine sau bijuterii. Va funcționa deosebit, mai ales, dacă frecați fierul lubrifiat cu pastă, folosind folie obișnuită.

Acid citric

Puteți să-l turnați cu apă caldă într-un recipient și să puneți acolo partea deteriorată. Formarea bulelor v-a spune că procesul a început. Lăsați obiectul timp 8-10 ore, apoi clătiți/uscați.

Borax

Remediu farmaceutic, care s-ar potrivi bine într-un arsenal al oricărei gospodine, pentru a îndepărta rugina aproape din orice loc. Mai ales dacă îl amestecați cu tartru sau suc de lămâie până obțineți o pastă groasă.

Motorină

Poate rezolva, deasemenea, problema ruginii. Puteți lua motorină (1 litru) și puneți piesele corodate în ea timp 24 ore. Apoi, rugina poate fi curățată folosind o perie.

Notați acest articol