Cum Scapi De Scame De Pe Haine

Scame — fire, care din cauza frecării s-au încurcat și au format un cocoloaș. Scame există pe orice țesătură, așa că cocoloașe apar nu numai asupra puloverelor de lână, dar și, spre exemplu, asupra lenjeriei de pat din bumbac.

Noi am ales cele mai ușoare/eficiente metode casnice, cum sa scapi de scame de pe haine.

Dar dacă nu doriți a vă îngriji singuri hainele, puteți apela la profesioniști. La curățătorie chimică bună nu numai va spăla articolul, dar deasemenea v-a îndepărta scamele.

Aparat pentru scame

Aparatul, care elimină scame, seamănă unui dispozitiv de ras electric și funcționează aproximativ în același mod. «Radeți» țesătura atent, pentru a nu o tăia. Întindeți ușor zona, care trebuie curățată, fixați materialul. Porniți aparatul și mișcați-l încet, îndepărtând treptat scamele.

Perie special

Acesta este unul dintre instrumentele folosite într-o curățătorie chimică, dar peria de îndepărtarea scamei poate fi achiziționată ușor online. Curăță rapid/sigur. Trebuie doar așezat jumperul pe o suprafață plană și periat cu peria, înclinându-l ușor. Mișcați-vă tot timpul în aceeași direcție, pentru a nu întinde materialul.

Piatră ponce

Folosiți numai piatră ponce pentru îndepărtarea scamei de pe haine: piatra cosmetică normală poate deteriora haina. Așezați jumperul peste o suprafață plană și treceți ușor cu scula, fără presiune, de-a lungul fibrelor. Continuați procesul de-a lungul țesăturii într-o singură direcție, curățând periodic piatra ponce de scame, care au aderat.

Razor

Această metodă necesită cea mai mare atenție, deoarece orice mișcare neîndemânatică poate lăsa tăietură asupra hainelor. Cel mai bine ar fi să luați un brici folosit, nu unul nou, pentru ca lama nu fie prea ascuțită. Ușor întindeți/fixați materialul pe o suprafață plană, bine luminată. Deplasați lama foarte aproape de țesătură, fără a o atinge. Așadar, veți tăia scamele care ies la suprafață, dar nu veți deteriora articolul.

Pieptene

Luați un pieptene din plastic care are dinții des, dar nu foarte ascuțiți. Mișcați-l de-a lungul țesăturii ușor întinse, îndepărtând fibrele.

Bandă scotch

Utilizați această metodă pentru țesături relativ netede, care nu rețin foarte bine scamele. Nu este potrivit pentru lână cu fir lung, cum ar fi angora. Desfășurați 10-15 centimetri din banda adezivă, tăiați-o și lipiți-o pe țesătură. Neteziți bine și apoi, trageți brusc, îndepărtați banda împreună cu scamele.

Notați acest articol