Cum scapi de Acarienii de Praf

Cartea și praful de casă împreună cu locuitorii săi microscopici — acarienii — este un alergen casnic puternic. Acarienii de praf în sine nu sunt periculoși, dar după ei înșiși lasă o mulțime de produse de viață, toxice pentru organismul uman. Este imposibil să scăpați complet de aceste microorganisme invizibile cu ochiul liber, dar puteți încerca să vă faceți casa hipoalergenică.

Instrucțiuni: Cum să scapi de acarieni?

  1. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți în lupta împotriva acarienilor este să vă eliberați apartamentul de lucrurile inutile care colectează și acumulează praf: covoare, piei, cuverturi grele, draperii și o mulțime de jucării moi.
  2. Pernele cu umplutură din pene ar trebui scoase mai des la soare sau la îngheț pentru a fi aerisite sau curățate, deoarece este destul de dificil să spălați și să uscați singuri penele. Va fi mai bine dacă le înlocuiți cu o opțiune alternativă — perne cu syntepon, holofiber sau alte fibre sintetice.
  3. Cea mai bună modalitate de a scăpa de praf este moparea umedă, care trebuie făcută în fiecare zi. Înainte de a da cu mopul pe podea, aspirați toate țesăturile și acoperitoarele de podea. Țineți cont de faptul că aspiratoarele convenționale lasă aproape 30% din praf în aer. Prin urmare, opțiunea ideală pentru casă este un aspirator lavabil cu un aquafilter. În astfel de dispozitive, praful este distrus în apă fără a se depune pe suprafețe, iar aspiratorul în sine curăță și hidratează și aerul în timpul funcționării.
  4. Curățați mobila și aparatele în mod regulat cu o cârpă umedă sau cu șervețele antibacteriene impregnate cu produse speciale. O soluție cu 20% sare poate ajuta, de asemenea, la eliminarea acarienilor prin spălarea cu aceasta a tuturor suprafețelor din casă.
  5. Schimbați lenjeria de pat o dată pe săptămână și adăugați aditivi acaracizi și anti-căpușe în apa de spălare. Acestea sunt sigure pentru oameni, dar sunt distructive pentru microorganisme.
  6. Saltelele și mobilierul tapițat pot fi curățate în felul următor. Înmuiați o foaie veche sau o bucată de pânză în apă, acoperiți canapeaua cu ea și apoi bateți-o bine cu un bici cu clape. Pe măsură ce se murdărește, clătiți cearșaful în apă caldă și repetați procesul până când țesătura este încă curată. După bătaie, aspirați mobila tapițată, încălziți fierul de călcat și călcați canapeaua cu funcția de abur activată.
  7. Purificatoarele cu filtru de apă sunt salvarea celor care suferă de acarieni. Aceste dispozitive purifică aerul chiar și de cel mai fin praf și microorganisme dăunătoare.
  8. Într-o zi înnorată de toamnă, puteți utiliza substanțe chimice pentru a scăpa de acarienii dăunători. Există substanțe chimice speciale disponibile pe piață, cum ar fi acaracidul. Acaracidul poate fi folosit la spălarea rufelor. Spray-urile și aerosolii speciali, pulberile de spălat și detergenții cu substanțe antialergice sunt, de asemenea, distructive pentru acarieni.
  9. Există, de asemenea, remedii tehnice împotriva vecinilor periculoși. Există un sistem Rainbow special care combate cauza principală a prafului alergic. Dar acest dispozitiv este destul de scump. Dar, spre deosebire de aspiratoarele ieftine, nu lasă să intre nici cea mai mică particulă din cel mai dăunător praf — fin, alergic, care duce la probleme respiratorii. Rainbow captează nu numai tot acest praf, ci chiar și bacteriile și virușii.

Această procedură va ucide acarienii care trăiesc în mobilier și va trebui doar să aspirați suprafața încă o dată pentru a îndepărta resturile organismelor decedate.

Concluzii

Acarienii de praf sunt invizibili cu ochiul liber, dar nu sunt mai puțin periculoși. Aceștia nu mușcă la fel ca omologii lor din pădure, dar nu fac mai puțin rău. Locuind în praful din casă, aceste creaturi eliberează diverși produse ale activității vitale. Majoritatea sunt toxice, provocând reacții alergice. Prin urmare, acarienii trebuie combătuți în mod consecvent și necruțător.

anton83
Оцените автора
Добавить комментарий