Cum Scapi De Gandacii De Bucatarie: 21 variante

«Vecinătate» cu gândaci de bucatarie — este din categoria «Nu ai dori dușmanului». Emoțiile neplăcute sunt garantate chiar și de o întâlnire «unică» cu ei. Multora dintre noi ni se face pielea ca la găină și avem un sentiment neplăcut la simpla menționare a gândacilor. Prin urmare, întrebarea despre: cum sa scapi de gandacii de bucatarie din apartament întotdeauna este încă relevantă, chiar dacă există un număr mare de metode moderne de combatere a acestora.

Gândacii de bucatarie — sunt vecini extrem de neplăcuți, de care este foarte greu să scapi. Trăiesc în preajma oamenilor timp de sute de ani. Spre deosebire de ploșnița de pat, aceștia nu se hrănesc cu sânge, așa că nu mușcă, dar provoacă o aversiune instinctivă și sunt purtători de boli. Un singur gândac de bucătărie de gen feminin poate distruge viața unei întregi clădiri de apartamente.

Chiar dacă sunteți foarte curat și ordonat, iar vecinii dumneavoastră — nu sunt, mai devreme sau mai târziu vor apărea gândaci în apartamentul dumneavoastră dacă nu se iau măsuri preventive la timp. Iar dacă ați găsit deja un gândac de bucatarie, aflați sfaturi despre, cum să alungi gândacii de bucătărie dintr-un apartament cu remedii populare și speciale.

Chiar dacă sunt deosebit de rezistente, pot fi manevrate cu propriile mâini dacă aveți o dorință puternică de a face acest lucru. Cu toate acestea, înainte de a începe operațiunea, trebuie să aflați care sunt cauzele apariției acestora.

De ce sunt periculoşi gândacii de bucătărie?

Pericolul reprezentat de gândacii de bucătărie este că aceștia se pricep să se deplaseze prin încăperi și zone învecinate. Printre căile lor se numără: conductele de canalizare, subsolurile și podurile. Pe drum, ei captează multe infecții și microbi, care aderă la învelișul lor chitinos și la labe. Aceasta include, de asemenea, ouăle de helminți, adică viermi.

Aceste insecte dăunează sănătății și proprietății:

  • Transmit boli fatale: lepră, hepatită, tuberculoză, tetanos.
  • Transportă alergeni care provoacă astm și declanșează șocul anafilactic.
  • Distrug mâncarea. Nici măcar ambalajele ermetice nu reprezintă un obstacol pentru fălcile insectei.
  • Roade cablurile electrice și sistemele de izolație. Astfel, crește riscul de scurtcircuit și de foc.
  • Mușcă, deteriorează pleoapele, buzele, nasul, pielea de pe picioare și mâini. Deoarece gândacii depind de umiditate, ei consumă apă de la organismele vii — animale de companie și oameni — atunci când le lipsește apa.
  • Contacteaza cu oamenii. Aceste insecte sinantropice caută adăpost peste tot, iar oamenii nu fac excepție. Gândacii se târăsc în urechi și nări, pătrund în nas și în tractul respirator. Copiii și adulții care nu se descurcă singuri chiar decedează din această cauză.
  • Sunt înspăimântătoari. Un copil mic, o persoană în vârstă și o impresionabilă experimentează sentimente de greață, frică și panică la vederea unei insecte mici și strălucitoare care se târăște. Acest lucru are un efect asupra sănătății.

Prin urmare, proprietarii de case se gândesc: cum sa scapi de gandacii de bucatarie din apartament întotdeauna. Chiar dacă nu există dăunători în casă, nu strică să vă faceți un plan în avans. Cu atât mai mult cu cât aceste insecte sunt adversari demni.

De unde apar/vin gândacii de bucătărie?

Există mai mult de cinci mii de varietăți ale acestor insecte în natură. Doar doi dintre ei trăiesc în case, deosebindu-se prin mărime și culoare: gândacul negru de bucătărie, mai mare, și gândacul cu cap roșu, mai mic. Ambele specii sunt la fel de nepotrivite pentru a trăi în afara locuințelor umane, unde găsesc hrană și apă.

Dacă apartamentul dvs. este păstrat mereu curat și ordonat, este de înțeles resentimentul față de insectele din locuința dvs.

Există mai multe variante în acest caz:

  1. Vin la dumneavoastră de la vecini. În cazul în care locuitorii apartamentelor vecine nu sunt foarte curați, este de înțeles că în apartamentele lor apar dăunători. Mai devreme sau mai târziu, s-ar putea să înceapă să se lupte cu ei, iar atunci insectele vor fi nevoite să-și găsească un nou domiciliu, adică să fugă la dvs.
  2. Există mai multe moduri prin care pot pătrunde într-o locuință — prin ferestrele și gurile de aerisire deschise, crăpăturile din tavan, între pereți, între podea și perete, prin sistemul de ventilație și conductele de canalizare.
  3. Gândacii de bucătărie pot fi aduși în casă de către oaspeți sau de către dumneavoastră, de exemplu de la serviciu. Bineînțeles, este neintenționat. În cazul în care sunt observați dăunători la locul de muncă, asigurați-vă că vă scuturați geanta și hainele înainte de a pleca acasă.
  4. Gândacul poate ajunge prin poștă. Cumpărăturile online sunt foarte populare în zilele noastre. Cumpărăm alimente, haine și electrocasnice. Nu aveți cum să știți în ce condiții au fost depozitate bunurile înainte de a ajunge la domiciliul dumneavoastră. Este posibil ca un oaspete nedorit să fi intrat în cutie.
  5. De asemenea, este posibil să aduceți un gândac de la supermarket cu cumpărăturile dvs. Magazinele mari sunt habitatele ideale pentru aceste insecte. Prin urmare, inspectați cu atenție bunurile înainte de a le încărca în sacoșă.
  6. Dacă nu este vorba de o casă particulară, ci de un bloc de locuințe, gândacii se găsesc și la nivelul scărilor. Este posibil ca acesta să fi intrat în apartament prin ușa din față în același timp în care ați intrat sau ați ieșit din casă.
  7. În alte cazuri, infestările cu insecte pot fi atribuite condițiilor insalubre. Curățenie neregulată, grămezi de vase murdare în chiuvetă care sunt lăsate în mod regulat peste noapte. Acumularea unor cantități mari de recipiente goale și murdare pentru iaurt și gem, îndepărtarea neregulată a deșeurilor, depozitarea acestora pentru perioade lungi de timp într-un sac deschis sau depozitarea sacilor plini la ușa din față.
  8. Cu acces constant la apă și umiditate ridicată. Gândacii pot supraviețui fără hrană mai mult de o lună, dar au mare nevoie de apă. Prin urmare, dacă aveți un robinet care curge constant, faceți dușuri regulate și lăsați picături umede pe podea și pe părțile laterale ale băii sau ale dușului, creați condiții favorabile pentru dăunători.
  9. Dacă mâncarea nu este legată de același loc. Este foarte rău dacă tu sau familia ta sunteți obișnuiți să cărați mâncarea prin apartament și să mâncați în fața televizorului sau a computerului. Firimiturile vor fi împrăștiate peste tot în casă, ceea ce, fără îndoială, va fi pe placul gândacilor de bucătărie.

Fapt interesant! Atunci când populația crește și insectele încep să rămână fără hrană, unii dintre indivizi se mută în apartamentele sau casele învecinate. Interesant este că, înainte de a face acest lucru, își trimit «cercetașul» care inspectează zona și determină dacă este potrivită pentru a locui. Dacă este uscat, curat, cu toată mâncarea ascunsă și cu repelent disponibil, gândacii vor prefera un loc mai confortabil.

De ce se tem gândacii de bucatarie — remedii?

Dacă aveți gândaci, nu trebuie să lăsați niciodată situația să rămână necontrolată. Aceste insecte se vor răspândi rapid nu numai în apartament, ci și în toată casa. Între timp, pe picioarele lor se acumulează mucegaiul, bacteriile patogene și virușii.

Deoarece aceste insecte se adaptează destul de repede la substanțele otrăvitoare, experții sunt nevoiți să dezvolte în mod constant noi modalități de a le combate. Pentru început, merită să încercați remediile populare — acestea sunt mai blânde decât preparatele chimice și pot fi folosite în apartament cu animalele de companie.

Multe dintre ele sunt la fel de eficiente ca și insecticidele moderne. Singurul dezavantaj este că va trebui să așteptați mai mult timp pentru rezultate.

Borax

Praful alb, care este sigur atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie, este otravă pentru gândaci. Boraxul poate fi pur și simplu împrăștiat în zonele suspecte în care se adună insectele.

Rețete comune:

  • Puteți să fierbeți un cartof și un ou, să le pisați, să adăugați 1 linguriță de praf, să formați bile mici și să le puneți în interior.
  • O altă rețetă — se amestecă 100 g de borax cu 30 g de amidon și 30 g de zahăr pudră, se adaugă o pliculeț de vanilină și puțină apă. Ar trebui să se formeze o masă lipicioasă din care se pot face bile.

Odată ajuns în stomacul insectei, boraxul provoacă otrăvire.

Acid boric pentru gândaci

Cum eliminam gandacii de bucatarie din apartament cu acid boric? Acest compus chimic emană o aromă puternică, iar paraziții sunt sensibili la ea!

Există mai multe modalități de a elimina mirosul:

  • Ou fiert + cartof fiert. Se amestecă ingredientele cu acidul și se rostogolesc în bile.
  • Cartofi + chefir. Se pasează cartofii fierți cu chefir și se adaugă acid boric.

Oricare dintre aceste amestecuri este bun. Se fac «chiftele» din ingrediente și se împrăștie otrava în locurile unde trăiesc gândacii: lângă pubele, sub chiuveta din bucătărie, în baie, în canalul de ventilație.

Viermii vor gusta cu plăcere din bunătățile otrăvite. Acidul boric distruge învelișul chitinos, paralizează sistemul nervos al dăunătorului, blochează căile respiratorii. Rezultatul este de 100%.

Dar nu uitați! Acidul este, de asemenea, dăunător pentru mamifere. Dacă există animale sau copii în casă, nu folosiți această metodă. Spre deosebire de gel, bucățile de acid boric nu prezintă amărăciune. Un copil va mânca cu ușurință răsfățul — și poate chiar mai mult de unul.

Kerosenul

Acest amestec combustibil nu va ucide insectele: acestea nu vor bea kerosenul, iar corpul lor chitinos este imun la aceste componente. Dar mirosul produsului petrolier este garantat să sperie dăunătorii.

Ce trebuie să faceți? Luați o cârpă groasă, puneți-vă mănuși. Veți avea nevoie de multă kerosena: cumpărați cel puțin 500 ml. Acoperiți toate colțurile, plinte, îmbinările mobilei, spațiile dintre plăci sau marginile parchetului.

Prelucrați interiorul dulapurilor, sertarelor și rafturilor. Fiți atenți la zonele din spatele mobilei și al electrocasnicelor. Gândacii se ascund adesea sub căzi, chiuvete, coșuri de gunoi și conducte de apă. Prelucrați pereții și podeaua acolo.

Metoda eficientă, dar este specifică:

  • Mirosul de kerosena nu este neplăcut doar pentru gândaci. Și oamenii simt mirosul — și rareori sunt fericiți de acest lucru.
  • Aroma rămâne în apartament pentru o perioadă lungă de timp. Dacă sunteți alergic, este posibil un șoc anafilactic.
  • Mobila, hainele, obiectele personale sunt, de asemenea, îmbibate cu mirosul de kerosena.
  • Amestecul este inflamabil. Chiar și o mică scânteie poate provoca un incendiu.

Dacă vă decideți să folosiți kerosena, lucrați numai cu «echipament de protecție personală» și nu vă apropiați de un foc deschis.

Utilizarea oțetului

Cum să îndepărtați gândacii dacă kerosena nu este disponibilă? Aplicați oțet. Acesta este la fel de eficient și trebuie folosit pe toate plinte, colțuri, grile de ventilație și în toate locurile unde se acumulează dăunătorii.

Oțetul poate fi diluat cu apă sau poate fi aplicat în forma sa. De asemenea, puteți adăuga piper în oțet dacă tratați suprafețe. Deși acest lucru nu va ucide paraziții, cel mai probabil îi va respinge.

Uleiuri esențiale și ammoniac

Uleiurile esențiale, care pot fi folosite nediluate, au un efect negativ asupra gândacilor. Puteți turna câteva picături peste locurile preferate de gândaci sau le puteți adăuga în timpul curățării umede.

În loc de uleiuri, puteți folosi alcool amoniacal, care poate, de asemenea, să respingă insectele. Ca metodă de bază, nu este capabilă să îndepărteze gândacii, dar poate fi utilizată ca metodă suplimentară.

Frunză de dafin

Este greu de găsit proaspătă, dar chiar și după uscare, frunzele păstrează majoritatea uleiurilor esențiale care le conferă o aromă plăcută pentru oameni, dar greu de tolerat de gândaci.

Pentru ca insectele să «părăsească încăperea», este suficient să se plaseze frunze în locuri «strategice» și în apropierea cuiburilor depistate timp de 10-15 zile, înlocuindu-le de 2-3 ori pe săptămână cu altele noi.

Efectul va fi sporit prin «fumigația» zilnică a camerei. Aprindeți o frunză de laur și plimbați-vă prin fiecare cameră în timp ce aceasta arde.

Piretrine

Flori de mușețel uscate, ceea ce face ca multe bioinsecticide să fie eficiente. Piretrul nu dăunează în niciun fel sănătății oamenilor sau animalelor de companie.

Pe de altă parte, insectele sunt complet paralizate în 2,5-3 ore prin inhalare sau contact direct. Nu numai că își pierd capacitatea de a se mișca, de a se hrăni, dar și de a respira, așa că mor în câteva minute.

Prelucrarea constă în împrăștierea acestuia în locurile în care apariția mustăților este cea mai frecventă și în apropierea cuiburilor care au fost găsite. Ar trebui să fie reînnoit în fiecare zi.

Acestea nu sunt interesate de piretrul în sine. Îl vor mânca doar dacă este amestecat (de preferință sub formă de pulbere) cu miere lichidă, sirop de zahăr, suc de fructe sau gem, până la consistența unui terci gros.

La ce temperatură mor gândacii de bucătărie?

Mulți oameni își pun adesea întrebarea actuală «la ce temperatură mor gândacii de bucătărie»? Temperaturile ridicate și scăzute sunt potrivite pentru lichidarea completă a gândacilor. Există multe metode, dar cele folosite de serviciile specializate de combatere a dăunătorilor sunt mai eficiente.

Este permis să folosiți frigul sau căldura pe cont propriu, dar puteți obține rezultate pozitive doar dacă respectați toate regulile de mai jos.

Cum se aplică o temperatură scăzută?

Frigul este cel mai simplu și mai accesibil mod de a ucide paraziții. Deoarece gândacii îngheață la temperaturi sub zero grade, este posibil să scăpăm de coloniile de insecte în timpul iernii fără a folosi insecticide care pot dăuna oamenilor și animalelor.

Opțiunea simplă de a scăpa de gândaci:

  1. Dacă termometrul de afară indică sub zece grade, puteți începe să vă tratați casa pentru a scăpa de artropode dăunătoare. Începeți prin a scoate animalele din casă, îndepărtând florile din casă și lucrurile care pot fi afectate de frig. De asemenea, proprietarii ar trebui să părăsească încăperea.
  2. În continuare, opriți încălzirea și goliți țevile. Dacă nu se face acest lucru, există un risc mare de deteriorare a utilităților.
  3. După aceea, deschideți ferestrele. În cazul unei locuințe private, este de asemenea important să se deschidă ușile. Este recomandabil să efectuați procedura de înghețare dacă nu există precipitații afară. Dacă există posibilitatea unei furtuni de zăpadă, este recomandabil să amânați exterminarea pentru o vreme, deoarece este posibil să vă întoarceți în camera acoperită de zăpadă.
  4. Câteva ore sunt suficiente pentru a elimina gândacii prin acțiunea înghețului. Dar pentru un efect maxim, se recomandă să părăsiți camera timp de 24 de ore.

Important de știut! Utilizarea acestei metode într-un apartament poate fi ineficientă. Motivul este că indivizii adulți vor părăsi camera pentru o perioadă de vreme rece și se vor muta în alt apartament. După ce operațiunea este finalizată, dăunătorii pot reveni. Numai ouăle de gândaci pot muri.

Cum aplicați o temperatură ridicată?

O metodă de eradicare a paraziților care implică temperaturi ridicate este la fel de eficientă. Cea mai simplă metodă este de a încălzi camera la o temperatură de peste treizeci și cinci de grade sau mai mult. Desigur, acest lucru se poate face numai dacă afară este un val de căldură prelungit.

Dacă vremea este neplăcută, pentru exterminarea gândacilor se pot folosi dispozitive de încălzire, cum ar fi un aparat de încălzire. Pentru a obține rezultatul dorit, închideți ferestrele și ușile, lăsați aparatul pornit pentru a genera căldură în casă și părăsiți camera pentru o vreme.

Activitatea se desfășoară după cum urmează:

  1. Înainte de a începe procedura, este important să îndepărtați animalele, păsările, plantele și obiectele care ar putea fi deteriorate de temperaturile ridicate.
  2. Distrugerea artropodelor durează între câteva minute și trei ore. Este mai bine să o păstrați cât mai mult timp posibil pentru a scăpa camera de paraziții adulți și de grupurile de ouă.
  3. Serviciile specializate folosesc, de asemenea, metode de tratament termic. De exemplu, generatoarele de aburi pot fi utilizate pentru a viza anumite zone specifice dacă o cameră este puternic infestată.
  4. Vă puteți confecționa singur un generator de abur improvizat folosind un aparat de călcat.
  5. Dar cel mai adesea se folosește un generator care produce ceață fierbinte. Această metodă funcționează în același mod ca și ceața rece, dar are un nivel mai ridicat de eficiență.

După proces, particulele de insecticid rămân în aer timp de zece ore pentru a ucide cât mai multe insecte.

Expunerea suplimentară la temperaturi ridicate va ucide un număr maxim de paraziți în primele minute de la începerea procedurii.

Aerosoli

Una dintre cele mai populare forme de eliberare sunt aerosolii. Aerosolii sunt vânduți în recipiente sigilate cu un pulverizator. Apăsați butonul și insecticidul este pulverizat pe suprafață.

Avantajele substanțe chimice sunt numeroase:

  • Este 100% gata de utilizare, nu este nevoie să îl amestecați cu apă și să pregătiți o soluție de lucru.
  • Întotdeauna la îndemână. Ați găsit un cuib de gândaci? Luați spray-ul și pulverizați. Aduceți-l oriunde în apartament.
  • Gradul de periculozitate scăzut. Aerosolii sunt de obicei din clasa 3-4. Este inofensiv pentru animalele de companie și oameni, iar pentru a provoca daune grave, trebuie să pulverizați în mod deliberat cantități mari de produs pe mucoasă.

Substanța chimică are o acțiune rapidă. Produsele moderne («Raid», «Combat», «Get» etc.) nu au un miros înțepător. Un diclorvos clasic are un miros neplăcut și persistent și are nevoie de mult timp pentru a se evapora.

Chiar dacă avantajele spray-ului sunt multe, nu trebuie uitate nici dezavantajele. Și principalul dezavantaj: pentru a scăpa de gândacii de bucătărie, trebuie mai întâi să le găsiți habitatul. Nu este un fapt că acest lucru este posibil. Nu faptul că zona pe care o găsiți este singura ascunzătoare pentru paraziți. Țineți cont de acest lucru atunci când decideți cum să vă ocupați de gândacii din apartamentul dumneavoastră.

Geluri

Un gel ajută la alungarea gândacilor dintr-o cameră locuită permanent. Produsul conține atractanți — componente care stimulează apetitul parazitului. Gândacul va alege gelul chiar dacă în apropiere se află carne sau zahăr. Adică, otrăvești parazitul și păstrezi mâncarea intactă.

Beneficiile gelului:

  • Acțiune puternică. O singură picătură este suficientă pentru a otrăvi o insectă.
  • Efect prelungit. Gândacul se infectează singur și aduce otrava înapoi în colonie.
  • Clasa de pericol scăzută. Gelul este potrivit pentru tratarea camerelor în care locuiesc copii mici.
  • Acțiune asupra sistemului genetic al dăunătorului. Dacă gândacul a dezvoltat deja imunitate la insecticid, nu vă așteptați să moară. Dar nu se va mai putea reproduce.
  • Țineți cont de caracteristicile comportamentale ale insectelor. Gândacii sunt canibali; ei își mănâncă rudele moarte. În cazul în care parazitul a fost otrăvit, otrava din corpul său intră în corpul membrilor coloniei.

O caracteristică specială a acestui preparat este gustul. Odată ce o persoană gustă gelul, simte o amărăciune puternică pe limbă. Acesta este un mecanism de protecție: copiii, animalele și persoanele cu dizabilități de dezvoltare nu vor dori cu siguranță să mănânce substanța chimică.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că particulele de gel nu vor rămâne pe haine, obiecte de uz casnic sau pe păr. Prin urmare, împrăștiați picăturile de gel în locuri greu accesibile pe un suport (astfel este mai ușor de îndepărtat produsul chimic atunci când dezinfestarea este terminată). După ce dăunătorii au fost exterminați, trebuie efectuată o curățenie generală.

Capcane

Cum sa scapi de gandacii de bucatarie din apartament fără să te rănești pe tine sau pe alții? Capcanele sunt o opțiune bună.

Principalele avantaje ale acestei metode sunt:

  • Variabilitate. Capcanele sunt foarte multe pe piață.
  • Siguranță 100%. Doar un gândac, o ploșniță de pat sau un alt dăunător de dimensiuni similare poate intra în capcană. Copiii și animalele nici măcar nu vor putea să vadă otrava.
  • Alegerea prețului. Există opțiuni ieftine.

Sistemul este simplu: căsuța conține un produs chimic impregnat cu un atractant. Gândacul se urcă în capcană, mănâncă momeala gustoasă și devine mortal. Acesta va trăi mult timp și va avea timp să își infecteze rudele. În curând, toți gândacii vor muri.

Metoda este convenabilă și sigură, dar există nuanțe. Capcana nu este concepută pentru a extermina o populație mare. Este potrivit pentru stadiul inițial al infestării: în această perioadă paraziții nu au avut timp să se înmulțească, nu costă nimic uciderea tuturor indivizilor. Dacă sunt prea mulți gândaci, capcana este inutilă.

Cretă și prafuri

Acestea sunt ușor de aplicat, dar aproape imposibil de tratat zonele greu accesibile. De asemenea, nu este posibil să se trateze întreaga cameră. Atât creioanele cât și pulberile pot fi folosite în casă și sunt inofensive pentru oameni și animale. Cu toate acestea, în cazul în care există mulți gândaci în casă, este posibil ca aceste produse să nu fie foarte eficiente. Acestea pot fi utilizate ca profilaxie după prelucrarea cu produse mai puternice.

Această metodă are avantajele sale:

  • Simplitate. Creta și pudra sunt ușor de folosit și oricine poate face treaba.
  • Disponibilitate. Disponibil în toate produsele de curățare de uz casnic.
  • Costuri reduse. Este cea mai rentabilă modalitate de a trata un apartament cu gândaci.
  • Încredere. Creta lasă un semn vizibil. Știi sigur că ai acoperit toată suprafața și că nu ai omis nicio zonă.
  • Fără pericol. Produsul chimic are o clasă de pericol scăzută și este inofensiv pentru mamifere.

Dar există și dezavantaje. Și cel mai neplăcut: eficacitatea pulberii este scăzută. Inițial, produsul nu a fost foarte eficient și, pentru că a fost folosit de aproape toate familiile, gândacii au devenit imuni la otravă. Este puțin probabil ca întreaga colonie să moară deodată. Un alt dezavantaj este că nu este estetic. Pulberea se așează pe podea sau pe pervazul ferestrei.

Repelent cu ultrasunete

Un repelent cu ultrasunete pentru gândaci este o modalitate practică și ecologică de a scăpa definitiv de gândacii din apartament.

Iată care sunt beneficiile sale:

  • Fără otravă. Tehnologia se bazează pe unde ultrasonice care nu pot fi înghițite din greșeală. Nu pătează podeaua și pereții ca gelul și nu se rostogolesc pe podea ca peleții.
  • Se utilizează o singură dată. Pur și simplu cumpărați un repeller o dată în viață și îl plasați într-un loc convenabil. După o perioadă lungă de timp, va trebui să înlocuiți bateria. După aceea, puteți uita din nou de dispozitiv.
  • Repelentul extermină gândacii de bucătărie, șobolanii și șoarecii și servește drept avertisment pentru aceștia. Dăunătorii sunt sensibili la undele ultrasonice. Ei vor fugi imediat ce vor auzi pericolul. Acest lucru înseamnă că este dificil pentru paraziți să se apropie cu ușurință de apartament.

Din păcate, există și dezavantaje. Repelenții nu afectează doar gândacii, ci și animalele. Păsările sunt, de asemenea, în pericol. Câinii, pisicile, hamsterii și papagalii sunt la fel de afectați de ultrasunete ca și dăunătorii. Și chiar dacă nu aveți un animal de companie, vecini care au un câine cu siguranță nu vă vor mulțumi pentru o astfel de achiziție.

Ajutor profesional

Combaterea dăunătorilor este de obicei solicitată de instituțiile oficiale și de persoanele care sunt disperate să învingă gândacii pe cont propriu. Toate măsurile constau în eliminare și prevenire.

Fiecare companie oferă nuanțe diferite și utilizează substanțe chimice specifice. Acestea pot fi împărțite în dezinsecte și repelente. Repelenții resping insectele, în timp ce dezinsecții le ucid.

Numai serviciile specializate pot efectua corect dezinsecția totală. Acestea verifică stadiile de dezvoltare și rezistența la insecticide și acționează în funcție de caracteristicile produselor.

Fiți pregătiți: va trebui să vă părăsiți temporar locuința, iar la întoarcere va trebui să faceți o curățenie generală și să vă spălați din nou toate textilele.

Produsele și concentrația sunt calculate de la caz la caz. Această măsură este neplăcută, dar garantează exterminarea completă a dăunătorilor. În cazul clădirilor cu mai multe etaje, trebuie să se efectueze, de asemenea, controlul dăunătorilor la intrări.

În concluzie

Gândacii sunt considerați, în mod rezonabil, «experți» în supraviețuirea în cele mai ostile medii. Cu toate acestea, este de asemenea posibil să se creeze condiții intolerabile care să le forțeze să iasă din habitatul lor — acesta este mecanismul de acțiune al majorității remediilor populare.

Atunci când au reușit să se înmulțească în număr mare, înseamnă nu numai un disconfort psihologic persistent, ci și o amenințare reală la adresa sănătății oamenilor care locuiesc acolo unde apar. Aici este necesar să scăpăm de ele cât mai repede posibil, iar rețetele populare dovedite și substanțele chimice moderne pot ajuta.

Ссылка на основную публикацию