Cum Cureti Cada De Baie: 25 trucuri

O cadă de baie curată și albicioasă, cu o suprafață strălucitoare, este visul oricărei gospodine. Dar, din păcate, apă de calitate scăzută din sistemele hidrotehnice cu niveluri ridicate de impurități și curățarea necorespunzătoare duce rapid la apariția calcarului, a urmelor de rugină, petelor galbene și a altor impurități. Acest lucru poate distruge întregul interior și vă poate strica starea de spirit.

Curățarea căzii de baie — este o procedură de îndepărtare a impurităților pentru a menține obiectele sanitare în stare bună și pentru a respecta cerințele de igienă. Se recomandă să clătiți suprafețele imediat după utilizare. Acest lucru asigură faptul că cada de baie nu se murdărește prea tare. Dar, din când în când, poate fi necesară o curățare generală — pentru a îndepărta petele de calcar, rugină și grăsime. În orice caz, sunt utile remediile populare și solutii de uz casnic.

Trebuie să știți că o baie cu aspect neîngrijit este doar jumătate din problemă, pentru că o astfel de murdărie poate fi periculoasă, deoarece în baie se înmulțesc diverse bacterii, ceea ce poate duce la o serie de probleme de sănătate.

Pentru a scăpa de murdăria nedorită, nu trebuie să cumpărați imediat produse de curățare scumpe, care uneori pot fi atât de agresive încât vă pot deteriora pielea mainilor. Astăzi va propunem să analizăm câteva modalități eficiente — cum sa cureti cada de baie de calcar, rugina și alte murdării în condiții casnice, folosind cele mai simple remedii.

Cauze și tipuri de murdărie

Dacă nu este îngrijită în mod corespunzător, orice tip de cadă de baie își pierde atractivitatea și strălucirea inițială. Pentru a vă curăța eficient cada de baie, trebuie să identificați cauza și tipul de murdărie.

Există 6 tipuri de această problemă:

  1. Murdărie de săpun — cauzată de utilizarea șampoanelor, gelurilor de duș, balsamurilor etc. O simplă clătire nu este suficientă pentru acest tip de murdărie, deoarece spuma de săpun este destul de persistentă și poate fi îndepărtată doar cu o perie înmuiată în detergent.
  2. Calcar — incluziunile minerale din apa dură lasă un depozit subțire pe pereții instalațiilor sanitare. Se formează un strat albicios, abia vizibil, care se transformă în zone puternice și extinse.
  3. Rugină — concentrație mare de fier în apa de la robinet se manifestă sub forma unei pete gălbui neplăcute pe suprafața căzii de baie. Aceasta este cauzată de un robinet care curge sau de depozitarea regulată a apei în vasul sanitar.
  4. Pete colorate — cauzate de obicei de aplicarea neglijentă a unor coloranți, cum ar fi vopseaua de păr, manganul, verzura de briliant și așa mai departe.
  5. Mucegaiul — nu este doar murdărie, ci și o amenințare la adresa sănătății umane, așa că este necesară o dezinfecție temeinică. Citește și: cum să scapi de mucegai?
  6. Strat de grăsime organică — particulele mici de transpirație și de piele moartă umană de la baie se depun pe suprafața de acoperire. Pe măsură ce se acumulează, plăcile multiple formează un contaminant solid.

LUAȚI AMINTE! Atunci când vă renovați apartamentul, trebuie să aveți grijă de cada de baie în prealabil, acoperind-o cu folie alimentară, deoarece praful de construcție este foarte greu de îndepărtat ulterior.

Cum cureti cada de baie de calcar?

Calcarul se acumulează deoarece apa este prea dură și conține o concentrație mare de clor, multe săruri de calciu, care se depun pe pereți sub forma unui depozit neplăcut, poros, asemănător cu piatra. Petele albicioase acoperă treptat robinetul și dușul.

Acestea sunt mult mai ușor de îndepărtat decât rugina – principalul lucru este să scăpați de ele în timp util. Să analizăm mai îndeaproape câteva dintre cele mai eficiente rețete.

Oțetul de masa

Acest produs este folosit de multe gospodine în casă, deoarece este foarte eficient în curățarea murdăriei de pe diverse suprafețe. Acidul acetic este caustic, așa că funcționează foarte bine pe o varietate de pete.

Se utilizează în forma sa pură pentru a îndepărta petele:

  • calcar;
  • mucegai și ciuperci;
  • pete de origine necunoscută.

Curățarea căzii de baie cu oțet presupune aplicarea produsului în zonele care trebuie curățate. Alternativ, puteți folosi cârpe sau șervețele. După ce le-ați înmuiat în oțet, întindeți-le pe suprafața care trebuie curățată. În același mod, lăsați cârpele sau șervețelele la locul lor timp de câteva minute. Apoi, îndepărtați și clătiți cada de baie.

În cazul în care vasul este foarte murdar în aproape toate zonele, mai degrabă decât în zone individuale, se poate efectua o altă procedură. Umpleți cadă cu apă caldă și turnați în ea 1,5 litri de oțet. Apoi se închide ușa camerei și nu se intră timp de 10-12 ore. Este posibil să se efectueze procedura peste noapte.

După aceea, se scurge apa cu oțet și vasul trebuie clătit. Cu toate acestea, nu trebuie să se abuzeze de această metodă și ar trebui să fie folosită doar în ultimă instanță, deoarece acidul coroziv poate compromite integritatea stratului de acoperire.

Un astfel de detergent de baie trebuie folosit cu prudență. Cel mai bine este să nu permiteți ca oțetul să intre în contact cu pielea, cu atât mai puțin cu membranele mucoase. De asemenea, nu trebui să rămâneți într-o încăpere în care funcționează acidul. Vaporii săi sunt caustici și otrăvitori, astfel încât poate exista un risc pentru sănătate sau chiar o înrăutățire a stării dumneavoastră.

Acid citric

Este un bun analog al oțetului. Acidul citric este utilizat în bucătărie și în general în casă, dacă trebuie îndepărtată placa bacteriană. Este relativ blândă. Și dacă știți cum să o folosiți corect, poate fi folosită pentru a curăța toate căzile de baie. Suprafețele emailate din fontă și oțel sunt tratate cu acesta. De asemenea, căzile de baie acrilice pot fi curățate cu acesta.

Pentru suprafețele rezistente la factorii dăunători, preparați o soluție dintr-o pahar de apă și o lingură și jumătate de acid citric.

Apoi continuați prelucrarea:

  1. Pulverizați lichidul rezultat peste cada. Dacă nu aveți un pistol de pulverizare, puteți unge toți pereții cu un burete înmuiat în soluție.
  2. Lăsați cada de baie timp de un sfert de oră să se absoarbă de murdărie.
  3. După aproximativ cincisprezece minute, puteți trece cu buretele peste zonele cele mai murdare.
  4. La final, clătiți resturile de soluție cu apă rece.

Bicarbonat de sodiu

Un alt remediu universal pe care multe gospodine îl țin la îndemână în casă pentru orice eventualitate. Și pe bună dreptate! Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient împotriva murdăriei. Este, de asemenea, utilizat foarte des în întreținerea băilor.

Cea mai simplă metodă este — curatarea cazii de baie cu bicarbonat de sodiu mecanică. Se toarnă pe suprafață sau pe un burete, după care se freacă petele. Cu toate acestea, metodă trebuie folosită fără exces de zel.

Bicarbonatul de sodiu poate fi distructiv pentru produsele acrilice. Granulele mici pot zgâria suprafața.

Mai bine să pregătiți un amestec cu alte ingrediente:

  • un bun remediu este bicarbonatul și săpunul lichid;
  • un amestec pe bază de apă;
  • pentru calcar, bicarbonat de sodiu și praf de spălat.

După aceea, continuați procedura:

  1. Mai întâi, umeziți un șervețel rigid în soluție și folosiți-l pentru a șterge toate locurile cele mai murdare.
  2. Apoi, aplicați amestecul pe murdărie în mod generos și lăsați-l să se absoarbă timp de 20 de minute.
  3. La final, folosiți din nou șervețelul pentru a curăța cada de baie până când aceasta va străluci strălucitor.

Borax + suc de lămâie + oțet

Boraxul sau sarea de sodiu a acidului boric poate fi utilizat intensiv în casă. De asemenea, poate fi folosit cu succes pentru a îndepărta calcarul de pe instalațiile sanitare. Un excelent detergent de casă pentru cadă se obține prin amestecul de tetraborat de sodiu (așa cum se mai numește boraxul) cu suc de lămâie. Amestecul iese eficient, dar relativ blând. Prin urmare, poate fi utilizat pentru a curăța toate tipurile de accesorii sanitare.

Prepararea amestecului: mai întâi, stoarceți aproximativ un sfert de pahar de suc de lămâie într-un recipient. Se adaugă pulberea de tetraborat de sodiu în lichid. Cantitatea sa se măsoară cu ochiul liber: trebuie să se obțină un amestec de tip pastă. Dar este important să vă asigurați că boraxul este complet dizolvat.

Procesul de prelucrare:

  1. Întindeți pasta rezultată pe zonele murdare și lăsați-o să se usuce.
  2. După ce se usucă, clătiți-o ușor pentru a lăsa o suprafață albă.
  3. În cazul în care petele sunt vechi și prea bine înfipte în cadă, procedura trebuie repetată de mai multe ori.

Acesta nu este singurul mod în care vă puteți curăța instalațiile sanitare cu borax. Un amestec similar se face cu oțet. Diferența constă în faptul că este mai mult nuclear. De aceea, poate fi folosit cu grijă pe acrilic.

Alcool amoniacal

O soluție apoasă de amoniac are capacități bune de curățare. Prin urmare, poate fi utilizat si atunci când au apărut pete de rugină pe suprafețele emailate sau acrilice sau dacă s-a format depuneri de calcar.

Este posibil să curățați cada de baie la domiciliu pur și simplu cu amoniac, fără a adăuga alte ingrediente. Un șervețel sau o cârpă se înmoaie în soluție și se pune pe zona murdară.

Este mai bine să părăsiți imediat camera, să închideți ușa și să o lăsați timp de o oră. După acest timp, deschideți ușa și lăsați baia să se aerisească. Apoi puteți intra înăuntru și puteți clăti restul remediului.

Cu toate acestea, cel mai adesea amoniacul nu este utilizat în forma sa pură. De exemplu, cel mai bun detergent pentru baie poate fi obținut dintr-o soluție apoasă de amoniac și peroxid de hidrogen. Acestea se iau într-un raport de 1 la 2.

Apoi continuați procedura:

  1. Aplicați soluția pe suprafețele murdare.
  2. După un sfert de oră, frecați toate zonele cu un burete moale și umed.
  3. După ce ați clătit restul de detergent, merită să verificați dacă au rămas pete. Dacă este necesar, procesul se repetă de la început.

Apropo, această compoziție este eficientă pentru curățarea întregii băi. Pot fi curățate vasul de toaletă și gresia în paralel cu cada de baie. Este mai eficient să curățați mai întâi suprafețele cu o soluție cu săpun și apoi să îndepărtați murdăria încăpățânată cu peroxid și amoniac.

Cum cureti cada de baie de rugina?

Este puțin probabil ca mulț dintre oameni să șteargă cada de baie după fiecare baie. Apa reziduală și umiditatea constantă din încăpere își fac treptat treaba, provocând dungi ruginite și pete maro. Iată sfaturile unor oameni despre cum să scapi de rugina din cadă de baie.

Cea mai eficientă și, cea mai ieftină modalitate de a elimina petele de rugină de pe cadă este peroxidul de hidrogen. Probabil că puteți găsi acest remediu simplu în fiecare casă. Acesta are proprietăți oxidante și reducătoare care vor ajuta la dizolvarea murdăriei. În combinație cu alte ingrediente, puteți obține o soluție care va readuce la viață chiar și o suprafață deteriorată iremediabil.

Peroxid + amoniac

Acesta este un remediu încercat și adevărat, folosit adesea de bunicile noastre. Acesta poate fi folosit pentru a albi și a lustrui puțin smalțul.

Pentru a pregăti amestecul, veți avea nevoie de: 50 g de peroxid și 150 mg de amoniac. Amestecați cele două ingrediente într-un borcan de un litru și lăsați-le timp de 10 minute pentru a permite reacția necesară.

Umeziți un burete cu acest lichid și aplicați-l bine pe toată suprafața. Trebuie acordată o atenție deosebită zonelor cu pete pronunțate. Se spală după 20 de minute cu apă caldă. În cazul în care pata este prea veche, este posibil să fie necesară repetarea curățării.

Peroxid + fosfat trisodic

Nu vă lăsați intimidat de nume — este o sare de sodiu disponibilă la orice magazin de produse chimice de uz casnic. Acest compus va ajuta la eliminarea urmelor de rugină în încheieturi și cusături.

Cum se prepară un amestec eficient și cum se curăță cada de baie cu el: 4 linguri de fosfat trisodic și trei litri de apă caldă sunt necesare pentru 50 de mililitri de peroxid de hidrogen. Mai întâi se dizolvă cristalele de sare de sodiu în apă și apoi se toarnă treptat peroxidul de hidrogen în soluție.

Procesul de prelucrare:

  1. Amestecați lichidul gata de utilizare, înmuiați un burete în el și frecați zonele cu probleme.
  2. În cazul în care există zone care nu se pot trata imediat, soluția poate fi aplicată și lăsată să acționeze până la un sfert de oră.
  3. La final, cada se clătește cu apă curată.

Dacă este necesară o curățare eficientă a căzilor acrilice, este mai bine să folosiți peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu. Folosiți jumătate din cantitatea de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu. Faceți o pastă din aceste ingrediente pe care să o aplicați pe zonele cele mai murdare. În aproximativ de o oră, masa se usucă. Apoi clătiți-l și vasul își va recăpăta strălucirea și albeața.

Peroxid + piatra de vin

Cel de-al doilea ingredient din această formulă este cunoscut ca un aditiv alimentar care este adesea utilizat în gătit. Cu toate acestea, acidul acid de potasiu pe care îl conține, combinat cu peroxidul, este un remediu excelent pentru combaterea ruginei la domiciliu.

Pentru a pregăti o super pastă veți avea nevoie de: 300 g de un detergent blând la alegere, 70 g de peroxid și 5 g de cristale de tartru. Amestecați bine toate ingredientele și aplicați-le pe zonele cu probleme. Nu este necesar să aplicați pasta pe întreaga suprafață, altfel ați putea deteriora smalțul.

Chiar și atunci când încercați să îndepărtați o pată foarte veche, nu se recomandă să mențineți produsul pe suprafață mai mult de 30 de minute. Clătiți cu multă apă curentă. Dacă nu ați folosit toată pasta, închideți bine recipientul și păstrați-l într-un loc rece.

Oțet + bicarbonat de sodiu

Un alt ingredient la fel de eficient și simplu pentru combaterea ruginei este oțetul de vin. Datorită acidității sale ridicate, a devenit baza pentru mai multe remedii.

Fiecare gospodină știe despre proprietățile miraculoase ale bicarbonatului de sodiu, care este excelent pentru a combate toate tipurile de pete. În combinație cu oțetul, acesta poate ajuta la restabilirea alburii orbitoare cu puțin efort.

Pentru a pregăti amestecul aveți nevoie: de câte 2 linguri de sodă carbonică și bicarbonat de sodiu, 1/3 cană de oțet (70%) și ½ cană de înălbitor lichid. Amestecul trebuie să devină o pastă groasă.

Aplicați-l pe suprafața afectată de rugină. După 50 de minute, clătiți amestecul cu multă apă.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu dizolvate în apă caldă pot curăța cu ușurință robinetele și alte piese cromate. Diluați 0,5 pahar de oțet și 1 lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și înmuiați obiectele cărora doriți să le redați strălucirea timp de 15 minute.

Soda + praf de muștar

De asemenea, puteți experimenta cu bicarbonat de sodiu și praf de muștar. Acestea reprezintă un produs de curățare eficient pentru căzile de baie acrilice, deoarece nu sunt prea corozive. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu și pudra de muștar sunt la fel de reușite în curățarea căzilor vechi de fontă.

Bicarbonatul de sodiu și muștarul se combină într-un raport de unu la trei. Amestecul se freacă pe zonele cu probleme. De obicei, atât placa cât și rugina sunt îndepărtate imediat.

Deoarece această metodă este relativ blândă, o puteți folosi des. De exemplu, este mai bine să curățați cada de baie săptămânal cu acest amestec pentru a preveni murdăria puternică, astfel încât să nu trebuiască să recurgeți la remedii mai serioase mai târziu.

Acid oxalic

Aceasta este o substanță foarte corozivă. Multe produse de îndepărtare a plăcii disponibile în comerț includ acid oxalic în conținutul lor. Și, de obicei, acestea poartă o mulțime de avertismente: că trebuie să fiți atenți atunci când folosiți o astfel de substanță și că nu este potrivită pentru căzile acrilice.

Acest lucru este adevărat, dar nu în cea mai mare măsură. Căzile de baie acrilice pot fi curățate și cu acid oxalic. Dar numai dacă le pregătiți complexul cu propriile mâini.

Adevărul este că produsele din magazin conțin o astfel de substanță în concentrație mare. Cu toate acestea, la domiciliu, acidul oxalic poate fi folosit pentru a obține o soluție eficientă, dar mai puțin caustică. Acesta poate fi apoi utilizat pentru a curăța căzi cu hidromasaj, căzi acrilice sau din fontă fără teama de deteriorare.

Modul cum se realizează procedura:

  1. Mai întâi se prepară o soluție luând acid oxalic în proporție de 1 la 10, dizolvându-l în apă.
  2. Lichidul rezultat se aplică strict pe zonele îngălbenite, pe zonele în care s-a format o placă puternică. Nu ungeți și nu spălați inutil întregul bol!
  3. După o oră, reveniți la cadă, clătinând orice reziduuri cu apă curată.

Pentru a neutraliza efectele acidului oxalic, la sfârșitul procesului, folosiți un burete înmuiat în săpun de rufe.

Cum cureti cada de baie de îngălbenirii?

Apa de la robinet este limpede și curată la suprafață, dar în realitate conține multe impurități (de exemplu, fier), care pot afecta semnificativ culoarea originală a căzii de baie. În plus, după baie, pe suprafață rămân mici «băltoace», care se transformă în pete gălbui pe măsură ce se usucă. Există opțiuni încercate și testate pentru îndepărtarea petelor gălbui din cadă.

Înălbitor uscat

Acesta este destinat înălbirii țesăturilor, dar există versiuni care sunt potrivite și pentru înălbirea instalațiilor sanitare, cum ar fi robinetele, căzile de baie și barele de prosoape încălzite.  Se diluează substanța sub formă de pulbere cu apă 1:1. Trebuie să arate ca un «terci» de consistență groasă, întins uniform pe toate suprafețele sau pe alocuri. Așteptați 30 de minute și clătiți bine.

Pasta de dinți

Având în vedere suprafața mare a bazinelor de duș, ați avea nevoie de un tub întreg de pastă de dinți pentru a acoperi întreaga suprafață. Prin urmare, fie folosiți pasta de dinți pentru a îndepărta petele mici de culoare galbenă, sau cumpărați un nou ambalaj special pentru albire. Puteți alege cele mai ieftine variante. Algoritmul este simplu: aplicați pasta pe zona cu probleme, așteptați 5-10 minute și clătiți cu apă.

Soda + peroxid

Amestecați împreună două părți de bicarbonat de sodiu și o parte de peroxid. Frecați ușor amestecul în zonele îngălbenite. Așteptați o oră și jumătate, apoi frecați cu un burete și clătiți. În cazul în care pata galbenă a devenit stătută, operațiunea se repetă.

Săpun + bicarbonat de sodiu

O modalitate bună de a curăța o cadă de baie, dacă îngălbenirea nu este prea mare. Luați o jumătate de săpun, de preferință de rufe, dar puteți lua și săpun de gudron, și dați-l pe răzătoare. Diluați cu apă și turnați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în amestec. Amestecul se întinde pe pereții murdari. Se lasă până când petele s-au decolorat, apoi se freacă cu un burete și se clătește.

Amestecuri speciale

Puteți scăpa de murdăria din cadă cu ajutorul unor produse disponibile în comerț. Există o gamă foarte largă de produse de curățare a căzii de baie pe piață.

Există detergenți concentrați pentru zonele deosebit de murdare. Ingredientele (agenți tensioactivi, acizi, aditivi) sunt selectate pentru a combate depunerile, spuma de săpun, rugina și mucegaiul.

Acestea sunt disponibile în diferite formate:

  • Gel/cremă. Datorită consistenței lor destul de groase, acestea sunt ușor de aplicat pe toate suprafețele. Acestea se scurg încet pe pereții căzii și pe alte suprafețe verticale, absorbind murdăria și îndepărtând depunerile fără a zgâria stratul de acoperire.
  • Spray. Un format foarte convenabil și economic. Spray-ul poate fi împrăștiat cu ușurință pe o suprafață mare.
  • Spumă. Agentul spumant poate fi utilizat pentru a curăța chiar și zonele greu accesibile. Aderă bine la suprafețele verticale și pătrunde în porii acoperirilor din plastic, îndepărtând chiar și petele dificile.
  • Pulbere. Nu este opțiunea preferată, deoarece conține particule abrazive și poate compromite cu ușurință integritatea stratului de acoperire. De asemenea, este incomod să aplicați pudra pe o suprafață mare.

Nu folosiți niciodată substanțe chimice de uz casnic pentru a curăța toaletele. Acestea sunt substanțe chimice foarte concentrate care nu sunt concepute pentru a curăța cada. Atunci când intră în contact cu smalțul, acrilicul sau oțelul inoxidabil, acestea distrug stratul de acoperire.

Caracteristicile de curățare a diferitelor acoperiri

Important pentru întregul proces nu este doar să găsiți un produs eficient, ci și să evitați deteriorarea stratului de acoperire. Pentru a face acest lucru, selectați un produs bazat pe materialul căzii de baie.

Căzi acrilice

Acrilicul nu trebuie curățat cu substanțe chimice agresive. Din această grupă fac parte compușii care conțin clor, alcool, concentrații mari de acizi, clor și orice substanțe pulverulente. Dacă le folosiți, cada de baie se va deteriora rapid.

Puteți folosi detergent de vase sau săpun lichid pe un burete moale înainte de curățare. Cea mai bună opțiune este să achiziționați un produs special pentru curățarea acestor obiecte sanitare. De asemenea, în comerț se găsește un polish acrilic special care, o dată la 10 zile, poate fi folosit pentru a îmbunătăți aspectul căzii de baie.

Căzi din fontă

Fierul turnat este mai rezistent la uzură, dar nu se recomandă utilizarea agenților care conțin clor sau acizi la curățarea acestuia. Buretele folosit pentru curățarea căzii de baie din fontă trebuie să fie destul de moale, altfel o puteți zgâria. De asemenea, cada de baie poate deveni și mai îngălbenită după o curățare agresivă.

Se recomandă utilizarea de paste și creme speciale, spray-uri, pulverizatoare și lichide fără particule abrazive.

În plus față de produsele speciale gata de utilizare, puteți folosi și «preparate» făcute în casă. De exemplu, amestecați bicarbonat de sodiu cu puțină apă și curățați cada din fontă cu această soluție.

Căzi emailate

Aspectul și starea stratului de smalț determină aspectul general al căzii de baie și durata de viață a acesteia. Clorul, particulele abrazive și acizii lasă zgârieturi pe suprafață, care, în timp, se pot transforma în fisuri destul de adânci prin care pătrund murdăria și depunerile de săpun.

Acest lucru poate duce la coroziune, la deteriorarea materialului și la distrugerea finală a aspectului căzii de baie emailate, făcând imposibilă utilizarea ei din nou.

Din acest motiv, folosim agenți care sunt blânzi (fără clor, acizi sau baze concentrate). Cea mai bună alegere este un detergent profesional pentru instalații sanitare, care elimină petele de apă, spuma de săpun, rugina și alte tipuri de murdărie. Specificațiile acestor agenți de curățare ar trebui să includă «emailul» printre suprafețele aprobate.

Căzi din oțel

Nu tolerează temperaturi ale apei mai mari de 75 de grade. Se recomandă spălarea acestuia după fiecare utilizare. Dacă suprafața nu este foarte murdară, clătiți-o cu apă cu săpun și folosiți un burete moale. Bicarbonatul de sodiu și oțetul pot fi folosite pentru a îndepărta petele încăpățânate.

Indiferent de tipul de cadă, nicio suprafață nu va tolera utilizarea forței brute și a substanțelor caustice.

Măsuri preventive

După cum știe toată lumea, cea mai bună îngrijire este prevenirea. Pentru a evita formarea de pete persistente, este important să urmați recomandările care nu numai că vă vor ajuta să vă mențineți suprafața în stare bună, dar o vor face și mai ușor de curățat.

Sfaturi pentru îngrijirea suprafeței căzii de baie:

  1. Nu așteptați să apară primele semne de placă galbenă sau calcaroasă, spălați cada de baie după fiecare duș. Acest lucru va îndepărta și spuma de săpun, care se acumulează foarte repede. Clătiți suprafața cu apă caldă, astfel încât să nu fie alunecoasă, apoi ștergeți-o cu o cârpă moale naturală.
  2. Scurgeți complet apa și evitați formarea de mici insule umede. Contururile lor se vor îngălbeni foarte repede. În cazul în care cada este instalată la un unghi mic de înclinare și nu este posibilă o scurgere completă, ștergeți apa reziduală cu o cârpă.
  3. Reparați robinetul care curge în timp util. Nu lăsați apa să se scurgă pe suprafață pentru o perioadă lungă de timp, deoarece aceasta va cauza apariția picături ruginite.
  4. De asemenea, acordați atenție stării conductelor de apă. Atunci când se înlocuiesc toate accesoriile de baie, este înțelept să se înlocuiască, de asemenea, conductele de apă caldă și rece și sistemele de comunicare uzate. Apa care curge pe suprafața interioară ruginită a țevilor metalice vechi va transporta particule de rugină și va deveni ușor galbenă.
  5. Curățați cu diferiți compuși la fiecare două săptămâni și dezinfectați o dată pe săptămână.
  6. Încercați să schimbați direcția robinetului, astfel încât fluxul de apă să nu lovească în mod constant același loc.

Concluzie

Curățarea căzii de baie poate fi rapidă și eficientă dacă folosiți remediile potrivite. Rețetele populare pot fi folosite pentru a scăpa de murdăria ușoară. Petele încăpățânate, cum ar fi rugina încăpățânată și un strat gros de calcar, necesită o abordare profesională.

Ссылка на основную публикацию