Cum Cureți Geamurile Fără Dungi Si Urme: 29 metode

Mulți oameni s-au întrebat probabil de mai multe ori: cum să cureți geamurile fără dungi si urme. Și au primit multe sfaturi diferite pentru a îmbunătăți procesul. În ciuda simplității aparente, această procedură are propriile caracteristici speciale și, dacă le respectați, puteți obține un rezultat mult mai bun.

Geamurile curate sunt semnul distinctiv al unei bune gospodine, alături de un aragaz și de instalațiile sanitare strălucitoare. Curățarea ferestrelor în mod corespunzător, mai ales dacă locuiți într-o clădire de apartamente la un etaj înalt, nu este o treabă ușoară, așa că mulți oameni îndrăznesc să o facă doar de două ori pe an.

Nu este de mirare că în acest timp un strat decent de praf reușește să se depună pe geamuri, iar precipitațiile lasă dungi care îndepărtează o cantitate uriașă de lumină. Trebuie să știi cum să te descurci cu acest tip de mizerie! Puteți folosi remedii «termo-nucleare» din magazin, dar multe gospodine preferă metodele populare mai puțin toxice. Aflați aici cum să curățați acasă geamurile fără dungi si urme pentru a obține rezultate excelente și de lungă durată.

Ce trebuie pentru curățarea geamurilor?

Să începem pe rând, pas cu pas. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să alegeți cu atenție produsele de curățare și detergenții potriviți. În vremurile moderne de astăzi, puteți cumpăra cu ușurință toate aceste lucruri. Dar pentru cei care spun și sfătuiesc că o găleată de apă și o cârpă sunt suficiente pentru a curăța geamurile, să spunem un «Nu» hotărât unui astfel de sfat!

Șervețele și cârpe

Ar trebui să alegeți o cârpă pentru curățarea ferestrelor în funcție de compoziția fibrelor folosite. Este ușor să curățați ferestrele cu cârpe din vâscoză sau latex, dar aceste materiale nu sunt potrivite pentru clătire și cu atât mai puțin pentru ștergere: nu absorb umezeala și se îmbibă rapid cu mirosuri.

Pentru a șterge geamurile, folosiți șervețele din următoarele tipuri de fibre:

 • Bambus — nu absoarbe mirosurile și nu absoarbe lichidele.
 • Celuloză — îndepărtează umezeala reziduală și praful.
 • Microfibră — curăță suprafețele de sticlă fără a lăsa reziduuri în urmă; șervețelele reutilizabile pot fi spălate după fiecare sesiune de curățare.

Finalizați procesul prin lustruirea suprafețelor cu pâslă artificială: fibra poroasă și moale îndepărtează ultimele picături de apă, nu lasă scame sau urme și nu zgârie sticla. Pentru a evita întărirea materialului, blana umedă trebuie învelită într-o pungă de plastic după utilizare.

Informații suplimentare! Pentru curățarea sticlei se folosesc fragmente de pânze vechi de bumbac care nu se sfărâmă.

Periile magnetice

Dispozitivul sub forma de două perii, care sunt atrase una de cealaltă prin magneți integrați, spală simultan exteriorul și interiorul sticlei. Mecanismul magnetic este ușor de utilizat.

Lucrul cu pensulele este simplu:

 1. Umeziți părțile din țesături cu detergentul pregătit.
 2. O sârmă cu un inel este atașată la jumătatea din exterior. Această parte se pune pe deget, pe mânerul ferestrei sau se ține în mână pentru a ține jumătatea exterioară.
 3. Părțile dispozitivului sunt așezate una împotriva celeilalte, pe laturi diferite ale ferestrei.
 4. Țineți mânerul de pe partea interioară a accesoriului și deplasați-l pe zona care urmează să fie prelucrată, așa cum ați face cu o cârpă.
 5. Când procesul este finalizat, ambele părți sunt detașate de sticlă.
 6. Părțile din țesătură sunt spălate și uscate.

Unele modele nu captează colțurile, aceste zone trebuie să fie curățate suplimentar. Grosimea geamului de sticlă trebuie luată în considerare la cumpărarea magnetului.

De acest criteriu, producătorii grupează produsele în 3 grupe:

 • pentru tipurile cu cameră dublă (până la 40 mm);
 • pentru tipurile cu o singură cameră (24 — 28 mm);
 • pentru curățarea sticlei (8 mm).

Dacă acest parametru nu este luat în considerare, puterea magnetului nu va fi suficientă pentru grosimea ferestrei.

Informații suplimentare! Curățarea regulată cu produse de curățare a sticlei magnetice se face uneori cu apă simplă, fără adaos de agenți de curățare.

Ştergător Karcher

Pentru a curăța suprafețele netede, cum ar fi gresia, oglinzile și ferestrele, la domiciliu se folosesc unitățile compacte produse de Karcher.

Pentru a accelera munca, acestea sunt acum folosite adesea:

 • Curățător de geamuri — aparat portabil asemănător cu peria unui aspirator, funcționează pe rețea sau pe baterii.
 • Generator de aburi — un aparat multifuncțional, pe lângă curățarea balcoanelor vitrate, utilizat pentru aburirea perdelelor și a hainelor, dezinfectarea apartamentelor, tratarea umezelii mobilierului;
 • Mini-spălătorii se folosesc pentru a spăla partea exterioară a ferestrelor panoramice; apa este furnizată sub presiune înaltă.

Ușurează curățarea, vă ajută să dizolvați murdăria încăpățânată, să spălați geamurile și să lustruiți suprafețele de sticlă până la un luciu intens, fără a lăsa urme.

Aparatele de curățat geamuri portabile sunt achiziționate mai des pentru curățarea casnică: dispozitivele sunt eficiente și consumă puțină energie. Producătorii promit că aparatele vor funcționa fără probleme dacă se folosește un detergent concentrat pentru ferestre de aceeași marcă.

Principiul de funcționare al ștergătorului portabil seamănă cu un aspirator:

 1. Produsul de curățare se diluează cu apă în proporție de 1:10 și se aplică uniform pe geam cu ajutorul unui pistol de pulverizare.
 2. Soluția se distribuie pe geam cu ajutorul unei duze de pânză.
 3. Duza de aspirație este presată pe zona care urmează să fie prelucrată, astfel încât apa murdară este atrasă în rezervor.
 4. După terminarea lucrului, goliți rezervorul, clătiți-l și uscați-l.

Uneori, pe display apar simboluri în timpul funcționării — coduri de eroare la care trebuie să fiți atenți.

Nu uitați! Aparatul nu trebuie să adune praf sau resturi mari: particulele murdare vor bloca duza și vor cauza defecțiuni.

Când cel mai bine să curățați ferestrele?

Ploaia și zăpada, vântul și praful, condensul, fumul de tutun, urmele de insecte și amprentele digitale, jocurile copiilor cu vopsele și markere sunt principalele cauze ale murdăririi geamurilor. În mod ideal, ferestrele ar trebui curățate la fiecare trei luni. Persoanele care locuiesc la etajele inferioare ar putea avea nevoie să curețe mai des, dar perfecționiștii și curățătorii pedanți ar putea fi nevoiți să repete procesul de curățare chiar mai des.

Pentru a fi mulțumiți de rezultatele procedurilor, alegeți ziua «potrivită» pentru acest lucru.

Timpul ideal pentru spălare este atunci când vremea este calmă, fără vânt și cu cerul acoperit. Motivul este că, la temperaturi ridicate, detergentul se va usca prea repede și nu veți avea timp să îl ștergeți fără a lăsa urme. Același lucru este valabil și pentru o zi cu vânt. Soarele strălucitor va cauza strălucire, ceea ce poate afecta calitatea spălării.

Cum să cureți corect ferestrele?

Cel mai bun mod de a începe să speli ferestrele este să sortezi grămezile de lucruri de pe pervazul, dacă există. Apoi puteți scoate perdelele și le puteți pune la spălat. Nu uitați de jaluzelele și plasele de țânțari.

Următorul pas este curățarea pervazului și a ramei ferestrei. Cel mai bine este să nu folosiți bicarbonat de sodiu sau alți agenți abrazivi, deoarece aceștia pot deteriora atât plasticul, cât și lemnul. O soluție de săpun pe bază de detergent, un gel de spălat vase sau un săpun de rufe ar funcționa foarte bine. Se pot adăuga și câteva picături de amoniac pentru un efect mai mare.

Spuma de săpun se folosește pentru a freca bine ramele și apoi se clătește spuma cu apă. Puteți folosi un burete, iar în zonele cele mai dificile puteți folosi o parte rigidă a acestuia. Praful și murdăria de bază pot fi îndepărtate de pe geamuri cu aceeași apă cu săpun și un burete, după care se poate folosi detergentul principal (cumpărat sau făcut acasă).

Dacă aveți grijă să păstrați ferestrele curate, puteți utiliza imediat produsul principal. Cel mai bine este să începeți curățarea ferestrelor din interior. Atunci când curățați ferestrele din plastic, acordați o atenție deosebită garniturilor, găurilor de scurgere și accesoriilor metalice — este posibil să aveți nevoie de o perie pentru o bună curățare.

De informare! Un detergent pentru ferestre din comerț poate provoca alergii. Persoanele alergice ar trebui să țină cont de acest lucru și să prefere rețetele populare pentru curățenie.

Ce produs să alegi, industrial sau de casă?

Rafturile din supermarketuri și magazinele de curățenie sunt pline de produse speciale care promit rezultate ideale sub forma unei sticle cristaline, fără dungi si urme, cu un efort minim. Nu toate produsele sunt atât de eficiente pe cât se anunță, dar multe dintre ele sunt foarte eficiente.

Nu cu mult timp în urmă (mulți oameni își amintesc bine acea perioadă), nu existau substanțe chimice speciale, așa că gospodinele foloseau uneltele de acasă pentru a curăța ferestrele și trebuie să recunoaștem că ferestrele apartamentelor nu erau mai puțin transparente decât sunt acum. Rețetele populare sunt absența substanțelor toxice și care induc alergii și o economie bună, deoarece toate componentele pot fi găsite acasă. Rezultatul nu va fi mai rău decât atunci când folosiți remedii cumpărate din magazin.

Cu produsele gata făcute, totul este clar: trebuie să faceți o alegere bazată pe recenzii sau pe propriul instinct, să le aplicați pe sticlă, să le spălați și să evaluați rezultatul. Oferta de produse este enormă.

Rețetele populare sunt o comoară de cunoștințe. Dacă vă este teamă de o complicație inutilă, ne grăbim să vă bucurăm: pentru a pregăti mijloace pentru spălarea ferestrelor la domiciliu, în general, nu este greu. De regulă, trebuie doar să amestecați câteva ingrediente și apoi să procedați la fel ca și în cazul detergentului de magazin.

Rețineți! Dacă folosiți apă cu săpun sau o compoziție care necesită spălare, procedura este următoarea: aplicați soluția, ștergeți suprafața cu un burete, șapa de sus în jos pentru a elimina toată spuma, clătiți sticla cu apă curată, apoi puteți trece din nou șapa și acum ștergeți sticla cu o cârpă, prosoape de hârtie sau ziar.

Produse chimice de uz casnic

Îndepărtați murdăria persistentă cu detergenți de uz casnic. Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a decide să curățați fereastra cu un detergent gata de utilizare.

Cumpărați preparate studiind compoziția:

 1. Spray-urile care conțin amoniac au un miros înțepător, dar îndepărtează murdăria încăpățânată și conferă sticlei un finisaj strălucitor.
 2. Produsele de curățare pe bază de agenți tensioactivi îndepărtează murdăria fără a deteriora suprafața. Acestea resping particulele de praf și sunt inofensive pentru sănătate. De multe ori conțin uleiuri esențiale sau parfumuri și, prin urmare, au un miros plăcut.
 3. Lichidele care conțin alcool izopropilic sau benzilic pot curăța geamurile fără a lăsa reziduuri; acestea pot chiar dizolva petele vechi de grăsime. Nu este nevoie să fie clătite.

Pentru eficacitatea produsului, se includ ingrediente suplimentare:

 • silicon;
 • antistatic;
 • produse hidrofobe.

Acești aditivi acoperă suprafața cu o peliculă subțire care protejează împotriva particulelor de praf, împiedică depunerea picăturilor de ploaie.

Informație! Dacă fereastra se află în fața unei autostrăzi aglomerate, cumpărați un produs de curățare cu mai multe componente care îndepărtează murdăria rezistentă și împiedică prinderea murdăriei.

Preparate frecvente cu mai multe compuși:

 • «Sinergetic».
 • «Clin geamuri și oglinzi».
 • «Frosch».
 • «Cenușăreasa Ferestre curate».
 • «Meine Liebe».
 • «Unicum».
 • «Cif».
 • «Homestar».
 • «iKeep».
 • «Help» și altele.

Datorită complexului de substanțe conținute, ferestrele pot fi curățate cu ușurință până la transparență, iar nevoia de spălare este mai puțin frecventă. Formula întăritoare face posibilă obținerea unei transparențe lucioase a sticlei.

Remedii populare de curățare a ferestrelor

Rețetele populare de casă care răspund la întrebarea, cum să speli geamurile se bazează pe remedii ușor disponibile. Cerințele pentru remediile populare sunt: o curățare de bună calitate, fără a folosi un efort excesiv.

Hârtie de ziar

Aceasta este una dintre cele mai vechi și mai încercate metode cu care toată lumea este cunoscută. Adăugați detergent de vase, pudră sau săpun de rufe răzuit în apă caldă. Folosiți un burete pentru a șterge cu grijă rama, sticla și mânerele, acordând atenție zonelor deosebit de murdare. Acum clătiți geamurile cu apă curată și o cârpă și începeți să le ștergeți cu hârtie de ziar mototolită.

Secretul acestei metode constă în faptul că hârtia de ziar absoarbe excelent umezeala, ce este exact ceea ce aveți nevoie atunci când trebuie să scăpați rapid de apă și să evitați dungile. În plus, hârtia și compoziția specială a cernelii conferă sticlei o strălucire deosebită.

Această metodă a fost atât de populară și a dat rezultate atât de bune, încât și astăzi unele gospodine folosesc hârtie de ziar împreună cu produse fabricate din magazin pentru a obține cele mai bune rezultate.

Rețineți că ziarele nu sunt singurul remediu popular pentru frecarea sticlelor pentru a străluci. În acest scop, puteți folosi chiar și ciorapii kapron, care sunt ușor comparabili cu microfibra.

Cretă

Această metodă presupune, de asemenea, spălarea prealabilă a ferestrelor cu apă caldă cu săpun. Ferestrele se spală apoi cu o soluție de cretă sau pudră de dinți (2 linguri la 1 litru de apă). După ce sticla este uscată, trebuie doar să o ștergeți cu o cârpă curată și uscată și să vă bucurați de rezultat: transparența și rezultatele fără dungi sunt garantate.

Oțet

Această rețetă poate fi folosită pentru a obține un produs multifuncțional. În primul rând, vă va feri de pete și, în al doilea rând, va descuraja insectele, care, nu uitați, contribuie foarte mult la murdărirea ferestrelor dumneavoastră. Pentru a pregăti soluția trebuie să amestecați un pahar de apă caldă și 50 ml de oțet. Cel mai bine este să aplicați soluția pe geam cu un pulverizator și să ștergeți geamul cu o cârpă moale sau un șervețel.

Detergent + oțet

Se amestecă 0,5 litri de apă, 70 ml de oțet și o linguriță de detergent sau detergent de vase. Spălați bine ferestrele cu soluția obținută, îndepărtând toată murdăria, apoi clătiți suprafața cu apă și ștergeți-o.

Lămâie sau acid citric

Oțetul nu este pe placul tuturor, iar dacă vă puteți clasifica drept una dintre aceste persoane, oțetul poate fi înlocuit cu acid citric, care are în esență aceleași proprietăți. Dizolvați 50 ml. de suc de lămâie într-un pahar cu apă. Pulverizați soluția pe sticlă cu un pulverizator și ștergeți sticla cu o cârpă moale și uscată. Apartamentul va mirosi plăcut a citrice.

Există o altă variantă. Umpleți un borcan de un litru cu coji de lămâie (volumul poate fi diferit, totul depinde de cantitatea de coji colectată) și turnați oțet de 9%. Se lasă soluția la infuzat timp de 1,5-2 săptămâni, după care se strecoară. Lichidul rezultat poate fi adăugat la apă și utilizat pentru a curăța ferestrele și podelele. Acesta va face o treabă excelentă de îndepărtare a murdăriei și de dezinfectare.

Amoniacul

Amoniacul este excelent pentru îndepărtarea peliculei de nicotină, a altor impurități și dezinfectanți. Mirosul, însă, nu este plăcut și trebuie să aerisiți bine încăperea după spălare. Cel mai bine este să purtați o mască pentru a nu vă afecta tractul respirator sau pentru a nu vă otrăvi.

Pentru a pregăti soluția de curățare, amestecați 2 linguri de amoniac și 2 pahare de apă. Următorul pas este standard: se aplică pe sticlă și se șterge bine. Această soluție este excelentă pentru curățarea oglinzilor și a cristalului.

Pentru a vă convinge de eficiența produsului, vă reamintim că majoritatea detergenților de geamuri din comerț sunt pe bază de amoniac.

În cazul în care sticla este foarte murdară, compoziția poate fi îmbunătățită prin adăugarea de oțet: dizolvați 1 lingură de amoniac și 1 lingură de oțet într-un pahar cu apă. Unele persoane recomandă înlocuirea acestuia din urmă cu alcool industrial sau formic. Veți fi mulțumiți de rezultat.

Amidon

În mod surprinzător, amidonul vă poate ajuta să vă descurcați cu ferestrele foarte prăfuite și să scăpați de dungi. Există multe rețete populare diferite bazate pe ea. Cel mai simplu este să faci o soluție: 1 lingură de amidon la 1 l de apă. Amestecul se aplică pe sticlă, se șterge cu un burete și se lasă să se usuce. Apoi trebuie doar să ștergeți cu o cârpă uscată pentru a scăpa de orice reziduu de amidon.

O variantă a acestei metode este folosirea cartofilor cruzi. Se taie și se freacă tuberculul pe sticlă. După ce fereastra s-a uscat, folosiți o microfibră pentru a îndepărta orice urmă de amidon rezidual și bucurați-vă de un rezultat fără urme de dungi.

Care este puterea amidonului? Fiindcă sticla este doar aparent netedă și uniformă. De fapt, este plin de gropi și zgârieturi în care apa poate intra cu ușurință, se usucă și lasă urme. Amidonul poate slăbi legăturile de hidrogen, prevenind apariția dungilor.

Mangan

Permanganatul de potasiu, cunoscut sub denumirea populară de mangan, este utilizat în multe aplicații diferite. De asemenea, poate fi folosit pentru a curăța ferestrele. Dizolvați câteva linguri de permanganat de potasiu în apă până când obțineți o soluție roz pal. Asigurați-vă că toate cristalele sunt dizolvate și că nu ajung pe sticlă.

Sare de bucătărie

Puteți folosi sarea de masă pentru a îndepărta murdăria minoră și pentru a lăsa sticla cu o strălucire unică. Pentru a pregăti produsul, este suficient să dizolvați 2 linguri de sare într-un pahar cu apă și să curățați geamul cu o cârpă din microfibre.

Soda + oțet

Acest cuplu celebru și popular de gospodine este util și pentru a aborda problema — cum să speli geamurile fără dungi. Funcționează foarte bine cu desenele copiilor pe ferestre.

Dizolvați ¼ pahar de bicarbonat de sodiu și 100 ml de oțet în 2 litri de apă. Puteți folosi apă călduță pentru a dizolva bicarbonatul de sodiu, deoarece este important să nu rămână cristale. Particulele de bicarbonat de sodiu pot zgâria sticla.

Aplicați soluția pe suprafața contaminată și ștergeți cu prudență efectele muncii copiilor cu un burete tare. Sticla este apoi ștearsă cu un prosop de hârtie.

Ceapă

Gospodinele cu experiență știu că ceapa este excelentă pentru a îndepărta urmele de muște. Folosiți o jumătate de ceapă pentru a freca zona murdară până când aceasta este complet curată. Clătiți apoi cu apă și ștergeți cu un ziar sau folosiți oricare dintre metodele descrise mai sus și mai jos pentru curățarea ulterioară a ferestrelor.

Ceai + oțet

Infuzia de ceai are, de asemenea, proprietăți bune de combatere a murdăriei. Se prepară o cană de infuzie de ceai puternic și se adaugă 3 linguri de oțet. Se recomandă să aplicați acest amestec pe sticlă cu ajutorul unui pulverizator, să ștergeți cu o cârpă și apoi să clătiți sticla cu apă curată. În ultimul pas puteți folosi ziarele menționate mai sus.

Glicerină

Scopul acestui produs nu este de a curăța, ci de a preveni murdăria sau, mai degrabă, de a o încetini, ceea ce este, de asemenea, important. Atunci când ferestrele sunt perfect curate, doriți să păstrați rezultatul cât mai mult timp posibil, acest compus vine în ajutor, făcând ferestrele mai puțin «atractive» pentru praf.

Rețeta este simplă. Amestecați 40 ml de apă și 60 ml de glicerină, adăugați 2-3 picături de amoniac, agitați bine amestecul și ștergeți ferestrele cu el. Acest amestec va asigura, de asemenea, o protecție fiabilă împotriva gheții.

Pe lângă curățarea ramei și a ferestrelor, trebuie să se acorde atenție și plasei de țânțari. Iarna se îndepărtează, iar în sezonul cald se spală sub duș cu o cârpă, pe măsură ce se murdăresc. Jaluzelele prăfuite și murdare pot, de asemenea, să strice întregul efect al unei ferestre curățate. De asemenea, este recomandabil să le curățați într-un mod adecvat, ținând cont de proprietățile materialului și de tipul de construcție.

Cum se spală geamurile după reparație?

Dacă geamul nu este protejat cu bandă adezivă, folie sau hârtie înainte de renovare, chiar și atunci când se lucrează cu atenție, pe fereastră apar brusc pete colorate. Apoi trebuie să vă gândiți, cu ce sa spălați fereastra pentru a distruge rapid murdăria.

Înainte de curățarea suprafeței, murdăria se șterge sau se dizolvă:

 • Petele de ciment se curăță cu o cârpă umezită cu acid fosforic. Pervazul ferestrei se acoperă cu peliculă sau hârtie groasă înainte de curățare.
 • Picăturile de acrilic se îndepărtează cu un solvent, cum ar fi white-spirit sau benzină.
 • Spuma de montaj se îndepărtează cu Solvent-646: Produsul multicomponent poate îndepărta chiar și urmele vechi de spumă.
 • Cif gel lucios poate îndepărta petele rămase pe sticlă după ce a fost dat cu var sau cretă.
 • Picăturile de email (nitro email) pot fi îndepărtate cu acetonă.

Banda adezivă pentru vopsit lasă uneori urme care sunt dificil de îndepărtat. Dizolvați reziduul lipicios cu alcool izopropilic, terebentină sau ulei vegetal.

Greșeli generale

Deseori, dorința de a curăța rapid interiorul unei case provoacă dungi și fisuri microscopice pe sticlă. Încercând să facă soluția de curățare a sticlei mai eficientă și mai eficace, unele gospodine fac greșeli.

Ce nu trebuie să faci:

 1. Amoniacul să fie amestecat cu produse care conțin clor.
 2. Folosiți bicarbonat de sodiu, o pulbere abrazivă de curățare. Acest lucru poate cauza zgârieturi.
 3. Folosiți amoniac, care este prea caustic.
 4. Utilizați detergenți concepuți pentru spălarea vaselor. Astfel de produse au tendința de a produce prea multă spumă, care poate fi dificil de îndepărtat.
 5. Încercarea de a curăța toate ferestrele deodată. Trebuie să procedați treptat, spălând o fereastră după alta. Este o idee bună să începeți din interiorul ferestrei și să vă îndreptați spre exterior.
 6. Luați o fereastră nepregătită, care este obstrucționată de obiecte străine sau de perdele.
 7. De asemenea, merită excluse substanțele care pot dizolva stratul protector al plasticului, fără de care suprafața plasticului ar putea să se decoloreze și plasticul nu poate fi vopsit de această calitate. Astfel de substanțe periculoase pentru plastic includ benzina, alcoolul, acetona și alte substanțe agresive.
 8. Înainte de a face un detergent, merită să aflați cum se combină ingredientele între ele. Substanțele pot intensifica, reduce sau neutraliza acțiunile celorlalte ingrediente. Reacția produce uneori compuși care corodează lemnul, materialele plastice și garniturile de cauciuc.
 9. Nu turnați lichide «la ochi». Luați în considerare dozajul atunci când amestecați ingredientele: excesul de săpun lasă în urmă reziduuri greu de îndepărtat.

Sfat! În cazul în care aveți îndoieli cu ce să curățați geamurile, folosiți rețete verificate și testate sau utilizați detergenți de uz casnic concepuți special în acest scop.

În concluzie

Pentru a rezuma, dacă faceți un mic efort și urmați cu precizie instrucțiunile și recomandările de mai sus, nu numai că veți obține răspunsul exact la întrebarea dvs.: cum să spălați ferestrele fără dungi, dar veți putea, de asemenea, să o testați cu ușurință în practică. Și vei fi sigur că nu vei fi dezamăgit!

Ссылка на основную публикацию